Yıllarca Arsin’de Milli Selamat Partisi Gençlik Kollarında çalışmış, Refah Partisi’nin İlçe Başkanlığını ve  İl Genel Meclis üyeliğini yapmıştır. Bekar ardından da AK Parti kurulurken Reisle yola çıkmış, kurucu ilçe Başkanı olmuş önemli hizmetler yapmıştır. Sonrasında da görevi 3 dönem yapacak olan Farabi Hacıhasanoğlu’na devretmiştir.
 
Bekar’ın Ortahisar Ziraat Odası Başkalığı gündeme geldiğinde de Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de desteği ile Başkan oldu. Bekar önceki akşam tüm ekibiyle birlikte merkezdeki muhtarlara iftar yemeği verdi. Güzel bir buluşma oldu. Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Başkan Ahmet Metin Genç, İl Tarım Müdürü Cahit Gülbay başta olmak üzere çok sayıda misafiri ağırladı. Güzel de bir konuşma yaptı ve ‘Trabzon’da tarımı birlikte kalkındıracağız’ dedi.
 
Demokratlarla Sohbet
 
Demokrat Parti bu seçimde milletin ittifakı kanadında kaldı ve Genel Başkan Gültekin Uysal’da İyi parti’nin Afyon 1.sıra milletvekili adayı oldu. Ali Akar Trabzon listelerinde beklense de yer almadı. Önceki akşam  Hacıoğlu’nun yerinde  Demokratlar bir araya geldiler ve 24 Haziran seçimini konuştular. Geç saatlerde Demokratların sohbetine katıldık. Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Akar, İl Başkanı Ercan Şılbır ve Tahsin Azaklı ile birlikte sohbet ettik. Demokratlar Başkanlıkta oylarını Meral Akşener’e verecekler, yine Milletvekili seçiminde de Hüseyin Örs’ün ve İyi partililerin çıkması için gayret gösterecekler.  Ali Akar yıllarını siyasete verdi. 1999 seçimlerinde Ön seçimden ilk sırada çıktı ve üzerine Müsteşar Ali Naci Tuncer geldi. Yılmadı. O günden sonra hala partinin nöbetçisi ve hayatından da mutlu.
 
Trabzon’da seçimi yorumlarken tecrübelerini de aktardı, ‘şu an itibariyle  AK partide ciddi bir kayma var. Ancak bir 48 saate dikkat etmek lazım. Trabzon’da bazı seçmenler vardır onlar muhalefet ederler hatta iktidara hakaret bile ederler, son anda da döner ve sandıkta iktidara verirler. Trabzon’da bu noktaları tek, tek sayabilirim.’ Siyasetin uzun soluklu olduğunu söyleyen İl başkanı Ercan Şılbır ise, ‘Genç ve başarılı bir Genel Başkanımız var. Gültekin beyi önce meclise taşıyacağız sonra grup kuracağız ve devam edeğiz. Türkiye’nin geleceği Demokrat Partidedir. Demokrat parti bu kadar ötekileştirmeye rağmen hala ayaktadır’ dedi.  Partinin Önemli isimlerinden birisi olan Tahsin Azaklı da, bu seçimden sürprizler çıkacağını ifade etti.
 
Dilenciden Oy İstedi
 
CHP Rize birinci sıra adayı Avukat Remzi Kazmaz, seçim çalışmalarına kapı kapı, sokak sokak dolaşarak devam ediyor. Pazar ilçesindeki ziyaretleri sırasında sokakta çok sayıda dilenciyle karşılaşan Kazmaz, dilencilerle konuşarak yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi aldı. Kendisinden para isteyen bir dilencinin yanına çömelen Kazmaz, neden devletten istemediğini sordu. Çocuğuyla birlikte dilenen kadın, buruk bir ifadeyle içinde bulunduğu çaresiz durumu anlattı. Başvurmadığı kapı kalmadığını belirten kadın, hiçbir resmi makamdan kendisine yardım elinin uzanmadığını söyledi. Dilenciye para veren ve iletişim bilgilerini alan Kazmaz, 24 Haziran’da seçilmesi halinde elinden gelen tüm desteği vereceğini söyledi. Dilenci kadından CHP’ye oy vermesini isteyen Kazmaz “CHP ile birlikte Aile Sigortası gelecek, ihtiyaç sahipleri Aile Maaşı alacak, açlık ve yoksulluk bitecek” dedi.
 
