AK Parti il Başkanı Haydar Revi, Recep Güngör’ün teyzesinin oğlu Ankara İŞKUR Müdürü Ahmet Taşan, uzun süre başbaşa sohbet ettiler. Siyasette Ak partinin Gençclik Kolları Başkanlığı ve Milletvekilliği adaylığı deneyimi olan Taşan’la Revi fırsat bu fırsat dedi hem bürokrasiyi hemde siyaseti konuştular.

Yayla yolları taşlı!

Trabzon’un turizmde önemli uğrak yerlerinden olan Akçaabat ve Düzköy yaylaları yol sıkıntısıyla karşı karşıya. Vatandaşlar Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı yaptı. 2 yıl önce yayla yollarının çok güzel olduğunu söyleyen yöre sakinleri ve özellikle sürücüler şunları söylüyor: ‘’Bu yaylalar önemli merkezlerden biri. Düzköy Yaylaları olsun, Çal Mağarası olsun ziyaretçi akınına uğruyor. Yolların turizm sezonu açılmadan bakıma alınması gerekiyordu. Yollar belli bir kısma kadar iyi iken bazı asfalt yerler çukur ambarı gibi. Özellikle büyük kamyonlar yolu bozuyor. Hiç olmazsa yama yöntemi kullanılarak bozuk zeminler düzeltilebilir.’’

Bülbül Uyardı

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül en son yayınlanan bir genelgeye tepki göstererek: ‘’Bu genelge ile 01.01.2012 tarihinden sonra Araç Muayene İstasyonları LPG/CNG yakıt tadilatı yapılmış araçların vize/periyodik muayene işlemleri sırasında Gaz Sızdırmazlık Raporu istenmesi uygulamasına son vermiş, Gaz Sızdırmazlık Raporu olmayan araçları hafif kusurlu kabul ederek vize/periyodik kontrol işlemlerini yapmaya başlamıştır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu yönetmelik değişikliğini sektörün düzenlenmesi ve denetimi konusunda yıllardır çalışan LPG/CNG sektörünün güvenli ve büyüyen bir sektör olmasını sağlayan Odamızı baypas ederek yapılan değişikliklerle kamu sağlığını hiçe sayarak ciddi kazalara yol açacağını bilmelidir. Bu yönetmelik değişikliği acilen geri çekilmelidir. LPG/CNG sektörünün ve ilgili tüm kurumların görüşleri alınarak kamusal denetim sağlanmalıdır.’’ dedi.

Akçaabat Festivale Hazır

Akçaabat Belediyesince her yıl geleneksel hale getirilen, uluslararası kimliğe sahip ve bölgemizin en büyük festivallerinden birisi olan Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin 27.si 20 ile 23 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenecek. Bölgenin en önemli uluslararası organizasyonlarından biri olan bu festival, bölge turizmine olan katkılarının yanı sıra, ülkelerde sürdürülen halk danslarının tanıtılması, ülkemizin ve şehrimizin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtılmasında büyük rol oynamaktadır. 20 Temmuz Perşembe günü Hıdırnebi Yayla Şenliği ile başlayacak olan festival, yurtiçi ve yurtdışından şehrimize gelecek halkoyunları grupları, yöresel gruplar, halkın katılımı ile gerçekleşecek kortej yürüyüşü ve yayla göçü ile başlayıp, sahildeki kemençe ve davul-zurna eşliğindeki büyük horon halkası ile devam edecek. Sahildeki gösterinin ardından Festival alanında Zeynep Birinci ve Kolpa grubu konser verecek.

Platform Van’a Gitti

Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Van'ın Özalp ilçesine bağlı Emek Mahallesi’nde yaşayan Trabzonluları ziyaret etti. Özalp ilçesine bağlı Emek Mahallesi’nde yaşayan Trabzonluları ziyaret eden Trabzonlular Platformu Başkanı Köksal Öztürk, onların yaşam tarzları ve geliş nedenleri hakkında bilgi alışverişinde buldu. Köksal, daha sonra mahalle sakinleri ile semaver çayı eşliğinde uzun süre sohbet etti. Mahalle çocuklarıyla da bir araya gelerek Trabzonspor forması hediye eden Öztürk, daha sonra il merkezine döndü.

Beşel’in Parke Mesaisi

Trabzon’da çalışmalarıyla takdir edilen başkanlardan Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel oturduğu koltuktan değil milletinden gücünü alan bir belediye başkanı ve doğallığını hiç bozmuyor. Vatandaşlarıyla hep iç içe ve işte bu yüzden de her kesim tarafından takdir ediliyor. AK Partili belediye başkanı ama her kesime aynı mesafede ve ilçesindeki insanların her biriyle yakından iletişim kuruyor. İlçesine hizmet içinde kısıtlı imkanlarla çalışmalara devam ediyor. Geçtiğimiz gün de ilçesinde parke çalışmalarına katıldı ve ustalarla birlikte parke yaptı. Beşel bu anları paylaşarak şunları söyledi: “Cadde ve sokaklar devam eden, kilit parke taşı döşeme çalışması hızla devam ediyor. İlçemize Hayırlı Olsun.”
 
Editör: TE Bilisim