Her işte olduğu gibi binicilikte de ustalığını konuşturan Koçhan, atı 4 nala şahlandırıp dolu dizgin tur attı. Koçhan, hayvanları sevmeyenlerin insanları sevmeyeceğini ifade ederek, her canlının doğada yaşama hakkı olduğunu söyledi.
 
Danışmaya Damga Vuran İlçeler


 
AK Parti Trabzon il danışma meclisi toplantısı dün yapıldı. Uzun bir aradan sonra yapılan danışma meclisi toplantısına, Ortahisar, Akçaabat ve Araklı ilçeleri damga vurdu. Teşkilatlar, tam kadro toplantıya katıldı. Divan başkanı Uğur Aydın’da ilçeleri tam kadro katıldıkları için tebrik etti.
 
AK Parti il başkanlığından geçilen, ‘Bakanlarımız ve Milletvekillerimizin katılımıyla yapılacak danışma meclis toplantısına davetlisiniz’ mesajı karşısında salona dosyalar ile gelen çok sayıda partili, bakanların katılmaması ile hüsrana uğradı.
 
Güneş Eskileri Yad Etti 


 

Özgüneş firmasının takım kaptanı Halis Güneş, bugünlere kolay gelmedi. Parmaklarıyla kazıyarak geldi. Hayatın her yaşam tarzını bildiği için de mütevazi birisidir. Kimseyi hor görmez, yukarıdan bakmaz. Güneş, 35 sene önceki mesleği seyyar satıcılığını da her yerde gururla anlatır. ‘Ben sokaklardan bugünlere geldim’ der.
 
Güneş, seyyar satıcıları da zaman zaman ziyaret ederek, dertleşir, sohbet eder. Bir seyyar satıcıyı ziyaret eden Güneş, “35 yıl önce seyyar satıcılık yaparak işe başlamıştım. Bugün o günleri hatırlamayı arzulamaktayım. Rabbim hiçbirimizi geçmişini unutanlardan eylemesin” diyerek seyyar satıcı ile uzun uzun sohbet etti.
 
Vali Çeber ’Den TDV’na Kurban Bağışı


 
Rize Valisi Kemal Çeber, Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışında bulundu.Rize Valisi Kemal Çeber, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla başlatılan vekâletle kurban kesim kampanyasına vekalet vererek destek oldu.  Vali Çeber’in bağışını Rize İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı kabul etti. TDV tarafından yürütülen “Vekâletle Kurban Kesim Programına” ayrıca Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran’da bağışta bulundu.
               
İndirim Protokolü İmzaladı


 
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB), bazı eğitim ve öğretim kurumlarıyla çeşitli oranlarda indirim protokolleri imzaladı.  TESOB Başkanı Metin Kara, esnaf ve sanatkârların çocuklarının eğitimleri konusunda çeşitli indirimler sağlayacak olan Trabzon Sınav Koleji, İlk Açı Eğitim Kurumları ve Doğa Koleji yöneticileriyle karşılıklı protokollere imza attı. Başkan Kara, 'Esnaf ve sanatkârlarımıza sağlık alanında bazı indirimler sağlamıştık. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da eğitim kurumlarıyla imzaladığımız protokollerle eğitim ücretlerinde bazı indirimler yapıldı' dedi.
 
Gönülleri Fethettiler


 
Konya’dan Karadeniz turu yapan 40 öğretmen ve ailelerinden oluşan eğitim gönüllüleri bin 26 kilometre uzaklıkta kardeş köy seçtikleri Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Sadak köyüne geldi. Çocuklara oyuncak ve kitap dağıtan eğitimciler geceyi de köyde geçirdi.  Konya’da kamu çalışanları ve eğitime gönül veren kişilerden oluşan grup aile bireyleriyle birlikte otobüsle Karadeniz turuna çıktı. Bölge illerini gezdikten sonra bin 26 kilometre boyunca otobüsün bagajında taşıdıkları kitap ve oyuncakları kardeş köy seçtikleri Sadak köyüne ulaştıran gönüllüler, köy muhtarının misafiri oldu.  Roma dönemine ait kalıntıların yer aldığı ve Satala Antik Kentini sınırlarında barındıran köyde yapılan
 
Şehidin Adını Yaşatacaklar


 
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde 2016 yılında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz’ın aziz hatırası için İl Özel İdaresi tarafından çeşme yaptırıldı. Geçtiğimiz yıl başlayan çalışmalar kapsamında ilçeye bağlı Tilkicek köyünün girişinde belirlenen alanda düzenleme yapan İl Özel İdaresi ekipleri, yaklaşık 2 kilometre mesafeden çeşmeye su getirdi.
 
Bayburt taşından özel olarak yaptırılan çeşmenin suyu akıtılırken, şehit ailesinin talebi üzerine çeşmenin hemen yanı başına bayrak direği asılarak Türk bayrağı dalgalandırılacak. Çeşmenin bulunduğu alanda çevre düzenlemesi yaparak içerisinde oturma grupları olan 20 metrekarelik kamelya yapımını da tamamlayan ekiplere şehit anne ve babası da zaman zaman eşlik etti.
Editör: TE Bilisim