Davut İlik’ten Anneye Veda
 
Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik’in annesi öldü ve son yolculuğuna uğurlandı. Merhumenin cenaze namazı İskenderpaşa’da kılındı. İlik taziyeleri kabul etti. TAKA Gazetesi olarak merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Erdoğan Çarşamba Günü Geliyor
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri dolayısıyla 13 Haziran Çarşamba günü saat: 13.00’da Trabzon’da, 17.30’da ise Rize Valiliği önünde düzenlenecek mitinglerde hemşehrilerine hitap edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon mitinginin ardından Ovit’e geçerek Ovit Tünelinin açılışını gerçekleştirecek ve ardından Rize mitingine katılacak.
 
Riyad’tan Trabzon’a Direkt Seferler Başladı
 
Riyad Trabzon direkt uçuş seferlerinin başlaması dolayısıyla Suudi Arabistan Flynas Havayolları Direktörü Cem Tanyeri ve beraberindekiler Valimiz Yücel Yavuz’u ziyaret etti. Suudi Arabistan Flynas Havayollarının Trabzon’a direkt seferlerini başlatmasının turizm sezonu için önemli olduğunu vurgulayan Vali Yücel Yavuz, “Suudi Arabistan Flynas Havayolları’nın Riyad’tan Trabzon’a bugün itibariyle direkt seferleri başladı. Riyad’tan Trabzon’a haftada iki gün, yıl boyunca devam edecek olan uçuşlar turizmde Trabzon’un önemli bir destinasyon haline geldiğini göstermektedir. İlimize gerçekleştirilen direkt seferlerle 12 ay boyunca turist ağırlayacağız.” dedi.
 
 İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ise “Riyad’tan Tabzon’a bugün direkt seferle 135 yolcu geldi. Bayram sonrasında daha yoğun  gerçekleşmesini hedeflediğimiz direkt seferlerle turizm hedeflerimizi tutturmayı planlıyoruz. Trabzon’un geçen yıl 2 milyon 200 bin civarında olan yerli ve yabancı turist sayısını direkt seferleri ve turist memnuniyetini artırarak bu yıl 3 milyon olarak hedefliyoruz. “ şeklinde konuştu. Suudi Arabistan Flynas Havayolları Direktörü Cem Tanyeri ise direkt uçuşlar hakkında Vali Yücel Yavuz’a bilgi verdi.
 
Kelebek Çocuk Ayşenur Sergisine Davet Etti
 
Halk arasında Kelebek Hasatalığı olarak bilinen EpidermolysisBullosa hastası olan ve 8 yıldır evde eğitim alan Kelebek Hastası çocuk Ayşenur Aşkım Seymen, ebru sanatı ile ilgili Forum AVM’de açacağı serginin davetiyelerini bizzat kendisi dağıtıyor. Bugün Saat 14’de Forum AVM’de ilk kişisel Ebru sergisinin açacak olan Kelebek Çocuk Ayşenur Aşkım Seymen (14) davetiyelerini, üzerindeki 300 metre sarılı sargı bezi ile birlikte bizzat kendisi dolaşarak dağıtıyor. Kaymakam Hatipoğlu’na, “Sizi de sergide aramızda görmek istiyorum” davetini karşılıksız bırakmayan Kaymakam Numan Hatipoğlu, sergiye katılma sözü verdi. Kaymakam Hatipoğlu’na teşekkür eden Kelebek Çocuk Seymen, “Umarım sergimi çok beğenirsiniz. Katılacağınız için şimdiden sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim