TAKA
Gazetesi aracılığıyla talebini ileten Atar, ‘Son dönemde sahil bölgesinde bazı olumsuzluklar yaşanmaya başladı. Oysa sahilde Büyükşehir’e ait parklarda kameralar çalıştığında kavgalar yaşanmıyordu. Büyükşehir belediyesi sahildeki kamera sistemini çalıştırırsa bu hem ilçemiz hem de balıkçılar için son derece güzel olacak. Beklentimiz, Büyükşehir belediyesi’nin arızayı gidermesi ve kameraları devreye almasıdır’ dedi.

Koca Bir Yıl Geride Kaldı
 
AK Parti Trabzon Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Avukat Salih Cora yeni yıl dolayısıyla bir açıklama yaptı. Yeni yılda da millete hizmet etmek için çok çalışacaklarının altını çizen Milletvekili Cora'nın açıklaması Şöyle:
 
Siyasi,idari ,iradi, sosyal ,ekonomik ve kültürel bir çok olaylar yaşandı.Acısıyla, tatlısıyla, sevinci ile hüznüyle bir çok meseleyi geride bıraktık. Ülkemizde ilk kez sistem değişikliğinin oylandığı bir seçimi gerçekleştirdik.Milletin Adamı kazandı.Aziz milletimizin teveccühü ile güzide şehirimizden ikinci kez milletvekili seçilmenin onurunu yaşadık. Gerek mecliste gerekse meclis dışında yoğun bir tempo ile çalıştık.Daima milletimizin emrinde olduk.Şehrimize büyük yatırımların, dev projelerin kazandırmanın mutluluğunu paylaştık. Ülkemizin sorunlarının çözümü için önemli kanunlar çıkardık.Ekonomik saldırıların sistemli, kapsamlı ve maksatlı bir şekilde yapıldığı bir dönemde milletimizle kenetlendik.Oyunu gördük meydan okuduk. Zor olanı beraber aştık. Milletimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık.Her zaman her fırsatta yanlarına koştuk.
 
Sivil toplum kuruluşları ile irtibatlı bir halde halkımızın dertleriyle dertlenip sorunlarına çözüm aradık. Özellikle çalışmalarımızda hemşehrilerimizin gösterdiği teveccüh sevgi bize hep moral vermiş, büyük güç katmıştır. Bu bağlamda gücümüzü milletten alarak yolumuza devam ettik.
 
Hiç şüpheniz olmasın.Yeni yılda daha çok çalışacağız.Hatta hiç yorulmadan büyük bir heyecanla azim ve kararlıkla milletimizin emrinde olmaya devam edeceğiz . Tabi ki yeni yılda dünyada mazlum milletlerin acılarının , dramlarının son bulduğu bir yıl olmasını istiyorum. Bu düşünce ile aziz milletinizin yeni yılını kutlar, yeni yılın tüm insanlığa barış huzur ve esenlıkler getirmesini birlik ve beraberliğimize vesile olmasını dilerim."
 
Eyüpoğlu’ndan 2019 Mesajı
 

Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, yazılı bir yeni yıl mesajı yayımladı.  2019'un bereketiyle gelmesini temenni eden Başkan Eyüpoğlu mesajında, "Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle ama her şeyi beraber yaşadığımız bir yılı daha bitirip umut ve beklentilerimizle yeni bir yıla daha giriyoruz. 2019 yılında başta ülkemizin, İlimizin ve İlçemizin daha huzurlu, istikrarlı ve ekonomik açıdan refah seviyesi yüksek günlere ulaşması hepimizin ortak temennisidir. Bizlerde göreve geldiğimiz günden bugüne tüm çabamızı çiftçilerimizin ekonomik gelir seviyesini yükselterek birlik ve beraberliğimize olan inancımızla ilçemizi tarımsal üretimde bir adım daha öteye götürmek için gayret göstermeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Üye odaklı hizmet anlayışımız, mesleki eğitime olan inancımız, fındık üretimini artırarak ihracata olan katkımız yeni yılda da artarak devam edecektir. 2019 yılının başta tüm insanlığa, ülkemize ve şehrimize huzur getirmesini, başarının sürekli olmasını, birlik ve beraberlik anlayışımızın daha da pekişmesini diliyoruz. Yeni yılınız kutlu olsun" ifadelerini kullandı
 
