Gayrimenkullerin hasılat paylaşımı ile değerlendirilmesi tezini veren Bayraktar, aldığı doktora unvanını çalışma arkadaşları ile kutladı. Türkiye’de kentsel dönüşümün mimarı olarak bilinen Bayraktar, Brezilya, ABD ve Afrika’da da bir çok ülkeye kentsel dönüşüm ile ilgili danışmanlık hizmeti verdi. 
 
Erdoğan Bayraktar, bu hafta sonu yapılacak olan Trabzon il kongresine katılmak için de Trabzon’a gelecek. Trabzon’da vakıf kanalı ile yurt ve imam hatip okulu yapan Erdoğan Bayraktar, Trabzon’a olan ilgisini ve sıcaklığını, milletvekilliğini bıraktıktan sonra da devam ettiriyor.

Partili, Partisiz
 
AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Kongre Komisyon Başkanı Halil İbrahim Demirtaş 25 Mart'ta yapılacak olan İl Kongresine bütün Trabzonlular’ı davet etti. Coşkulu bir karşılama programı hazırladıklarını belirten Demirtaş "Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gönlünde Trabzon'un ayrı bir yeri vardı. Bizlerde Trabzonlular olarak bu sevgiye yakışır bir karşılama yapacağız." dedi.  AK Parti Trabzon İl Teşkilatı olarak İl Başkanı Haydar Revi’nin önderliğinde yoğun bir hazırlık içerisinde olduklarını belirten Demirtaş: “7’den 70’e bütün teşkilatlarımız kongreye hazır" şeklinde konuştu.
 
Ömer Çebi Lokumla Geldi!
 
2014 Seçimlerinde araklı’dan belediye Başkan aday adayı olan Ömer Çebi bir kez daha şansını deneyecek. Traübzon Halk Sağlığı müdürlüğünde memur olarak çalışyan Çebi, ‘Geçen dönem Ak pati tercihini Recep Çebi beyden yana kullandı. Araklı7ya hiezmet etmekt sitiyorum’ dedi. Çebi aday adaylığı için gazeteyei lokumda dağıttı.
 
Araklı’da Çay Ocağı Sohbetleri
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi vatandaşı çay ocağında dinliyor. Baharın gelmesiyle birlikte çay ocaklarının önünde tabureler artmaya başladı. Çebi de vatandaşları dinlemek ve sohbet etmek için bir tabure de kendi çekiyor. Çebi’ye eşlik eden bir kişi daha var. O da Araklı’da göreve yeni başlayan Kaymakam İbrahim Halil Şivgan. Çebi’yle birlikte çay ocağında vatandaşla buluşan Şivgan da ilçeye hızlı adapte oldu. Vatandaş da bu durumdan oldukça memnun. Belediye başkanı ve kaymakamla makam odalarında değil de çay ocağında taburede çayını yudumlarken dertleşip halleşmek daha bir samimi ortam oluşmasına neden oluyor. Vatandaş kendini daha bir rahat hissediyor. Taburesini çekip çayını söyleyen başlıyor anlatmaya.
 
Başkan Çebi ve kaymakam Şivgan da can kulağıyla dinliyor. Yanındaki danışmanlarına notunu da aldırıyor. Bazılarının sorunlarını anlık çözmek için hemen telefona sarılıyor. İlgili birimi arıyor. İşte halk ve yönetici bütünleşmesi böyle olmalı. Kapıları ardına kadar açan anlayış da yetmiyor artık, vatandaşın kapısına kadar giden, samimi bir şekilde çayını içip sohbet eden yöneticiler görmeliyiz.
 
Trabzon'da Bir Ürün Hileli

 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceğinin yer aldığı 173 firmaya ait 282 parti ürün kamuoyuna açıklandı. Bakanlığın internet sitesinde, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi. Trabzon'da Ketaş Gıda San. ve Tic. A.Ş'nin ürettiği tereyağlarının hileli olduğu duyuruldu. Listede tek tırnaklı ve domuz eti tespit edilen lokantalar da yer aldı.
 
Sabırsızlıkla Bekliyoruz
 
TÜMSİAD Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca 25 Mart Pazar günü AK Parti Trabzon il kongresine katılmak üzere şehrimize gelecek olan Recep Tayyip Erdoğan’a Trabzon’a sağladığı imkanlar hizmetler ve yatırımlardan nedeniyle teşekkür etti.  Atmaca, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’un her zaman üzerine titremiştir. Şehrimize yapılan yatırımların devam edeceğini inancımız tamdır. Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın müjdelediği ve Ulaştırma Bakanlığının yatırım programı envanterine girmiş olan Trabzon-Erzincan Demiryolu için de sabırsızlanıyoruz.  Trabzon bu demiryolu bağlantısı ise birlikte, "İpek Demiryolu" diye bilinen Kars-Tiflis-Baku tren hattına bağlanacaktır. Böylelikle, Trabzon, Orta Asya’ya, Çin’e kadar açılabilir.”
 
Karal’ın Acı Günü
 
Rize Milletvekili Hasan Karal’ın halası Emine Kaba, Hakk'ın rahmetine kavuştu. Kaba, bir süredir Rize Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Merhume Emine Kaba’nın cenazesi dün ikindi namazına müteakip Güneysu Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi. Merhumeye Allah (c.c.)'den rahmet dilerken, başta Rize Milletvekilimiz Hasan Karal olmak üzere, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
 
Vali Yavuz’dan Mesaj
 
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “23 Mart Dünya Meteoroloji Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Yavuz, “Dünya Meteoroloji Teşkilatının kurulduğu 1950 yılının 23 Mart günü, 1961’den itibaren, meteoroloji biliminin hayatımızdaki önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak gayesi ile Dünya Meteoroloji Günü olarak kutlanmaktadır. Son yıllarda iklimde gözlenen değişimler, gelişen dünya ve artan nüfus yoğunluğu, hava ve iklim olaylarına karşı her zamankinden daha fazla hassas ve hazır olmamızı gerektirmektedir.
 
Bu yıl Dünya Meteoroloji Günü’nün konusu olarak belirlenen “Hava olaylarına hazır olmak, iklim değişikliğine akılcı çözümler üretmek” teması da bu konulara toplumumuzda farkındalık oluşturma açısından oldukça önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle, afetlerin önlenmesinde ve zararlarının asgariye düşürülmesinde, önceden tahmin gücünü mesuliyet hissiyle birleştirerek yerinde ve vaktinde erken tedbirlerin alınmasında önemli ve etkin rol oynayan tüm meteoroloji çalışanlarımızın “23 Mart Dünya Meteoroloji Günü”nü kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.”
Editör: TE Bilisim