Ancak bunu yaparken her zaman ufkunu geniş tutmuştur. En kaliteli malzemeyi bulmuş ve kullanmış, ayrıca tüm fuarları dolaşarak orada una lezzet katan cihazları almaktan geri durmamıştır. Bekir Aktürk bu kentin sadece muhtarı ve iş adamı değil kendisi olmuştur. Gelecekte hem iş dünyasında hem de  yerel yönetimlerde kendisini daha iyi yerlerde göreceğiz. Önce Belediye meclisleri ardından ise Başkanlık koltuklarında oturması kimseye sürpriz gelmeyecektir.

Başkan Uyumadı

Trabzon’da birkaç gündür etkili olan kar yağışı sonrası tüm belediyeler seferber oldu. Arsin belediyesinin çalışmaları ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı. Arsinli İşadamı Cemal Gürsoy, bu süreçte karla etkin mücadele ederek ilçe halkının mağduriyetini kısa zamanda gideren Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ve Başkan Yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu’na teşekkür etti. Gürsoy, “4 gündür teyakkuz halindeler. 24 saat durmadan ilçede kapanan yollara müdahale ettiler. Bu tür doğal olaylar iyi bir organizeyle halledilir. Arsin Belediyesi de çalışmalarıyla tam not almıştır” dedi.

Şentürk Teşekkür Etti

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şentürk, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Şentük, “Malum kış koşulları Karadeniz de ulaşımı durma noktasına getirmesine rağmen Şoför esnafımızın dik duruşu her zaman görevinin başında olması her zaman olduğu gibi gururlandırdı. Onların başkanı olarak son derece mutluyum şoför esnafımızın bu dik duruşu göğsümüzü kabarttı, biz isterdik ki herkes aynı bilinçte ve hassasiyette olsun şoför esnafının gecesi gündüzü olmadığını bir kez daha gördük, herkes uyuyorken onlar vatandaşlarımızı evine işine taşımanın telaşı içerisinde oldular. Özetle şunu belirtmek isterim ki Şoför esnafımızla bir kez daha gurur duydum bu kışın olumsuz ulaşım şartlarında görevlerini fazlasıyla yerine getirdiler” dedi.

Çebi’nin Mücadelesi

Trabzon Araklı ilçesini etkisi altına alan yoğun kar yağışıyla birlikte ilçede yaşam kilitlendi. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına tüm makina parkı ve ekibiyle birlikte seferberlik ilan etti. Araklı'nın 50 mahallesine birden hizmet eden Başkan Çebi, önceliğin hasta, yaşlı, cenazesi ve düğünü olan vatandaşlara verildiğini söyleyerek çalışmaların gece gündüz devam edeceğini vatandaşların bu hususta sabırlı olmaları gerektiğini ifade etti. Yüksek kesimde bulunan mahsur kalmış engelli, hasta, yaşlı ve bebeklere Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi araç göndererek yardımcı oldu.

Trabzon’a Yeni Bir Dernek

Trabzon’da fotoğraf sanatının öğrenilmesi yaygınlaşması ve gelişmesine yardımcı olmak amacı ile “Trabzon Fotoğraf Evi” derneği kuruldu.
 
Derneğin Başkanlığını Üstlenen Nehir Yılmaz Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyerek Trabzon Fotoğraf Evi derneği ile ilgili bilgi verdi. Derneğin fotoğrafçılığın sanat olarak yaygınlaşmasını, fotoğrafın gereken saygınlığını kazanması için böyle bir dernek açma gereksinimi duyduğunu belirten İlyas “ Dernek olarak, fotoğrafçılık dersleri, photoshop dersleri veriyoruz. İmza günlerimiz, Sanat, somut, kültürel ve sosyal vb. projeler geliştiriyoruz. Sergi açılışlarımız oluyor. Trabzon’da fotoğrafça daha çok konuşmak için tüm fotoğraf severleri derneğimizde üye olarak yerini almaya davet ediyoruz.” Dedi.

Trabzon Kaçıncı Oldu?

2016 yılı uçak seyahatleri raporuna göre, Türkiye’de uçmak için en ucuz aylar Şubat ve Kasım olarak belirlenirken en pahalı ayın ise Temmuz olduğu kaydedildi. Türkiye’de yurt içinde satılan en pahalı bilet İstanbul – Antalya arası gidiş dönüş olarak 917.76 olarak kayıtlara geçerken en ucuz biletin ise İstanbul – İzmir 12.90 TL olduğu bildirildi. Türkiye’de en sık kullanılan iller arası rotada ilk 5’de Trabzon’da yer aldı. İlk sırada İstanbul – İzmir olurken, onu İstanbul – Antalya, Adana – İstanbul, İstanbul – Ankara ve İstanbul –Trabzon izledi. Trabzon bir de 65 üstü yurt içi seyahat rotasında ilk sıralarda yer aldı. 65 yaş üstü yolcular, yurt içi seyahat sıralamasında ilk sırayı İstanbul – İzmir alırken daha sonra İstanbul – Antalya ve Trabzon – İstanbul uçuşları takip etti.

CHP’de Referandum Stardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Danışma Kurulu toplantısı Cumartesi (Yarın) saat 12:00’de Trabzon Park Restoranda yapılacak. Danışma kurulu toplantısına tüm üyeleri davet eden CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi İdris Yıldız, CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt, CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç ve CHP Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu katılacak” dedi. Başkan Güngör, yapılacak İl Danışma Kurulu toplantısından sonra CHP örgütü Başkanlık Sistemi Referandumu için sahaya ineceklerini söyleyerek, “İl Danışma Kurulu toplantısıyla çalışmalara başlıyoruz. Tüm örgüt olarak bundan sonra sahadayız. Çocuklarımızın geleceği için Hayır’da hayır var” diye konuştu.  

Karakaş’a Geçmiş Olsun

Gazeteci yazar Sadi Karakaş önceki akşam aniden rahatsızlandı. Hastaneye kaldırıldı. Biri yüzde yüz 2 kalp damarının kapalı olduğu tespit edildi. Başarılı bir anjio ameliyatı geçirdi. Karakaş’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Dursun Kaptan Gemisi İle Yat Satıldı

Rize Belediyesine hibe edilen Dursun Kaptan Gemisi ile özel yat, belediyeye maliyet yüklediği gerekçesiyle ihale ile satıldı. Dönemin Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın belediyenin sosyal faaliyetlerde kullanılması amacıyla büyük uğraşları sonucu 2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından  Rize Belediyesi'ne hibe edilen Dursun Kaptan isimli vapur, Rize Belediyesi tarafından ihale ile satıldı. Rize Belediyesinin ayrıca hibe edilen bir yatı da ihale ile sattığı öğrenildi. Dursun Kaptan Vapurunun İstanbullu bir iş adamı, yatın ise Rizeli bir iş adamı tarafından satın alındığı, Dursun Kaptan Vapurunun 300.000 TL muhammen bedelle açık artırma usulü ile ihale edildiği, yatın ise yaklaşık 150 Bin TL’ye satıldığı bilgisine ulaşıldı.
 
Editör: TE Bilisim