MHP’nin ise Hüsnü Pekmezci. AK Parti adayı Fatih Yumak kaza yaşamamak ve kentteki en güçlü ailenin oyunu alabilmek için AK Parti Trabzon il Başkanı Haydar Revi’yi arayarak bir talepte bulunmuş. Ancak halen kendilerine dönülmesini bekliyormuş. Hal böyle olunca da ailenin MHP’nin adayı Hüsnü Pekmezci’yi desteklemesi tartışılmaya başlanmış. Talebin ne olduğunu bilmiyoruz. Eğer makul talep ise Revi gereğini yapar. 
 
 
Mutlu Gürler Orada
 

Gümüşhanemizin değerlerinden Mutlu Gürler Adalet Bakanlığında yıllarca görev yaptı. Ardından Ankara’da Volkan abiye danışman oldu ve sonrasında da Muğla Belediyesinde çalıştı. Mutlu bugünlerde Ankara’da. Ankara CHP Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın tanıtım toplantısına iştirak etti ve bu fotoğrafı ve notu paylaştı: ‘Mansur bey Ankara’nın tüm akil isimlerini salonda toplamayı başardı.’
 
Kanuni Ve Erhan Kader


 
Uzman Doktor Erhan Kader Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzun süredir Başhekim yardımcılığı yapıyordu. Hülya Yılmaz’ın akademik kariyer için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni seçmesinin ardından Kanuni de vekalet Kader’e verildi. Zaten Kanuni’nin yükü Kader’in omuzunda idi
 
Dizdar Yeniden Ve Son Kez
 
1996 yılından itibaren Dernekpazarı Çalışanlar köyünün  fedakar muhtarı Namık Kemal Dizdar son kez seçime giriyor. Arkadaşlarının ve sevenlerinin ısrarı ile hizmete devam edecek olan Dizdar, ‘Mahallemize güzel hizmetler verdik. Bir 5 yıl daha istek üzerine bu görevi yaparak bitirmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımız Berat Albayrak bey ve Süleyman Soylu beye teşekkür ederim. Sadık Albayrak abime vefa borcum var. Her zaman  yanlarındayım. Bana destek olacak olanlara teşekkür ediyorum ve yeni dönemde mahallem için daha büyük projelere yöneleneceğimin bilinmesini ister, saygılar sunarım’ dedi
 
Kent Konseyinde Yeni Meclisler Oluşturuldu
 

Akçaabat Kent Konseyi bünyesinde Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi oluşturuldu. Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse başkanlığında Hamam Çimeni Çarşısı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen toplantı ile oluşturulan Kadın Meclisi’ne başkan olarak Melike Turhan seçilirken Gençlik Meclisi’ni başkanı Alper Güç oldu.
 
40 Kişi MHP’ye Katıldı
 

Rize'nin Derepazarı İlçesi'nde geçtiğimiz hafta 75 kişilik grup Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'ye katılma kararı alarak üye formu doldurmuştu. Şimdi ise daha önce MHP'de siyaset yapan ve sonrasında bir dönem Büyük Birlik Partisi (BBP)’den seçime girerek Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüten Sedat Sivri, beraberindeki daha önce MHP üyesi olmayan 40 kişi ile birlikte partiye geri dönerek üye kayıt formu doldurdu.
 
Köprülü Güven Tazeledi
 

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyetinin 4.olağan kongresi gerçekleştirildi. İki adayın yarıştığı kongrede mevcut başkan Sezai Köprülü güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti 4.olağan kongresi Ramada Gümüşhane Otelde yapıldı. Kongrede Hüseyin Çelik ve mevcut başkan Sezai Köprülü yarıştı. Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı kongreye 54 delegeden 38’i katılırken oyların 24’ünü alan mevcut başkan Sezai Köprülü yeniden başkan seçildi. Köprülü’nün asil yönetim kurulunda Temel Tunç, Recep Ergin, Muhammet Çelik, Bekir Bulut, asil denetleme kurulunda ise İbrahim Özdemir, Kamil Aktürk ve Veysel Cebel yer aldı. Divan başkanlığını duayen gazeteci İbrahim Özdemir, üyeliğini de Muhammet Çelik ve Rüveyda Usta’nın yaptığı kongreye katılarak hem başarı dileklerini ileten hem de bir selamlama konuşması yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Sizler bizim görmeyen gözümüz, duymayan kulağımızsınız. Yaklaşık 10 yıldır siyasetin içerisinde şehrime ve ülkeme hizmet ediyorum. Bu hizmet kervanında siz değerli arkadaşlarımın verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Sizler milletle bizim aramızdaki köprüyü kuranlarsınız. Yaptıklarımızı, yapacaklarımızı milletimize sizlerin aracılığıyla anlatıyoruz” dedi.
 
Gerekli Adımlar Atılmalı

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Başkanı Recep Taylan, Çin’in Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine uyguladığı zulmü kınayarak, yeryüzünde huzur ve barış ortamının yeniden inşa edilmesinin dünya üzerinde akan Müslüman kanının durmasına bağlı olduğunu belirtti. MÜSİAD Rize Başkanı Recep Taylan, Çin’de yaşayan Müslüman Uygur Türklerine yönelik baskı ve şiddetin kabul edilemez, insanlıkla bağdaşmayan uygulamalar olduğunu ifade etti. Taylan, “Çin hükümetinin ülkesinde yaşayan Müslümanları dini inançları ve Türk kimliklerinden dolayı devlet eliyle yapılan baskı ve şiddet uygulamasına bir an önce sonlandırılmasını ve bu yönde tüm adımların atılması gerektiğine inanıyoruz. Dünya üzerinde yaşanan acıların ve zulümlerin büyük kısmı Müslüman coğrafyalarında yaşanıyor. Bu durum aynı dini, dili ve kültürü paylaşan bizleri tarifsiz acılara sürüklemektedir. Bu acıları dindirmek için İslam dünyası olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Yeni dünya düzeninde İslam ülkeleri olarak birlikte hareket etme mecburiyetimiz her geçen gün daha da artmaktadır. Yeniden oluşturulacak dünya düzeninde Türk halkı olarak elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu tüm dünyanın bilmesini isteriz. Dil, din, ırk farkı gözetmeksizin, insan olarak insani değerlerin her türlü çıkar ve politikaların üstünde olduğuna olan inancımızla yeryüzünde yaşanan zulüm ve acının dinmesini, akan Müslüman kanının durmasını, dünya üzerinde kalıcı barışın bir an önce inşa edilmesini temenni ediyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim