TBMM’ye de giden Başkan Usta, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile de bir araya geldi. Trabzon dolmuş esnafını, şehrin sorunlarını konuştular. Şoförler cemiyetini yakışır şekilde temsil eden Başkan Usta, Trabzon dolmuş esnafı için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Ziyaretleri sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Usta, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Trabzon Milletvekilimiz Sayın Salih Cora’yı başkentte ziyaret ettik.
 
Bakanımıza ve vekilimize yoğun çalışmalarında kolaylıklar dilerim” ifadelerini kullandı.
 
Yıldırımhan’ın Mesajı
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları arasında adı geçen Mazhar Yıldırımhan 2019 seçim değerlendirmesi yaptı. Yıldırımhan, ‘Trabzon ile dertlenen bir kişiyim. Trabzon adayını belirleyecek iradeye rağmen çıkıp ben adayım demem. Fakat, bu millet bize önemli görevler verdi. Bir yere kadar geldik. Belediye Başkanlığı makamı çile makamıdır doğru. Çile bize tevdi edildiğinde onu seve seve kabulleniriz. Aday adayı olarak ortaya çıkma eğiliminde değilim. Sivil toplum örgütlerinin bir hareketi olursa da görevden kaçmayız.’ dedi.
 
BİSSE Trabzon’da
 
Ünlü Giyim Mağazası BİSSE Trabzon Gazipaşa’da açılıyor. Cumartesi gününden itibaren Trabzonluların hizmetinde olacak mağazanın açılışına tüm Trabzonluları davet eden İletişim Direktörü Eda Şişik, ‘En güzel hizmeti vereceğiz’ dedi. Bizde hayırlı olsun diyelim.
 
Suriyeli teklifi!

 
Trabzon’un Arsin ilçesinden Selahattin Gürsoy aradı. Ülkücü Gürsoy, İYİ Parti kurulduktan sonra hala nerede duracağına karar verebilmiş değil.

‘Abi bir süre ortada duracağım’ dedi. Ancak memleket meselelerine de duyarlı. Diyor ki, ‘Türkiye’de 4 milyon Suriyeli var. Biz ülke olarak görevimizi yaptık. Türk askeri orada savaşım veriyor ve yeni yerler açıyor. Suriyeliler buralara yerleştirilmeli’ dedi.
 
MHP Hiç Kimsenin Sözü İle Hareket Partisi
 
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli bazı yerel yayın organlarına yansıyan haberler ile ilgili konuştu.
 
Başkan Gedikli, “ Yerel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde, bazı yerel yayın organlarında, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Ortahisar İlçesi Belediye Başkan adayının şu veya bu olması gerekir gibi hatta ve hatta daha da ileri gidilerek sanki teşkilatın ağzından çıkmış, teklif edilmiş gibi algı operasyonlarında bulunuyorlar. Kamuoyu önünde Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatlarını yönlendirebileceğini sananlar, unutmasınlar ki bugüne kadar Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir zümrenin telkiniyle hareket etmediği gibi bundan sonra da etmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi gibi büyük bir camiada yöneticilik yapanlar neyin nasıl ve ne zaman olabileceğine karar verebilecek ehliyete ve dava ahlakına sahiptir. Milliyetçi Hareket Partisi, Lider – Teşkilat – Doktrin ilkesiyle hareket etmekte ve bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in emirlerini beklemektedir” dedi.
 
Yaşar Kamçı Kitabını İmzalıyor      
 
Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şube Başkanı Yaşar Kamçı Türkiye’de yaşayan engelli vatandaşların sorunlarını konu alan “Hayatın Acıları” isimli kitabını okurları ile buluşturuyor. Kamçı kitabı ile bu alanda farkındalık oluşturup duyarlılık sağlamayı hedefliyor. 

Bugün saat 18.00’da Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen erkinlikle kitabını imzalayacak. Etkinliğe bütün kitapseverler davetli.
 
Çaykara’ya Yeni Hakim Ve Savcı
 
 Meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Hâkimler ve Savcılar Kurulunca mesleğe kabul edilen Adli Yargı hâkim ve Cumhuriyet savcıları ile İdari Yargı hâkimlerinin, Kur’a töreni Beştepe Millet ve Kongre Kültür Merkezinde 16.10.2018 tarihinde gerçekleştirildi. Daha önce Çaykara Savcısı Alp Eren Durgun Bitlis Cumhuriyet Savcılığı’na, Çaykara Hakimi Mehmet Burak Turan ise Yargıtay Tetkik Hakimliğine atanması ile birlikte boşalan Hakim ve Savcı  kadrolarına, kura töreni sonucu Şeyma Altan Çaykara (Trabzon) Hakimliği’ne , Safure Tuğçe Baş  Çaykara (Trabzon)Cumhuriyet Savcılığı’na atandılar. Çaykara Gazetesi olarak Hakim Şeyma Altan ve Savcı Safure Tuğçe Baş’a  yeni görevlerinde başarılar dileriz.
Editör: TE Bilisim