Eğitimi Destekledik 
 

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç,  29 Aralık 2018 tarihinde Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız'ın "Belediyeler yüzünden birçok projemizi yapamadık" sözünün en hafif bir değerlendirme ile çok Talihsiz bir beyan olduğunu ifade etti. Başkan Genç yaptığı açıklamada bizler işlerimizi, "Her yiğidin yoğurt yiyişine göre değil, hukuka ve yürürlükteki mevzuata göre yapıyoruz" diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü: Ortahisar Belediyesi olarak bugüne kadar eğitim faaliyetlerine vermiş olduğumuz katkıya bütün eğitim camiası yakından şahittir. Belediyecilik anlayışımızın esas temellerinden bir tanesi de eğitim faaliyetlerine yaptığımız desteklerdir.  Hâl böyleyken sanki eğitim projelerini yavaşlatıyoruz ya da aksatıyoruz minvalindeki açıklamalar gerçekten de hakkaniyetle bağdaşmamaktadır. Eğitim faaliyetleriyle ilgili belediyemize yapılan başvuralar yürürlükteki mevzuatlara uygun olarak değerlendirilip, işleme konulmaktadır. Bu süreç içerisinde hiçbir kimseye ya da kuruma hukuk kurallarına hiçe sayarak bir ayrıcalık ya da farklı bir muamele yapmamız söz konusu olamaz. Ortahisar Belediyesi kurumsal yapısı ile her zaman eğitim projelerine desteğini ortaya koymuştur. Bu minvalde Avrasya Üniversitesinin de bizim belediyemizce reddedilen bir talebi de olmamıştır.Bundan sonra da hukuk ve yürürlükteki yasal mevzuat çerçevesinde işlemlerimizi yapmaya devam edeceğiz.’
 
Pektaş Ailesi Çok Mutlu
 

Kanuni ve Araştırma Hastanesi güvenlik müdürü Abdurrahman Pektaş ile Mine Pektaş çiftinin nur topu gibi bir kızları oldu. Çiftin görev yaptığı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya gelen Meva bebek aileyi mutluluğa boğdu. Abdurrahman ve Mine Pektaş çiftlerini tebrik eder ve Meva bebeğe sağlık sıhhatle geçireceği hayırlı ve uzun ömürler dileriz.
 
Başkan Türkmen’e Ödül
 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Kent&Başkan Dergisi’nin Bilecik’te düzenlediği törende Karadeniz Bölgesi Büyükşehir İlçe kategorisinde en yüksek oyu alarak Kent&Başkan ödülünü aldı.Türkiye’nin 7 bölgesinden büyükşehir, il, ilçe, belde belediyelerin yer aldığı ödül töreninde Türk Belediyeciliği’nin, yerel yönetimlerimizin gelişimi, güçlendirilmesi için çalışan birbirinden önemli ve seçkin isimleri de katıldı.
 
Usta Hastaneleri Ziyaret Etti
 

2018 in son dakikalarında Trabzon İl Sağlık Müdürü  Ahi Evren Eğitim ve Araştırma,Fatih Devlet ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü acillerini ziyaret ederek personellere ve vatandaşlara yeni yılda sağlıklı ve huzurlu olunması dileklerinde bulundu.
 
ANAP Rize’de Kongrelerini Tamamladı
 

Anavatan Partisi Rize Merkez İlçe başta olmak üzere Derepazarı ilçesi, İyidere ilçesi, Çayeli ilçesinde kongrelerini tamamlayarak Mart 2019 yerel seçimlerine girme yeterliliğini sağladı Kongreler hakkında konuşan il başkanı Berat Özkan şunları söyledi;  ‘’Partimiz Türkiye Geneli Kongrelerini tamamlayarak seçimlere girme hakkını kazandı. Bizde İl olarak Kongrelerimizi tamamlayarak Mart 2019 Seçimlerine girmeye hak kazandık. Ocak ayı içerisinde Belediye başkanı adaylarımızı Kamu Oyuyla paylaşacağız. Kongrelerimiz Vatana Millete ve Rize’mize hayırlı olsun’’  Ayrıca Partisinin Rize İl kongresini de Anavatan Partisi Genel Başkanı Sayın İbrahim Çelebi’nin Katılımlarıyla En kısa Sürede yapılacağının altını çizdi.
Editör: TE Bilisim