Namaz sonrasında defin işlemine kalan ve Yasin’i birlikte dinleyen Başkanlar ardından da vatandaşa kulak verdiler. Başkan Şen Büükşehir Belediye Başkanından özel sitekte bulunan vatandaşları Başkanla görüştürdü Başkan da ‘Her türlü desteği vereceğiz’ dedi.
 
Kayseri’den Başlıyor
 
MHP’nin mitinglerinin bayraklı adamı Beyler Virdiloğlu Devlet Bahçelii’nin yapacağı 7 ayrı bölge mitingine de katılacak. Bayrak rengi giysilerini giyen ve dün karayolu ile Kayseri’ye giden Virdiloğlu bugün mitingde bayrak sallayacak. Bahçeli’nin çok sevdiği ve köstekli saat hediye ettiği Virdiloğlu MHP’nin il yönetim kurulu yedek üyesi.
 
Baro’dan Çevre Hassasiyeti
 
‘5 Haziran’ın tüm dünyada çevre günü olarak ilan edilmesi, 1972 yılında Stockholm’de gerçekleşen Birleşmiş Milletler İnsan Çevresi Konferansında kararlaştırılmıştır. Stockholm Bildirgesi’nin birinci maddesinde o döneme kadar bilinen hakların yanına, “onurlu ve refah içindeki bir çevrede yaşamak, temel haktır” denilerek çevre hakkı da eklenmiştir. O günden bu yana sanayileşme ve insanların sınırsız talepleri ile tüm insanlık için onurlu bir çevrede yaşama hakkı talebi sık sık karşı karşıya gelmektedir. Çevre hakkı en temel hak olan yaşam hakkı içinde değerlendirilmelidir. Yurttaşların bu haklarının sağlanması ve korunması için bilinçlenmeleri, yaşam alanlarına sahip çıkmaları, kamusal alanlarda hak talep etmelerine yasamızda temel haklardan biri olarak yer alan sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı için bir zorunluluktur. Trabzon barosu olarak çevre günü’nün çevre hakkı bilincinin gelişmesine katkı vermesi ümidiyle; siyasi sorumluları birleşmiş milletler sürdürülebilir kalkınma hedeflerine uygun politikalar üretmeye davet ediyoruz.’
 
Kul Ailesinin Baba Acısı
 
Çarşıbaşı AK Parti ilçe Başkanı Eyüp Kul’un babası Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul’un amcası..yaşama veda etti. Dün cenazasi öğleyin Çarşıbaşı’ndan son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli Kul ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Çakır’ın Acı Günü
 
Kardemir Karabükspor ve Kayserispor’da top koşturan eski futbolcu Hamza Çakır’ın Almanya’da vefat eden annesi Hacı Meryem Çakır’ın cenazesi Şalpazarı İlçesi’nin Üzümözü Mahallesi’nde dün toprağa verildi.
 
72 yaşında vefat eden 5 çocuk annesi Meryem Çakır’ın 1 yıldır kanser tedavisi gördüğü belirtildi. Hacı Meryem Çakır’ın cenazesi dün öğle namazından sonra evinin yanında kılınan cenaze namazını müteakip aile kabristanlığına defnedildi. Hacı Salih Çakır’ın eşi Hacı Meryem Çakır’ın cenazesine ailesi ve yakınlarıyla, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, KTÜ Genel Sekreteri Mehmet Karabayır ve Hamza Çakır’ın arkadaşları katıldı.
 
Örs Erdoğdu’yu Fethetti
 
Trabzon İYİ Parti 1. sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Örs seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Dün iftardan sonra 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi’ne giden Örs vatandaşlarla bir araya gelirken samimi yaklaşımıyla mahallenin taktirini aldı.
 
TÜGVA Trabzon İftar Veriyor
 
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Trabzon Temsilciliği Ramazan ayında kardeşliği ve dostluğu pekiştirmek için gençliği Trabzon’un önemli isimleriyle iftarda buluşturuyor. Yarın Şehit Eren Bülbül Öğrenci Yurdu’nda verilecek iftara TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet de katılacak. TÜGVA Trabzon İl Temsilcisi Osman Ergün, iftar hazırlıklarına erkenden başladı. Trabzon siyasetinden ve bürokrasisinden isimlerin de davet edileceği iftar programında, Türkiye’nin geleceği olan gençlerin manevi ve ahlaki değerler temeline oturtulmuş, bilim ve irfanı kendine şiar edinen anlayışıyla çalışmalarını sürdüren TÜGVA, Trabzon’da 18 ilçenin tamamından getireceği gençlere yönelik faydalı bir programın altına imza atmış olacak. Mütevazi bir karaktere sahibi olan ve bir o kadar da donanımlı özellikleriyle TÜGVA Trabzon İl Temsilciliği görevini yürüten Ergün, ekibiyle birlikte çalışmalarını titizlik içerisinde sürdürüyor.
 
Görevler Dağıtıldı
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim, denetim ve disiplin kurullarında görev dağılımını yaptı. Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RİZEESOB) seçimleri ardından başkanlığa seçilen Güven Aksoy yönetimindeki ekip kolları sıvadı.

Bünyesinde kurulu 26 meslek odası ve 15 bin üyesi ile kentin en dinamik ve en büyük meslek kuruluşu olan RİZEESOB'ta yönetim, denetim ve disiplin kurullarında görev dağılımı yapıldı. Rize esnaf ve sanatkarını 2022 yılına taşıyacak Güven Aksoy liderliğindeki yönetim kurulunda Ahmet Fırat, Muzaffer Turan, Refik Kumbasar, Murat Yetimoğlu, Osman Yüksel, Adem Tornacı isimleri görev alacak. Yapılan il toplantıda birlik yönetimi görev dağılımını yaparken ilk dönem başkan yardımcılığı görevi Güneysu Şoförler Odası Başkanı Ahmet Fırat’a verildi.

Balcı Ailesi Yaslı

Bir süre Kanal Mavi televizyonun sahipliğini de yapan İsmail Balcı ile Akif ve Ali Balcı’nın babası Mehmet Balcı yaşamını yitirdi. Almanya’da hayata gözlerini yuman Baba Balcı Çarşamba günü(Dün) Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Fidanlı mahallesinden son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze merasimine çok sayıda seveni katıldı. Mehmet Balcı’ya Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Editör: TE Bilisim