Proje kapsamında Batman, Kilis, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep illerimizden 30’a yakın gazeteci Trabzon’a gelecek. Kültürel gezi kapsamında gerçekleşecek etkinlikte Güneydoğudan gelen basın mensupları 10 Şubat tarihinde TGC’yi ziyaret ederek saat 11.30’da ülkemizin birliği-beraberliği ve kardeşliği noktasında ortak bir basın açıklaması da gerçekleştirecek. Güneydoğu’dan gelen gazeteciler 11 Şubat Pazar günü ise Rize Gazeteciler Cemiyetini ziyaret edecek. Projenin koordinatörlüğünü yapan Ahmet Külekçi ülkemizin içinde bulunduğu şu hassas süreçte bu tür etkinliklerin çok anlamlı ve değerli olduğunun altını çizerek projenin ikinci ayağında ise Trabzon’dan gazetecilerin Güneydoğu Anadolu Bölgesine ziyaret yapacaklarını ifade etti. TGC Başkanı Yusuf Turgut ta katkı ve desteklerinden dolayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür etti.

Peyzaj Odasına Yeni Aday

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şubesi 24-25 Şubat 2018 tarihlerinde 1. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirecek. Peyzaj Yüksek Mimarı Engin Aktaş, beraberindeki 14 arkadaşı ile birlikte TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şubesi yönetimi için adaylığını açıkladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aktaş, "Gelecek bizim elimizde" ekibi olarak Trabzon'da ilk defa seçim ile yapılacak olan TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şube'sinin 13. Dönem Yönetim Kurulu ve 13. Dönem Genel Merkez Delegasyonu'na aday olduklarını söyledi. 24-25 Şubat 2018 tarihinde yapılacak seçim öncesi konuşan Engin Aktaş "Başta Trabzon kenti ve bölgemiz için Peyzaj Mimarlığı mesleğinin gelişmesi adına elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Yapacakları çalışmalar arasında çalışma dönemi boyunca Peyzaj Mimarlığı mesleğinin önemli konularında yılda iki adet olmak üzere toplamda 4 eğitim çalıştayı, biri bölgesel biri ulusal olmak üzere Peyzaj Mimarlığı Trabzon Şubesi olarak proje yarışması düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca diğer meslek odaları ve şubeler gibi yurt dışı mesleki gezileri de yapacaklarımız arasında" dedi.

Vali Sonel Takdir Aldı

Tunceli'de vatanı görevini yapan Rizeli Talha'nın annesi Hüsniye Mahioğlu, ”Ben Tunceli Bayraktepe’de askerlik görevini yapan Talha’nın annesiyim. Benim yerime oğlumu ziyarete gider misiniz, oğlum tek çocuk, ana yüreği hasretlik zor. Oğlumu kimse ziyarete gidemedi” diye mesaj gönderdi. Mesajı alan Of eski Kaymakamı ValituncaySonel, İl Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçerek vatani görevini yapan Talha’yı aracıyla aldırıp, makamında ağırladı.

Daha sonra Vali Sonel, anneye de sürpriz yaparak görüntülü olarak arama yapıp oğluyla görüşmesini sağladı. Duygusal anların yaşandığı görüşmede Vali Sonel, anneye istediğini de sordu. Anne Mahioğlu ise, ”En büyük hediye oldu. Allah sizden razı olsun. Bunu hiçbir zaman unutmayacağım” dedi.

Peker Şehirden Kopmuyor

Trabzon Jeoloji Mühendisleri eski başkanı Semih Peker, siyasi adaylıklarının ardından kendini iyice işe verdi. Başkana her rastladığımızda ayrı bir yerleşim yerinde ve ekip arkadaşlarıyla çalışma halinde. Peker,bu sıralar Rize tarafında tünel ve yol inşaatları nedeniyle mesaide.

Peker, çalışma arkadaşları ile birlikte; ‘’Rize Salarha tünel çalışmalarını çerinde takip ettik’’ dedi. Peker, her ne kadar oda başkanlığından ayrılsa da Trabzonla ilgili hemen her konuya alakadar. Örneğin Avni Aker’in hakkında AK Parti Trabzon milletvekili av. Salih Cora’nın açıklamasına yer vererek Cora’nın ‘’Avni Aker’de kesinlikle bir AVM, koca koca binalar veya dev rezidansların yapılmasını düşünmeyiz. Avni Aker, yıkıldıktan sonra oranın bir ticari merkeze dönüştürülmesi, şehre ihanet olur” açıklamasına vurgu yaptı.

Başkanın Büyük Acısı

Bizim Neslim Uşakları Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ergun Demirsoy annesini kaybetti.

Anne Türkay Demirsoy’un cenazesi bugün Marmara ilahiyat camisindeki cenaze namazının ardından Çengelköy aile mezarlığına defnedilecek.

Merhumeye Allah’tan rahmet kederli Demirsoy ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Eyüpoğlu Babasını Kaybetti
Karadeniz’in önemli sanatçılarından Taner Eyüpoğlu babası Mahmut Eyupoğlu’nu kaybetti.
Eyüpoğlu’nun cenazesi dün Kocaaeli’de son yolculuğuna uğurlandı.
Eyüpoğlu’nun cenze törenine çok sayıda kişi katıldı. Bizde Taner Eyupoğlu ve ailesine sabır, Mahmut Eyüpoğlu’na Allah’tan rahmet dileriz.

Mustafa Bıyık Ne Yapacak?

Yomra’nın en hareketli ve genç isimlerinden biridir Mustafa Bıyık. Neredeyse ilçesindeki bir çok derneğe kıyısından köşesinden destek vermiştir. Kah yönetiminde vardır, kah başkanlığında. Yomra’da oldukça çok sevilir.
Sevilmesinin sebebi, doğduğu topraklara hiçbir dönem sırtını çevirmemiş olması. Kendisine ne konuda ihtiyaç duyulursa, Bıyık bilin ki oradadır. Yomra’nın çıkarları doğrultusunda hiçbir konuyu ‘pas’ geçmez, hiçbir şeye ‘hayır’ demez. Bilindiği üzere AK Parti Yomra ilçe başkan yardımcılığı görevinde de bulunmuştu bir dönem.

Daha sonra siyasetten işlerinin yoğunluğu nedeniyle uzak kalmıştı. Kendisinin iyi bir AK Partili olduğu da herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bakalım Mustafa Bıyık önümüzdeki dönem de siyasete devam edecek mi? İlçesi için yeni bir atılım yapacak mı? Gelecekteki düşünceleri nelerdir… Bekleyip göreceğiz.
 
Editör: TE Bilisim