Ziyarette Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut da hazır bulundu. Gümrükçüoğlu, İstanbul’daki bir program için cenaze merasimine katılamadığını söyleyerek, ‘Babalar ve çocukları. Onların arasındaki bağ anlatılamaz ancak yaşanır. Acınızı paylaşıyorum. Allah’tan rahmet dileklerimi iletiyorum’ dedi. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’de Çaykara Taşkıran’a giderek Ağırman’a taziyelerini iletti. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan da dün TAKA Gazetesi’nde Ağırman’ın acısını paylaştı.
 
Kumpasın Hedefi 2023
 
‘Sarraf olayı,17-25 Aralık’ta gerçekleştirilmeye çalışılan operasyonun ABD’de devamı mahiyetinde. Dünya’daki Türkiye karşıtı güçler 17-25 Aralık haricinde Mit krizi, Gezi olayları, 15 Temmuz ve özellikle son donemde Türkiye’yi ekonomik olarak diz çöktürmek için yaptıkları onlarca operasyon. Ülkemiz üzerinde bu yaşananlar şunu çok açık bir şekilde bizlere gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti dışarıdan ve içeriden kuşatılıp rehin alınmak isteniyor.

Bu büyük bir oyun 1071’den Malazgirt’ten beri bu Cennet vatan üzerinde oynanmaya çalışılan bir oyun. Zaman içerisinde değişen  sadece oyunu tarihten bu zaman oynayan ana aktörlerin yanındaki piyonları değişti. O günden bu zamana bu güçler Anadolu’nun Türk’lere yeni yurt olmasını içlerine sindiremiyorlar. Ortadoğu’yu param parça etmeye çalışan ve dünya da Müslüman kanını akıtan, bu kirli emelleri için silah satıp kasalarını dolduran “Emperyalizmin” öncüsü bu güçler “Türkiye’ye 2023’ ulaşmadan yeni bir Lozan yazdırmak ve yeni bir Sevr dayatmak istiyorlar”.

Tarihe geriye donup baktığımızda son 65 yılda Türkiye’nin ve Liderinin bu donem kadar ABD ve Batı medyası tarafından acımasız bir şekilde eleştirildiği başka bir dönem göremezsiniz. Çünkü Erdoğan her fırsatta 2023’ün altını çiziyor. Eğer 80 milyon tek vücut olup bu cennet vatanı 2023’e taşırsak dünyadaki en büyük aktör ülke ne ABD'si ne İngiliz’i ne de Fransız’ı olur. Dünya da bugüne kadar olduğu gibi  her daim “Adaleti, Barışı savunan ve her zaman Mazlumun yanında olan dünyada ve bölgesinde tek küresel güç olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olur”. Bunu hep birlikte omuz omuza verip başara biliriz. Tarihîmiz bu başarılarla dolu. Muhalefet muhalefet edecek eleştirecek fakat ABD’de devletimize karşı yürütülen son dönemin en büyük ekonomik kumpas davasının bir gün öncesinde diş odakların yaptığını onlarla aynı zaman diliminde yapmayacak. Bu zamanlamanın masum ve sadece muhalefet etme anlayışı taşıdığı yönünde şüphelerim var, çünkü zamanlamada çok büyük bir paralellik var. Eğer böyle bir durum var ise bu dışarıda yürütülen operasyondan çok daha tehlikeli bir durum olur. 

Çamburnu’nda TS Sohbeti
 
Hasan Bahadır. İş adamı Atacan Aksoy’un Trabzon’daki yöneticilerinden. Kendisiyle Çamburnu’nda Trabzonspor sohbeti yaptık. Rıza hoca ile birlikte Trabzonspor’un önemli bir sıçrama gösterdiğini söyleyerek, ‘Sivas ve Antalya galibiyetleri çok önemli. Böyle giderse Trabzonspor devre sonuna kadar 6’da 6 planını gerçekleştirecek. Trabzonspor’un iyi olması kentin havasını değiştiriyor. Güzel bir hava oluştu, bu havayı bozmadan devam. Rıza hocaya teşekkür ediyor, futbolcuları kutluyorum’ dedi.
 
Ziyaretlere Başladı
 
Geçtiğimiz haftalarda kongresini gerçekleştiren MHP Trabzon teşkilatı görev dağılımı sonrası ziyaretlerine başladı. İl Başkanı Nihat Birinci, Başkan vekili Bekir Sıtkı ve Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nuran Öksüz, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu'nu makamında ziyaret etti. Başkan Birinci ziyaretlerine ilerleyen günlerde devam edeceklerini belirtirken, Başsavcı Mithat Kutanoğlu ziyaretlerinden ötürü MHP il teşkilatına teşekkür etti.

 “ Sahip çıkın”
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, 5 Aralık 1934 kadınlara verilen Seçme ve Seçilme Hakkının 83. Yıldönümünü nedeniyle kadınları kutladı.
 
Bundan tam 83 yıl önce bugün Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi diyen Turgay Güngör, “Cumhuriyetin kazanımlarından olan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 83. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını minnetle anıyorum” dedi.  Güngör, “Cumhuriyet ile birlikte sosyal ve hukuksal hayatta eşitliğe kavuşan kadınlarımız AKP iktidarı ile saldırı altındadır. En son ‘Müftülüklere Nikah Kıyma Yasası’ bunun bir örneği. 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eğer tek adam Recep Tayyip Erdoğan ve kadın düşmanı kabinesi seçilirse, kafalarındaki kadın figürü tek tek hukuksal alanda yaygınlaşacak. Ülkemizde oy kullanan vatandaşlarımızın yarısı kadın. Örgütlü bir kadın hareketi ile bu kadın düşmanı iktidarı yerle bir edebilirler. Onun için kadınlarımız Cumhuriyetle gelen kazanımlarına sahip çıksınlar, yoksa kadınlarımız için tehlike büyük” dedi.
 
Azim Ve Kararla İlerliyoruz
 
Milliyetçi Harekete Partisi İl Kadın Kolların Başkanı Gülen Demir 5 Aralık kadın hakları günü ile ilgili açıklama yaptı. Demir; “5 Aralık Türk kadınının önünün meşale ışığı gibi açıldığı gün, seçme ve seçilme hakkına imza atıldığı gün. Dün ki azim ve kararlarımızla nasılsak aynı yolda ilerlemekteyiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadının ne kadar güvenilir olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğinde dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde dahi bu yasa yoktur. Türk kadını olmanın onuru ve gururunu yasarken tüm kadınların  Seçme ve seçilme hakkı gününü kutluyor. Bizlere bu gururu yaşatan Mustafa
Kemal Atatürk'ü şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim