Deneyimli siyasetçi yayımladığı mesajda anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Demokratik tercihini kullanan Türk halkına sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum" dedi. 

Milletin son sözünü söylediğini ifade eden Bayraktar, “16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumunu halkımızın yoğun katılımıyla taçlandırdık. Biz bu referandumda ülkemizin geleceğini oyladık. Milletimizde son sözünü söyleyerek tek vatan, tek millet, tek bayrak için ’EVET’ demiştir. Böylece Türkiye’nin önündeki en büyük engelde kalkmış oldu. Ülkemizin böyle bir tabloya ihtiyacı vardı. Bu sonucun geleceğimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bütün AK Parti teşkilatına ve milletimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sözünü Tuttu

Trabzon Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Arsin için yüzde 80’in üzeri oyu söz vermişti. Sandıklar açıldı ve Başkan Şen ile ekibi sözünü yerine getirdi. Arsin’de tam 14 bin Evet oyu ile yüzde 82 oranına ulaşıldı. Başkan Şen, Arsin halkına teşekkür ederek, ‘Bizi hiç mahcup etmediniz’ dedi.

Yıldız Gibi Kaydı

Trabzon’da Siyasetin en renkli isimlerinden birisi olan Mehmet Saltoğlu yaşamını yitirdi. Geçen hafta İskenderpaşa camiinden son yolculuğuna uğurlanan Saltoğlu Bahçecik’teki aile mezarlığına defnedildi. ANAP’ta bir dönemin en etkili isimlerinden olan Cino lakaplı Saltoğlu’nun bir yıl önce kanser rahatsızlığına yakalandığı ancak bir türlü hastalığın tedavisine cevap veremediği bilgisine ulaşıldı. TAKA Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Geçmiş Olsun

 AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın parmağı kırıldı. Evinin önünde merdivenlerden düşerek büyük bir kaza atlatan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın düşmesi etkisiyle sağel parmağı kırıldı. Milletvekili Muhammet Balta hemen hastaneye kaldırılarak kırılan parmağı alcıya alındı ve kolu sarıldı. Büyük bir acı duyan ve önemli bir kaza atlatan Milletvekili Balta’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Ağaoğlu İddiaya Girdi

İşadamı Ali Ağaoğlu, referandum için girdiği tüm iddiaları kaybetti. Ağaoğlu, Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'na 26 kişiyle iddiaya girdiğini anlatmıştı. Ağaoğlu referandumda yüzde 65 evet çıkmaması durumunda iddiaya girdiği 26 kişiye iç çamaşırından çorabına kadar Tom Ford marka takım elbise alacağını söylemişti. Tom Ford’da bir takım elbise 4-5 bin euro civarı. Yani kaba bir hesapla Ağaoğlu'nun cebinden 550 bin lira çıkacak. Bir başka iddia kaybeden ünlü isim de işadamı Ethem Sancak oldu. Hürriyet ekonomi yazarı Vahap Munyar, Sancak'ın yüzde 65 “evet” için 30 kişiyle takım elbisesine bahse girdiğini yazmıştı.

Mutluyuz Daha Fazla Çalışacağız

AK Parti’nin Trabzon İl Başkan Yardımısı Enes Aslan, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin geçmesi, Trabzon’da yüzde 67’lik oy yüzdesine ulaşılması sebebiyle yaptığı değerlendirmede ‘Mutluyuz. Hem Türkiye hem de Trabzon’da seçimden galip çıktık. Sayın Bakanımız ve teşkilatlar üstün bir performans gösterdi. Bizler gelecek seçimlerde daha fazla çalışağız’ diye konuştu.

Türkiye Kararını Verdi

TURK Parti Arsin ilçe Başkanı Yüksel Büyükkol’dan referandum değerlendirmesi geldi: ‘Bugün referandumdan evet oyu çıktı ise bunu karadeniz bölgesine borçlular. Öyle bir demokrasi hayal ediyorum ki, insanların ‘İşte bu diyebileceği’ hantal bürokrasiyi ortadan kaldıracak, kökünü kazıyacak bir reform hayal ediyorum. Birde bu bölgenin olmazsa olmazı ve bölgenin petrolü olan fındığı da 20 TL olarak hayal ediyorum. Bunu Karadeniz’in halkı hak ediyor. Karadeniz halkı Uzun adama sahip çıktı ve Süleyman Soylu’nun da bu zaferde payı büyüktür.’

Topkara’yı Tebrik Ettiler

Anayasa Değişikliği Referandumu’nda Şalpazarı İlçesi’nden yüzde 72.5 EVET oyu çıkararak,  Trabzon’un Ortahisar ve Maçka dahil, batı yakasında şampiyon olan AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Murat Topkara; İl Başkanı Haydar Revi ve Milletvekilleri Av. Salih Cora, Muhammet Balta, Av. Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından seçim akşamı tebrik edildi. Trabzon İl Teşkilat Yöneticileri ve Milletvekilleri, göreve geldiği günden bu yana bütün seçimlerden Partisinin oylarını yükselterek zaferle çıkan AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Murat Topkara’ya, “Çok büyük bir başarı kazandınız. Sizi tebrik ediyoruz” dediler.

O Sandıktan % 81 Hayır Çıktı

Anayasa değişikliği referandumunda, cezaevlerindeki 210 bin tutuklu ve hükümlüden kimlerin oy kullanacağına yönelik YSK kararı açıklanmış ve Karara göre, darbe girişimi nedeniyle tutuklanan isimler de oy kullanabilecekti. Bu kapsamda Trabzon Bahçecik cezaevinde oy kullanan 667 kişinin sandığından dikkat çeken bir sonuç çıktı. Sandıktan (543) %81.41 oranında hayır oyu çıkarken (124) %18.59 oranında evet oyu çıktı.  Bilindiği üzere 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin ardından yüz binlerce kişi FETÖ Terör Örgütü’ne üye olmak suçundan ceza evine girmişti. Trabzon’da ise tutuklu sayısının 2 bin civarında olduğu belirtiliyor.
 
Editör: TE Bilisim