Usta, Albayrak’la Buluştu

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan yardımcısı ve ona bağlı Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Hakan Usta İstanbul’da Enerji Bakanı Dr.Berat Albayrak ile bir araya geldi. 

Usta, Albayrak’a ‘Sayın Bakanım Genç Konfed ile birlikte 3 yıldır Başkanlık sistemini anlatıyoruz. Ayrıca bir aydır da ilçe, ilçe dolaşarak neden evet oyu kullanılması gerektiğini broşürler ile aktarıyoruz. 7 bölgede çalışma yapıyoruz. Bizim çalışmamız bütün mazlumlar içindir’ dedi. Berat Albayrak ise Hakan Usta’ya teşekkür ederek, ‘Gençlik bizim için çok önemli. Kampanyada onları her zaman aktif görmek istiyoruz’ dedi.

Güneydoğu Gönüllüsü

‘Her yönüyle Trabzon Platformu’ Başkanı Köksal Öztürk bu kez iş adamı arkadaşı ile birlikte 5 bin yezidi’nin yaşadığı Mardin Midyat’daki kampa gitti. Kampın ihtiyaçlarını tespit eden Baran Korkmaz’a Amerikalı heyet ile Kaymakam Hüseyin Tekin’de eşlik etti.

Bektaşoğlu Ailesinin Acısı

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turan Bektaşoğlu'nun babası Hayati Bektaşoğlu hayatını kaybetti. Akçaabat Tekel Müdürlüğü emeklisi olan ve bir kaç gün önce rahatsızlanarak  Fatih devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Hayati Bektaşoğlu hayatını kaybetti. 78 Yaşında hayatını kaybeden Bektaşoğlu, bugün Akçaabat Mezarlık Camiinde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Taka ailesi olarak Hayati amcaya Allah'tan rahmet, Bektaşoğlu ailesine sabırlar dileriz.

Coşkun Başkan’ın Projesi

Çarşıbaşı ilçemizin sosyal yaşamına büyük katkı yapacak olan ve ilçenin çehresini değiştirecek olan pazaryeri ve çevresi projesi için önemli adımlar atılıyor. Kentsel dönüşümle birlikte yürütülecek olan proje ile ilçe yeni sosyal alanlar kazanacak. Projeye büyük önem veren Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz projeyi en ince ayrıntılarına kadar büyük bir titizlikle inceliyor. Son hazırlıkları yapılan projenin kısa bir zaman içerisinde başlaması bekleniyor.

 ‘Hayır’cıyız Törerist Değil’

Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar, “15 Temmuz’u yapanlarla hayırcıları aynı kefeye koymak sağlıklı düşünen insanların işi değildir. Ben cemaatim kardeşim varmı diyeceğiniz. Cami cemaati cami. Cemaat adı altında 100 bin insanı işinden ekmeğinden ettiniz. Araştırdığımızda %95’ inin dahi o terörist saydığınız cemaatten değil, kimleri mağdur ediyorsunuz bu işleri kim yapıyor, kimin eli kimin cebinde belli değil. Bizler mağduru savunmak zorundayız neden mi Müslüman’ım ve de demokratım ve de duyarlıyım, askerleri tutuklarken yapmayın etmeyin bunlar suçsuz dediğimizde bizleri ihtilalcılıkla suçladınız. 

Sonunda suçsuz çıktılar 6 yıl hapiste yatırarak onları mağdur ettiniz. Şimdide gerçek suçlular ortada yok, zavallıları tutukluyorsunuz işten atıyorsunuz. Bizler sahip çıkınca da bize de cemaatle aynı kefeye koyup darbeci diyorsunuz. Bizler ne darbeciyiz, nede ihtilalcı bizleri suçlayanlar asıl darbecidir rejimi değiştirmek, yasama yürütme yargıyı tek ele toplamak asıl darbedir bizler darbecilere HAYIR diyoruz” dedi.

Güçlü Türkiye İçin…

Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, yaptığı paylaşımda, “Güçlü Türkiye için: 20 yıla yakın Almanya'da yaşadım STK larda yöneticilik yaptım. Türkiye deki ırkdaşlarımızın gurbetçi benim batı Avrupa Türkleri dediğim kitle devlet eli ile yıllarca itildi. Anayasada bir küçük değişiklik Batı Avrupa Türklerini çifte vatandaş yapacak ülkemiz lobisi Avrupa siyaseti üzerinde etkin kılacaktı. Geçmiş hükümetler yapmadı da bu günkü iktidar yaptı mı? Yoksa değişiklik maddelerinde TC vatandaşları Doğumla TC vatandaşlığından çıkarılmaz diye madde varda ben mi okuyamıyorum? Gidip oralarda ne anlatacaksınız müjdeniz nedir? Batı Avrupa Türkleri için. Kimse bunu siyasete çekmesin yıllarca bu talebi seslendiren biri olarak o bu ayrımı yapmadan söylüyorum.”

Trabzon Kararacak

Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketi'nden yapılan açıklamada Yatırım Tesislerinin Devreye Alınması Çalışması nedeniyle 13 Mart Pazartesi günü saat 08.00 ile 12.00 saatleri arasında Beşikdüzü ilçesine bağlı Şahmelik mahallesinde elektriklerin kesileceği açıklandı. 

Ayrıca 11 Mart Cumartesi günü Arıza Bakım ve Onarım Çalışması nedeniyle saat 07.00 ile 13.00 arasında Yomra ilçesine bağlı İkisu mahallesi, Çınarlı mahallesi, Kaşüstü mahallesi Fevzi Çakmak mevkii, Hamzaoğlu Ambalaj, Polisan Konsai Boya, Kaşüstü Su Deposu, Ortahisar ilçesine bağlı Sayvan mahallesi, Pınaraltı mahallesi ve Yeşilvadi mahallesinde elektriklerin kesileceği ifade edildi. Açıklamada, yine 11 Mart Cumartesi günü Yatırım Tesislerinin Devreye Alınması Çalışması nedeniyle saat 08.00 ile 15.00 arasında Ortahisar ilçesine bağlı Çilekli mahallesi, 2 Nolu Bostancı mahallesi, Bulak mahallesi ve Dolaylı mahallesi Elmalık mevkiinde elektrik kesimi yapılacağı belirtildi.
 
Editör: TE Bilisim