Köz’e Ağır Yük
 
İyi Parti Trabzon’da yapılanmaya başladı. İyi Parti’de kurucu İl Başkanlığına Hasan Saka’nın atanmasının ardından ilçelerde de atamalar devam ediyor. Son yapılan atamalarda Trabzon’un Tonya, Düzköy, Vakfıkebir, Arsin,Araklı kurucu İlçe Başkanı belli olmasının ardından Trabzon’un merkez İlçesi  Ortahisar’ın başkanı da atandı. Ortahisar kurucu ilçe başkanlığına MHP Eski Belediye meclis Derviş Köz atandı.Peki Derviş Köz bu yükü kaldırabilecek mi? Köz’ün Trabzon’da farklı iş kolları, spor, kültür ve siyasetle ilgili ciddi deneyimleri var. Zaman onun için de partisi için de en iyi ilaç olacak.
 
Üstün’ün Tespiti
 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, ilçeye kazandırılacak olan ikinci bir fakülte için bir müjde verdi. Üstün, ‘’Yıllardır bölgedeki tüm ilçelerin sorunu olduğu gibi bizim de sorunumuz göç’’ dedi ve şunları ilave etti: ‘’Çaykur ve Emniyet Müdürlüğü yerleri ile ilgili ise 'Çaykur'un bulunduğu yerde bir fakülte girişimimiz vardı. Çaykurla gerçekleştirdiğimiz resmi yazışmalar sonrası, gerekli yazışmanın Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Çaykur arasında yapılması gerektiği bize bildirildi. Rektör bey ile de görüştük. Kendisi de gerekli desteği vereceğini, Sürmene'ye yeni bir fakülteyi kazandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Emniyet Müdürlüğü ile ilgili ise gerekli çalışmalarımızı yaptık, Emniyet Müdürlüğüne uygun bir yer ayarladık. Önümüzdeki günlerde halkımıza güzel haberleri ileteceğiz. Yıllardır bölgedeki tüm ilçelerin sorunu olduğu gibi bizim de sorunumuz göç. Şehrin göbeğinde büyük bir fakülte ile de bu sorunu kökünden çözmüş olacağız, Sürmene’yi eğitim ve turizmin başkenti yapacağız.’'
 
Başkan Adayı Aydın’ın İtirazı
 
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’na Başkan adayı olduğunu açıklayan Trabzon Boztepe Dolmuş Durağı Başkanı Hüseyin Turgut Aydın, Trabzon’a düşünülen raylı sistemin Samsun’daki gibi hayata geçmesi durumunda buna karşı duracaklarını bildirdi. Aydın şöyle dedi: ‘’Her şeye karşı gelmek gibi düşüncemiz yok fakat destekliyoruz anlamına da gelmez. Raylı sisteminin bugün maliyeti oldukça yüksek. Ayrıca Raylı sistemin yapılması içinde saatte belli bir yolcunun ulaşım sağlaması gerekiyor. Belki Trabzon bu sayıya ulaşmıştır ama bugün dolmuş ve otobüsleri kaldırıp bu sisteme insanlar mahkûm edilirse bu sayıya ulaşılır. Elbette vatandaşın önüne ulaşımla ilgili alternatifler sunmak gerekiyor. Samsun’da ki sistemle beraber Trabzon’da raylı sistem yapılırsa biz tamamen karşıyız. Samsun’da dolmuşlar deniz kenarına atıldı ve vatandaşların tercihinden uzaklaştırıldı. Ama şoför esnafı korunacaksa yapılmasını da isteriz. Bugün bakıldığı zaman bir vatandaş evine 20 metre kala, işyerine 10 metre kala araçtan iniyor. Buda dolmuş taşımacılığının rahatlığını gösterir.’’
 
Mezarlık sorunu çözüldü mü?
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen konulardan biri de mezarlık sorunu idi. İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen maddeler ve gelir tarifesi meclis gündeminde değerlendirildi. Gelir tarifesi görüşüldüğü sırada 3 ilçede mezarlık sorunu olduğu ortaya çıktı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Burhan Cahit Erdem, “Akçaabat ile ilgili mezar sıkıntısı var. Orada da mezarlıkları büyükşehir belediyesi olarak yapmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi Başkan Gümrükçüoğlu, “Yapalım, Sayın başkanımız burada. Şura olabilir desin. Ona göre kamulaştırma yoluna gidelim” dedi. Bunun üzerine söz alan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Hazineden devraldığımız yer var. Buranın projelerini parselasyon planlarını hazırladık.
 
Büyükşehir yapılanmasından sonra büyükşehire devrettik. Düzenlenirse burası da vatandaşa vermek mümkün. Rahatlama sağlar” dedi. Türkmen’in bu açıklaması üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, “Derhal bu konuya başlansın. Yolları tamamlansın, çevre düzeni sağlansın. Vatandaşımıza hizmet için hazır hale getirilsin” dedi. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ise kendi ilçelerde de aynı sorunun yaşandığını kaydetti. Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen de kendi ilçelerinde ki mezarlığın düzenlemesinin yapılmasını talep etti. Bu talepler üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, öncelikle Akçaabat’taki sorunla birlikte diğer ilçelerin de sorunlarının halledileceğini kaydetti.
 
Cep Ve PC’de Ömür Gidiyor
 
Medya takip firması Ajans Press, Türkiye’de sosyal medya ve internet alışkanlığı üzerine medya incelemesi gerçekleştirdi. Ajans Press’inWeareSocial 2017 verilerinden edindiği bilgilere göre 48 milyon kişilik kitlenin yüzde 87’si düzenli olarak her gün internete girerken, online ortamda 3 saati sosyal medyada olmak üzere 6 saat 46 dakika geçiriyor. Türkiye’de interneti aktif olarak kullanan kitlenen tamamı en az bir sosyal medya platformunun kullanıcısı ve üyesi oldu. PRNet’in araştırmaya konu olan 2017 yılı içerisinde gerçekleştirdiği medya incelemesinde sosyal medya platformlarıyla ilgili yıl boyunca 121 bin 158 haber çıkışının medyaya yansıdığı belirlendi. Medyaya yansıyan haber başlıklarında sosyal medya ve internet kullanımının bu denli artmasının e-ticaret sektörünü de hareketlendirdiği belirlendi. Son bir yılda internetten alışveriş yapanların sayısının 2.5 milyon kişi artarak 15 milyona ulaşması dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı.
 
Başkan Takipte
 
Trabzon’un Araklı ilçesinde ve diğer ilçelerde yapımına başlanacak olan doğal gaz çalışmaları için görüşmeler sürüyor. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi müteahhit firma ve AKSA yetkilileriyle bir araya gelerek projenin güzergah ve yapım çalışmaları hakkında görüş sağladı. Yapılan görüşmeler neticesinde Araklı’nın Yiğitözü mahallesinden başlayacak olan doğal gaz hattı, eski Sürmene köprüsünün orada oluşturulacak ana hatla birlikte ilçe merkezine yayılacak. Karadere vadisi boyunca gerekli görülen yerlerden bağlantılar sağlanacak. Yapılacak olan çalışmalarda TİSKİ ve diğer kurumlarla ortaklaşa yürütme sağlanacak. Bu şekilde projenin geçeceği yerlerde yapılan kazı çalışmalarında herhangi zayiata uğranmaması hedefleniyor. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi doğal gaz çalışmasının ilçeye ve tüm Trabzon’a hayırlı olmasını temenni ederek; ‘’Doğal gaz kömürden % 63, odundan % 67 ve elektrikten % 73 daha karlı bir sistemdir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’ ifadelerine yer verdi.
 
Öğretmenlere Fasıl Gecesi
 
Bugün 24 Kasım öğretmenler günü. Türlü etkinlikler yapılacak. Önemli bir etkinliğe de Yomra’da bulunan Kebapçım imza atacak. Kebapçım öğretmenlere özel bir gece organize etti. Saat 19.00’da başlayacak olan fasıl gecesi 23.00’a kadar devam edecek.
Editör: TE Bilisim