Başkan Gürsoy, 31 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkan aday adayı olan aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan Sedat Özbakır’ı Başkan yardımcılığına atadı. zbakır, sosyal medya hesabından açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi., “2015 yılından beri görev yaptığım Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki görevimden ayrılıp, Arsin Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine atanmış bulunmaktayım. Başkan Yardımcılığı görevini şahsıma layık gören Arsin Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Sait Gürsoy'a, şahsım ve ilçemiz halkı adına teşekkür ediyorum.”

 “Karafazlı’ Ya Saldıran Biran Önce Yakalanmalıdır


 
İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan, dernek genel merkez yönetim kurulu üyesi gazeteci Gençağa Karafazlı’ nin 2 gün önce Rize’ de kendi işyerinde silahla yaralanması üzerine kendisini ziyarete geldi. İHD Genel Başkanı olayla ilgili Rize Valisi Kemal Çeber ile de görüştü. İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, yönetim kurulunda bulunan Gençağa Karafazlı’ nin silahla yaralanması sonucunda destek için Rize’ ye geldiğini kaydetti. Türkdoğan açıklamasında, “ Derneğimizin bir üyesinin silahla yaralanması sonucunda kendisine destek olmak ve olayın bir an önce aydınlatılmasına yardımcı olmak için Rize’ ye geldik. Vahim olayda şanslıyız ki arkadaşımız bu olaydan yaralı olarak kurtuldu. Daha beteri de olabilirdi.  Konuyu Sayın Valimiz ile görüştük. Kendisi bize bu olayı yakından takıp ettiğini söyledi. Bizde Sayın Valimize saldırıya uğrayan Karafazlı mailesinin sanığın yakalanmaması konusunda tedirgin olduğunu söyledik. Saldırganın sosyal medya üzerinden çeşitli paylaşımlarda bulunduğunu, bunun hoş olmadığını biran önce yakalanmasını talep ettik. Valı Kemal Çeber saldırganın biran önce yakalanması konusunda çalıştığını söyledi. Sayın Valimizin bu olayı biran önce sonuçlandırmasını ve suçlunun adalete teslim etmesini istedik” dedi.
 
 
CHP’li Heyet TTSO’yu Ziyaret Etti


 
Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinden oluşan bir heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, TTSO’da Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Başkan Hacısalihoğlu, CHP heyetine Trabzon’un ekonomik durumu, ticaret ve sanayi konusunda yapılan çalışmalar ve yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi. TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni de gezen heyet adına İstanbul Milletvekili İlhan Kesici müze defterini imzaladı.
 
Bizi Yenemeyeceksiniz


 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Bu orduyu nasıl yeneceksiniz. Bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet bizi asla yenemez. Sebebi haklıyız da ondan, haksızsak 6 yaşındaki bir çocuktan bile korkarız. Haklıysak şimşek olur çakar, yıldırım olur yakarız. Bu hesap oy hesabı değildir, inanç, kararlılık ve vatan sevgisinde tavan yapmış bozkurtların birliktelik yeminidir. Haksızsak zaten yener, ülkeyi NATO, Amerika ve yabancı servislere altın tepside sunarsınız. Siz bizden çoksunuz, biz sadece Türk’üz.” dedi.
 
Gönülleri Fethettiler


Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası, Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerinde okuyan 8 ve 12. sınıfların 2019-2020 öğretim yılında kullanacakları bütün denemeleri karşılayacak.  Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Servet Daltaban, Milli Eğitim Müdürlerini ziyaret ederek geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da okulların deneme ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi. En önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu kaydeden Daltaban, “Biz Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okullarımızın deneme ihtiyacını karşılayacağız. Yaklaşık 40 bin liralık bu destek ile Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerimizdeki eğitim faaliyetlerine bir katkı sunmuş olacağız. Bölgemizde yetişecek başarılı gençler geleceğimizin teminatı olacaktır” dedi.
 
 
Çeber Öğrencileri Tebrik Etti


 
2018 Yılında yapılan Fuat Sezgin ve İslam Medeniyetleri Sempozyumu yarışmasında il genelinde birinci olan öğrenciler Vali Kemal Çeber’i ziyaret etti. 2018 Yılında yapılan Fuat Sezgin ve İslam Medeniyetleri Sempozyumu yarışmasında il genelinde birinci olan  ve ödül olarak İstanbul Fuat  Sezgin  Müzesine gidecek öğrenciler  Vali Kemal Çeber’i ziyaret etti.  Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ziyarette Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Meryem Turgut’ta öğrencilere eşlik etti.
 Vali Çeber yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarılarından ötürü öğrencileri tebrik etti.
 
                                  
Şenlikoğlu Sahada


 
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu seçim sürecinde Giresunlulara verdiği müjdeleri gerçeğe dönüştürüp halkın kullanımına açmak için bürokratik çalışmaların yanında saha çalışmalarına da ağırlık veriyor. Cumartesi Pazar Alanında uygulanacak büyük proje için incelemelerde bulunan Başkan Şenlikoğlu; ‘’1500 metrekare Pazar alanı, 300 araçlık otoparkı ve 2500 metrekarelik bölge parkını içerisinde bulunduran projemiz bölgemize hem yaşam alanı kazandıracak hem de otopark sorununa çare olacak’’ dedi. Başkan Şenlikoğlu açıklamasında; ‘’Seçim sürecinde vaat ettiğimiz önemli projelerden birçoğunun ön hazırlıklarını yapıyoruz. Bugün de Cumartesi Pazar Alanında zemin etüdü çalışmaları yapılıyor. Bölgemizin yeni bir yaşam alanına kavuşması, aynı zamanda da otopark sorunun çözülmesi adına önemli bir proje olacak. Şehrimiz en güzel hizmetleri hak ediyor. Görevimiz Giresunumuzu hak ettiği hizmetlerle buluşmak’’ diye konuştu.
Editör: TE Bilisim