Taziye ziyaretine Başkan Aktürk, Genel Sekreter Turgut Alemdar ve yönetim kurulu üyeleri  muhtarlar katıldı. Rus Büyükelçi için konsoloslukta oluşturulan taziye defterini imzalayan Bekir Aktürk, konsolos nezdinde tüm Rus halkına başsağlığı dileklerini iletti. 

Rusya Büyükelçisinin öldürülmesini şiddetle kınadıklarını ifade eden Aktürk,  “Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi Trabzon halkını ve tüm Türkiye’yi üzüntüye boğmuştur. Türk-Rus kardeşliğine büyük katkı sağlayan Büyükelçiyi saygıyla anıyoruz. 

Biz  federasyonu  temsilen  692 muhtarımızın ve Türkiye’de görev yapan 50249 muhtarımızın  taziye dileklerini de  sizlere iletiyoruz. Bu alçak terörist saldırıyı lanetliyor, Trabzon ve Türkiye halkı olarak Rusya halkının ve devletinin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Rusya Başkonsolosu Talanov ise taziye ziyaretinden dolayı Vali ve beraberindekilere teşekkür ederek, bu saldırılar iki ülkenin dostluğunu etkilemeyeceğini söyledi.

Doğalgaz Bekliyoruz

Trabzon Yenicuma Mahallesi Nemlioğlu Mehmet Salih sokakta bulunan 150 dairelik Ensar konutlarında yönetici olar Murat Satır, bölgede hava kirliliğinin normal yaşamı tehdit eder hale geldiğini söyleyerek, ‘Yetkililerden doğalgaz bağlanması için talepte bulunduk ama gecikti. Bir an önce öne çekilsin ve bu bölgeye ve konutlarımıza doğalgaz bağlansın. Tüm site olarak doğalgaz alacağız’ dedi.

Başkan Türkmen Neden Sitem Etti?

Akçaabat’ta 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarını ağırlayan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen her zamanki deneyimli duruşu, içten ve samimi hisleriyle konuştu. Başkan Türkmen, gazetecilerle birlikte önemli bir kamu görevini yürüttüklerini söylerken bir sitemini de incitmeden iletti. 

Orta Mahallede Konakların kapatıldığına ilişkin haberlerin Akçaabat turizmine zarar vereceğine vurgu yapan Türkmen’in serzenişi şöyleydi: ‘’Konakların merkezdeki işletmelerle yarışması söz konusu değil. Tarihi, otantik yerleşimi, doğayı ve denizi görmek isteyenlerin tercihi olabilir. Kızılcık, kuş inciri reçeli almak isteyen orayı bir tercih olarak görebilir. Hazır reçeli herkes her yerde yer. Bir başkan olarak Akçaabat’ın yöresel kültürünün uluslararası çevrede tanıtılmasını isterim.’’ 

Başkan Türkmen muhtarlar gibi gazetecileri 20-30 kişi görmediğini belirterek: ‘’90 bin seçmenimiz var, her vatandaşın sıkıntısını sizler ve muhtarlarımız yazarak, söyleyerek bize yardımcı oluyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ya muhtarlar uçbeyiniz diye. Biz birlikte ilçemizi daha iyi noktaya taşımanın mücadelesi içindeyiz’’ dedi. Şunu da not edelim, başkan Türkmen’in Nihat Usta’daki yemek davetinde Akçaabat Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turan Bektaşoğlu’da yer aldı. Başkan ve Bektaşoğlu davetlilerle sıcak bir diyalog kurdu.

Çakır’ın Duygulu Mesajı

Trabzon’un sevilen işletmecilerinden Rüştü Çakır, sevdiklerini unutamıyor. Her yıl ölüm yıl döneminde Hüseyin Çakır’ı anan Çakır, şu duygulu mesajı yayınladı: ‘’Çok değerli kardeşim, dostum, ağabeyim, iyilik meleği, eşsiz mümtaz insan; Hüseyin Çakır aramızdan ebediyete ayrılışının 16. yılında seni sevgi saygı gurur ve Özlemle anıyoruz Allah in rahmeti üzerine olsun mekanın cennet bahçesi olsun nurlar içinde yat’’

Avcı’ya Yeni Görev

Çevre Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Trabzon İl Başkanı Recep Avcı, geçtiğimiz ay Ankara İl Halk Sağlığı Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurulda, Trabzon’daki üyelerin de katılımı ile Çevre Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği genel başkan yardımcılığı görevine seçildi. 

Avcı, öncelikle atanamayan çevre sağlık teknisyenleri ve teknikerleri için Türkiye Kamu Hastaneleri kurumuyla görüşmelerini sıklaştıracaklarını belirterek, atanma-özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini söyledi. Avcı, ayrıca yeni projeler hazırlığında olduklarını ifade ederek okullarda hijyen eğitimi konusunda girişim başlattıklarını söyledi.

Sürmene Yangının Arkasında Ne Var?

Küresel Isınmayla Mücadele Derneği (KÜREM_DER) Başkanı Orman Yüksek Mühendisi Faruk Çebi, Sürmene Çamburnu yangınının rant ve imarla ilgisi olamayacağını söyleyerek şunları aktardı: 

‘Ağaçlarla birlikte envai çeşit canlının yanarak yok olması ve bizzat yaşayarak edindiğimiz hatıraların silinmesi bizleri derinden üzmüştür. Ne yapılırsa, yapılsın kaybolan değerlerin asla yerine gelemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Her faciadan sonra alışkanlık haline getirdiğimiz klişeleşmiş cümlelerle yaşadığımız başarısızlığın örtülmemesini istiyoruz. 

Yangın nedeninin Rantla veya imarla ilgisi olmadığına inanmakla birlikte sorumlu kurum ve kuruluşların büyük ölçüde ihmallerinin varlığından derin şüphe duymaktayız. Son yıllarda giderek yaygınlaşan ormancılık politikalarının orman dışına çıkarma gayretleri şüphemizi daha da güçlendirmiştir. Yaşadığımız menfur olayın objektif soruşturularak gerçek sorumluların adalet önünde hesap vermesini talep ediyoruz.’’

Avukat Karaahmetoğlu’nun Annesi Vefat Etti

Eski Rize Baro Başkanı ve Ç.Rizespor Eski As Başkanların, İstanbul Barosunun tanınmış serbest Avukatlarından Hüseyin Karaahmetoğlu’nun annesi Suzan Karaahmetoğlu (79) Antalya’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 

Rize Belediyesi eski Başkâtiplerinden merhum Cihatdin Karaahmetoğlu eşi, 4 çocuk annesi merhume Suzan Karaahmetoğlu’nun cenazesi namazı dün ikindi namazı sonrası, Rize Merkez Sahil camisinde kılınan olan cenaze namazının ardından Eminettin mahallesindeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Elektriğe Zam Yoktu?

Bahçecik mahallesinden bir meslektaşımız elektrik faturasını aldı ve aradı. Faturalarda yüzde 20 gibi bir artış olduğunu söyleyen meslektaşımız, ‘Enerji Bakanımızı Berat Albayrak zam yok dedi. 90-95 TL arası gelen faturam 119.50  krş oldu. Okuyan çocuklara sordum, hani zam yoktu? Abi bize sorma dediler. Bu artış ne? Sokak lambalarını bizden mi tahsil ettiler? Sayın Bakanımız ve Aksa yetkilileri bu soruna el atsınlar’ dedi. 
 
Editör: TE Bilisim