Başkan Usta yapılan güveci o kadar sevdi ki, Ahmet Çubukçu’nun söylemine göre (ki Başkanda yalanlamadı) Sayın Usta 3 tabak güveç yedi. Sonra da şunu söyledi: ‘Trabzon’da bugüne kadar böyesine rastlamadım.  Tam manasıyla güvece doyduk.’ Başkan kilo alır mı? Bu strestli günlerde kilo erir gider..
 
Numan selim’e cevap verin!
 
Kızılay Yomra şubesi başkanlığından ekibi ile birlikte alınan dahası şubesi kapatılan Numan Selim aradı. Selim Kızalay’a verdiği hizmetleri tek tek anlattı, Bugün 5 yıldızlı otel köşelerinde keyif yapan yönetimin kendileri ile ilgili tasarrufta bulunmasına çok içerlediğini söyleyerek, ‘Yazıklar olsun’ dedi.
 
Başkan Kutladı
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında kandillerin sevginin, merhametin, affetmenin, paylaşmanın ve bunlar yolu ile yücelmenin vasıtası olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, tüm insanlığın kadrini yükselten bir gecedir.
 
Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bu mübarek gece, dargınlıkların giderilmesi, dostlukların hatırlanması, vicdani hesaplaşmaların yapılması için önemli bir imkândır. Lütuf kapılarının aralandığı, rahmet ve umut kapısı olan bu özel gece vasıtası ile barış ve huzurun tüm dünyaya egemen olması en büyük temennimizdir. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın ve İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi'ni kutlar, birlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini Allah Teâlâ’dan (c.c.) niyaz ederim” ifadelerini kullandı.
 
Araklılı Aykut’a Görev
 
İstanbul’daki tüm muhtarları bir çatı altında toplamak amacıyla Tüm İstanbul Muhtarları Federasyonu kuruldu. Başkanlık görevine ise İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği ve Bahçelievler Siyavuşpaşa Muhtarı Trabzon Araklılı Selami Aykut getirildi. Çiçeği burnunda başkan Selami Aykut, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ile de sıkı ilişkiler içerisinde bulunacaklarını ifade ederek, “Ayrıca ilk günlerinde yanında olup, hatta genel merkez binasının kurdelesini bile beraber kestiğimiz Ankara'da bulunan konfederasyonu, mevkidaşlarımızı yakından takip edeceğiz. Bundan sonra da konfederasyonun yapmış olduğu tüm organizelerin takipçisi olacak, camiamızın faydasına olan tüm çalışmalarının da destekçisi olacağız” dedi.
 
Kemençe Ve Görele Tanıtılacak
 
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, bu yıl 10. kez düzenlenecek olan Görele Kemençe ve Horan Günleri Festivali'nin 7-9 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Kemençeyi ve ilçeyi tanıtma adına her yıl Kemençe ve Horan Günleri Festivali düzenlediklerini, bu yıl ki etkinliklerin de 7-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını aktaran Erener, "Kemençenin çıkış noktası Görele ilçesidir. Çok önemli kemençenin değerli sanatçıları Görele'den çıkmıştır. Düzenlediğimiz festivalle de hem kemençemizi, hem de ilçemizi tanıtmaya çalışıyoruz" dedi. Erener, tüm kemençe ve horon tutkunlarını festival için Görele'ye davet etti. 
 
Çatışma Ve Savaşlar Son Bulsun

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda bütün Müslüman aleminin Kadir Gecesi'ni kutladı. Mesajında mübarek Ramazan ayının fazilet dolu gecelerinden biri olan Kadir Gecesi'nin bütün Müslüman dünyasına hayırlar getirmesini temenni eden Başkan Genç İslam dünyasında yaşanan çatışma ve savaşların son bulması dileğinde bulundu. Kadir Gecesi'nin bütün Müslümanlar için fazilet ve mağfiret dolu bir gece olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, " Kadir Gecesi’nin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, Ramazan Bayramı’na sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.
 
Kazım Zıp Dua Bekliyor
 
Beşikdüzü Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı Kazım Zıp yoğun bakımda.  Beşikdüzü siyasetinde söz sahibi olan MHP İlçe Başkanlığını da yapan aynı zaman da Oğuz Dernekler Federasyonu Başkanlığını da yürüten Kazım Zıp’ın yakalanmış olduğu amansız hastalığı nedeniyle Kaşüstü Kanunu Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Yakınları ve sevenleri gelecek olan iyi haberi bekliyor, dua ediyorlar. Yakınları bu süreçte yanlarında olan sevenlerinden dua bekliyor şükranlarını sunuyorlar.
 
Günaydın Sevenlerini Üzdü
 
Akçaabat Ortamahalle’den sağlıkçı Rıza Günaydın yaşama veda etti. Edirne ve Siirt’te sağlık memuru olarak görev yapan Günaydın, Tonya Devlet Hastanesi’nde de bir süre sağlık memuru olarak çalıştı. Daha sonra Trabzon Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev alan Günaydın, emekli olduktan sonra Demokratik Sol Parti (DSP) Trabzon il başkanlığında da bulundu. DSP Trabzon milletvekili adayı oldu. 76 yaşında yaşama gözlerini yuman Günaydın, ikisi erkek, biri kız üç çocuk babası idi. Günaydın, Tonya Ulu Camisi yanında kılınan cenaze namazından sonra Ortamalle’deki evinin yanında bulunan aile mezarlığında toprağa verildi.
 
Sekmenli Veda Etti

Mehmet Sekmenli hayata veda etti Bayburt Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hacı Mehmet Sekmenli hayatını kaybetti. Bayburt’un köklü esnaflarından da olan Sekmenli, dün evinde geçirdiği rahatsızlık sonrası hayata veda etti. Bayburt’ta esnafın en köklü kuruluşlarından biri olan Bayburt Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinin 1988 yılından bugüne başkanlığını da yürüten Sekmenli, yaklaşık 30 yıldır Bayburt esnafına hizmet ediyordu. Sekmenli’nin cenazesi sevenlerinin katılımı ile sonsuzluğa uğurlandı.
 
 
Editör: TE Bilisim