Bu çöp kamyonunun belediyemize kazandırılmasında emeği olan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta’ya meclisimiz huzurunda ilçem adına teşekkür ederim. Göreve geldiğimiz günden bugüne araç parkımıza tek kuruş para harcamadan 2 milyon değerinde araç kazandırdık. Bu giderlerimize para vermeden ikili ilişkilerimiz sayesinde çözüyoruz. İnşallah kısa bir zamanda da bir tanede kepçe için girişimlerde bulunarak belediyemize kazandıracağız dedi.
 
Vakfıkebir Plaj Projesi Başladı
 
Vakfıkebir’de merakla beklenen Vakfıkebir Plajı Projesi başladı. Vakfıkebir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projenin içerisinde 1 kilometrelik yürüyüş yolu, bisiklet alanı, büfe, minik restraurant, dinlenme alanı, gölgelik, denize girme alanları bulunuyor.  Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “İlçe halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Plaj projemizi yaz sezonuna kadar tamamlayarak ilçe halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
 
Geçmiş Olsun Dediler
 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta beraberinde gazetecilerle birlikte KTÜ Tıp Fakültesi’nde yatmakta olan Beşikdüzü Belediyesi Basın Sorumlusu, Gazeteci Muhammet Taş’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Muhammet Balta, “Muhammet kardeşimiz uzun yıllardır yöremize gazeteci olarak hizmet veriyor. Çok sevdiğimiz değerli bir kardeşimizdir. Biran önce sağlığını kavuşarak normal yaşamına dönmesi en büyük temennimizdir” dedi.
 
Muhtarlarla Buluştu
 
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, yerel buluşma kapsamında mahalle muhtarları ve mahalle başkanları ile bir toplantı yaptı. Buluşmada konuşan Başkan Osman Beşel; “Göreve başladığımız günden bu zaman kadar dört yıl geçti. Bu süre içerisinde ilçemizde neler yapabildik, neleri yapamadık. Mahallelerimizdeki sorunları en asgariye indirmek için bugüne kadar çok büyük gayret gösterdik.
 
Bu noktada önemli çalışmalara imza attık. Gerçekleştiremediklerimizi de çözüme kavuşturmak için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Amacımız hem Tonya’ya hem Tonyalılara en iyi şekilde hizmet edebilmek. Bizler bunun mücadelesini bugüne kadar verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Tonya’ya hizmet noktasında bizlere büyük destek veren başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere ilçemizin evladı, Milletvekilimizi Sayın Salih Cora, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, Milletvekillerimiz Sayın Ayşe Sula Köseoğlu’na, Sayın Adnan Günnar’a ilçemiz adına bir kez daha  teşekkür ediyoruz”  dedi.
 
 “Her zaman yanlarındayız”
 
Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen misafirlerini ağırladı. Trabzon Umuda Destek Derneği Başkanı Reyhan Oral ve Ballim Kafe’nin sevilen yüzü Burak Bülbül Başkan şen’i ziyaret etti. Başkan şen bu naü-anlamlı ziyaret için teşekkür ettiğini ifade etti. Şen; Trabzon Umuda Destek Derneği Başkanı Reyhan Oral ve Ballim Kafe’nin sevilen yüzü Burak Bülbül bizleri ziyaret etti. Kendilerine her zaman yanlarında olacağımızı belirttik” dedi.
 
Ek Dolmuş İstediler
 
Bahçecik Mahallesi vatandaşları sabahları yaşadıkları dolmuş sorununa isyan ettiler. Vatandaşlar dolmuş sayısının yetersiz olduğunu ifade ederek yetkililere seslendiler ve dolmuş sayısının artırılması için talepte bulundular.
 
Sen Anlat Karadeniz İzdihamı
 
Trabzon Araklıda çekimleri devam eden ATV yayınlanan sen anlat Karadeniz Dizisi Araklıda vatandaşların akınına uğruyor. Türkiye’de yayınlanmaya başladıktan sonra zirvedeki yerini kimseye bırakmayan sen Anlat Karadeniz Dizinin sevilen oyuncusu Ulaş Tuna Astepe Araklı’da çocukların ilgisine ve sevgisine karşılıksız kalmayarak dizi çekimlerine ara verdi. Çocuklarla bir araya geldi.
 
 ‘Küllenme ile mücadele zamanı’
 
Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu fındıkta Küllenmeye karşı vatandaşı uyardı, önerilerde bulundu.
 
Kozoğlu; “ 2015-2016 ve 2017 yıllarında Fındıkta Külleme Hastalığı fındık bahçelerimizde yoğun zararlara neden olmuştur. Fındıkta Külleme Hastalığının etmeni kışı hastalıklı bitki artıklarında geçirir. Erken dönemde yaprak ve yeni oluşan çotanakları enfekte eder, rüzgarla yayılır. Kültürel önlemler: Enfeksiyon kaynaklarının azaltılması için yere dökülen yapraklar ile hastalıklı bitki artıklarının toplanması, bulaşık dip sürgünlerinin kesilmesi ve imha edilmesi, iyi bir hava sirkülasyonu ve yeterli ışıklanma sağlamak için budama ve yabancı ot mücadelesinin yapılması hastalıkla mücadele için uygulanması gereken kültürel önlemlerdir. Kimyasal Mücadele:
 
Birinci ilaçlama hastalığın bir yıl önce görüldüğü bahçelerde genç sürgünler 4-4,5 yaprak ve çotanak bağlama döneminde (NİSAN SONU), diğer bahçelerde ise belirtiler görülür görülmez yapılır. Uygun koşullar devam eder ve hastalık tekrarlarsa kullanılan ilacın etki süresine göre ikinci ve diğer ilaçlamalar yapılır. İlaçlamalarda atomizör kullanılmalı ve ocak başına en az 1 litre ilaçlı su atılmalı; insan ve hayvan sağlığı bakımından ilaçlamadan 21 gün sonrasına kadar ilaçlama yapılan bahçelerde hayvan otlatılmamalı ve meyve yenmemelidir” dedi.
Editör: TE Bilisim