Ustaoğlu, Belediyeyi ziyaret öncesinde Arsin’de kafes balıkçılığı yapan firmaların Arsin Limanındaki ilk hasatına ve ardından Arsin Organize Sanayi Bölgesindeki özel bir balıkçılık firmasına ait işletmeyi ziyaret etti. Ustaoğlu’na ziyaretinde Arsin Kaymakam Vekili Hasan Balcı ve İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay da eşlik etti. Vali Ustaoğlu, Gürsoy’a görevinde başarılar dilerken ilk hasatını yapan balıkçılara ise kolaylıklar diledi.
 
Vali Ustaoğlu’nun Arsin ilçesini ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Gürsoy, “Sayın Valimize İlçemize ziyareti için teşekkür ediyoruz. İlçemize hem ekonomik hem de istihdam alanında katkı sağlayan balıkçı firmalarımıza da yeni sezonlarında kolaylıklar ve bol kazançlar diliyoruz. Arsin Limanında seri bir üretim söz konusu ve burada yaşanan bazı sıkıntılar var, bunları yerinde gördük ve inşallah en kısa sürede çözüme kavuşturacağız” dedi.
 
Mahalle Sayısı 46 Oldu
 

Trabzon’un Büyükşehir olmasıyla birlikte diğer tüm beldelerin olduğu gibi mahalle statüsü alarak tek bir mahalleye dönüşen Vakfıkebir Yalıköy Mahallesi yapılan başvurular sonucunda Yalı, Demirci ve Küçükdere olmak üzere üç ayrı mahalleye bölündü. Oluşan yeni iki mahalle ile birlikte Vakfıkebir’in 44 olan mahalle sayısı 46 yükseldi.  
 
Uzağı Yakın Edeceğiz
 
Görele Belediyesi tarafından vatandaşların mağduriyetini son vermek amacıyla yeni yollar açılmaya devam ediyor. Görele Belediyesi tarafından Hendekbaşı Mahallesi ile Çeşmebaşı Mahallesini birbirine bağlayan yol ulaşıma açıldı. 

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Uzağı yakın etmeye, ulaşımı kolaylaştırmaya, vatandaşlarımızın mağduriyetine son vermeye devam ediyoruz. Bir şehrin gelişmesinde ve büyümesindeki en büyük unsur şüphesiz ulaşımdır. Belediyeyi devraldığımız süreden bu yana şehrimizde yeni yollar açarak, mahallelerimizin birbirine bağlantısını yapmaya gayret gösterdik. Birçok mahallelerimizde yolsuzluğa dur dedik. Bağlantı yollarıyla uzağı şehrimize yakın ettik” dedi.
 
Hayırlı Olsun Dediler
 

İyi Parti Trabzon İl başkanı Azmi Kuvvetli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’u makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini ilettiler ve başarılar dilediler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.
 
Çarşıbaşı’nda Bilmece
 
Çarşıbaşı Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevine kimin atanacağı sorusu cevap bekliyor. Başkan Yardımcılığı konusunda AK Parti Çarşıbaşı eski İlçe Başkanı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi Zekeriya Karaçengel’in adı sıkça gündeme gelmişti.

Ancak Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nun Zekeriya Karaçengel’in başkan yardımcılığı görevine gelemsine sıcak bakmadığı ve kendisine bu yönde gelen talepleri geri çevirdiği öğrenildi. Başkan yardımcılığı için adı gecen Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü Karadeniz Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı Hasan Çolak’ında kurumdaki görevine devam etmek istediği ve böyle bir düşüncesinin bulunmadığı ifade ediliyor. 
  
Eğitim Birsen’den Ziyaret

Eğitim Birsen Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara, Başkan Yardımcısı Veysel Topal, Vakfıkebir Eğitim Birsen İlçe Başkanı Şuayip Eyüboğlu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kahveci ve Coşkun Yıldız, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında konuşan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, görev süresi boyunca eğitimin ve eğitim kurumlarının her zaman yanında olduğunu ifade ederek, bundan sonra da bu desteğinin devam edeceğini söyledi. Başkan Muhammet Balta ayrıca İl Başkanı Mehmet Kara ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
 
Jandarma Kadınları Bilgilendiriyor
 
Artvin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri merkeze bağlı Erenler köyünde bir araya geldiği köy kadınlarını “Jandarma şiddetin karşısında, kadının yanındadır” projesi hakkında bilgilendirdi.

 Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ile Kadın ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri merkeze bağlı Erenler köyündeki köy kahvehanesinde bir araya geldiği köylüleri kadınlara yönelik aile içi ve kadına yönelik şiddet, erken yaşta evlilik ve çocuk haklarının korunması konulu mevzuat ve 156 Jandarma İmdat telefon hattı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Köylüler ise jandarmanın bilgilendirmesinin dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi.
Editör: TE Bilisim