Aslen Akçaabat Akçaköylü olan başarılı bürokrat Orman ve Su işleri Daire Başkanı Uzun, yaz tatilini, tatil bölgelerinde değil hemşerileri ile hasbihal ederek geçiriyor. Akçaabat’ta da oldukça sevilen isim olan Uzun, ilçede ki esnafları ziyaret ederek çaylarını içip bol bol hasret gideriyor. Uzun’u dün Akçaabat’ta esnaf ziyareti yaparken gördük. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon programlarına da katılan Uzun, “Hemşerilerimle birlikte olmak bana her zaman huzur vermiştir. Onların bir bardak çaylarını içmek acı kahvelerinden bir yudum almak kadar güzel bir duygu yok. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın” dedi.
 
MHP’li Tarım Çağrı Yaptı
 
MHP Trabzon'dan dolar çağrısı! MHP Trabzon'dan dolar çağrısı! 13 Ağustos 2018 Pazartesi 10:48 0 0 MHP Trabzon il Başkanı  Bekir Sıtkı Tarım doların fiyatının yükselmesinin ardından açıklamalarda bulundu.
 
Tarım açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Bizi birileri anlayamamış olabilir,Türkiye öylebir süreçten geçiyor ki herkes safını iyibelirlemeli.dolar meselesinin Amerika’yla ilgisi olmadığını düşünebilen gafiller var,biz dahada ilerisini söyluyoruz,bu iş büyük orta doğu projesinin rafa kalkmasıyla dolayısıylada FETÖ meselesiyle de direk ilgilidir. bu millet yatsın kalksın bu projelerden artık kurtulma mücadelesi verenlere dua etsin. Çünkü FETÖ bu devlete sızmadı,devletfetoya sızdı.durum o kadar vahimdir. zaman devletin yanında durma zamanı,Devlet beyede kulak verme zamanıdır.”
 
İmar affında yanlış beyan!..
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mayıs ayında yürürlüğe giren ve 31 Ekim 2018 tarihinde başvuruları son bulacak olan ‘İmar affı’ ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu belirten Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, vatandaşların bu konuda dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Mayıs ayı içerisinde yürürlüğe giren ve 12-13 milyon konutu ilgilendiren imar affı ile ilgili olarak başvuru sürecinin önemine değinen Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, “Bugüne kadarki süreçte imar affıyla ilgili yaşanan en büyük sorun başvuru yapanların yanlış metrekare beyanında bulunması oldu. Binanın gerçek metrekarelerin çıkarılması, ölçülerin doğru hesaplanması gerekiyor. Bu nedenle imar affı başvurusu için uzman kişilerden hizmet alınması büyük önem taşıyor. 9 Ağustos tarihine kadar yapılan başvurularda, yanlış bilgi verildikten sonra yapı kayıt belgesi için yapılan ödeme geri alınamıyor ve imar barışına başvuru hakkı elden gidiyordu. Ancak kanunun 9 Ağustos’ta revize edilmesiyle, vatandaşlara yanlış bilgilerini güncelleme hakkı tanındı” dedi. 
 
Endişeli Bekleyiş!
 
Borsa Başkanlarının dün Ankara'da Tarım Orman ve Ticaret Bakanları ile yapacakları görüşme gerçekleşemedi. Karadeniz Bölgesinden 4 borsanın başkanı Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri ile görüştü.
 
Karadeniz Bölgesindeki Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun Ticaret Borsası başkanlarının  dün Ankara'da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’la yapacakları görüşme gerçekleşemedi. Görüşmenin her iki bakanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı nedeni ile Ankara dışında olmasından dolayı gerçekleşemediği öğrenildi. Giresun Ticaret Borsası Başkanı Yaşar İbaş, fındıkta tekel alıcı konumundaki Ferrero'nun Giresun kalite için 11.5 TL, levant kalite için 11.25 fiyat belirlediğini ve bu fiyatlardan piyasaya girip fındık almak istediğini belirterek,“bunu kabul etmemiz mümkün değil, belirlediği fiyat 1.5 dolar. Geçen yıl 3 dolara fındık aldılar” dedi.
 
Fırsatçılığa devletin izin vermeyeceğine inandıklarını da söyleyen Borsa Başkanı Yaşar İbaş,” Bunlar krizden fırsat çıkarıyorlar” şeklinde konuştu. Yaşar İbaş, dün Ankara'da Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri ile görüştüklerini de ifade ederek ”TMO'nun durumu 15 Ağustos ta belli olacak gibi. Piyasaya girecekler bu kesin.  Fındığa da 13-13.5 lira arasında fiyat verileceğini tahmin ediyoruz. Ama biz 15  lira olsun istiyoruz” dedi.
 
Çarşıbaşı’nda Hasret Giderdi
 

Çarşıbaşı’nda Kaymakam olarak başarı ile görev yaparak ilçeden ayrılan Aydın’ın Çine ilçesi Kaymakamı Özkan Demir, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’ın kızının düğününe katılmak üzere Çarşıbaşı’na geldi. Burada Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ve dostları ile buluşan Kaymakam Özkan Demir hasret giderdi. Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Kaymakam Özkan Demir’in ilçede hoş bir seda bırakarak ayrıldığını ifade ederek kendisini yeniden Çarşıbaşı’nda ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.
 
Bahçedeki Başkan
 
Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ilçesine çok önemli hizmetler kazandırdı. Çalışkanlığı, cömertliği ve yardımsever kişiliği ile çok seviliyor, saygı görüyor. Aynı zaman da BüyüklimanYöresi’nin en tecrübeli Belediye Başkanı olan Coşkun Somuncuoğlu boş zamanlarında bahçe işleri ile uğraşmaktan büyük zevk alıyor. Eynesil’deki arazisinde taze sebzelerin her türlüsünü bulmak mümkün. Zaman buldukça büyük bir titizlikle bahçesi ile ilgilenen Başkan Somuncuoğlu yetişen sebzelerden misafirlerine ikram etmeyi de ihmal etmiyor.
 
Tonya festivali ne zaman?
 
17. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklar sürüyor. 24-25 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan festivalin konser bölümüne Zeynep Başkan, Sait Uçar, Onay Şahin, Hüseyin Aydın, Özkan Pekin, Cengiz Selimoğlu, Mustafa Şafak, Neşat Aydın, Kurtuluş Eyibil, Aydın Güner, Faik Pala, Sebahattin Yanık, Ayhan Oğuz, Mesut Maşeroğlu ve Nizam Bektaş sahne alacaklar. Festival kapsamında çeşitli yarışmalar yapılacak. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel festivale tüm yöre halkını davet etti.
Editör: TE Bilisim