Zorluoğlu’nun faturaların ciddi yekün teşkil etmesi sebebiyle müdürlerdeki birçok telefon hattını geri aldırttığı bilgisene de ulaşıldı.

Zorluoğlu, ‘Arkadaşlar paramız az paramızı ekonomik kullanacağız kimseye muhtaç olmayacağız, hizmet yapacağız. Hepinizden belediyenin  mallarını kendi malınız gibi korumanızı istiyorum’ demiş. Zorluoğlu’nun bayramdan sonra da Daire Başkanlıklarını gözden geçireceği konuşuluyor.
 
Baro’dan Bağımsızlık Vurgusu
 
Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez 19 Mayıs için yazılı açıklama yaptı: ‘Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bağımsız Türk Devleti kurmaya karar verip, İstanbul Kız Kulesi açıklarında demirlemiş olan Bandırma Vapuruna binerek Samsun’ a ayak basıp, Türkiye Cumhuriyet Devleti’ nin kurulması amacıyla bağımsızlık ve kurtuluş meşalesini yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. Yıldönümündeyiz. Atamızın Samsun’a gelişinin amacı kurtuluş ve kuruluş mücadelesini Anadolu’dan başlatarak millet iradesine dayalı bağımsız bir Türk Devleti kurmaktı. Bu nedenle 19 Mayıs 1919 kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin başlatıldığı çok önemli bir tarihtir. Bu amaçla başlatılan yolculukta kahraman halkımız kurtuluş mücadelesine omuz vermiş ve emperyal güçlere karşı kurtuluş savaşını kazanarak tarih yazmıştır.
 
Aynı inançla kurtuluştan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması ülküsü gerçekleştirilmiştir. Dünya tarihine bu destanı yazdıran başta ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü, silah ve devrim arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Atatürk’ ün Gençliğe Hitabında “Ey Türk Gençliği birinci vazifen Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyetini korumak olduğu .” şeklinde Türk Gençliğine verdiği görevin dün olduğu gibi bugün de bilincinde olan Türk Gençliği, muhtaç olduğu gücün geçmişten gelip kendilerine ulaşan bağımsızlık duygusu olduğunun bilinciyle kendilerine emanet edilen Türkiye Cumhuriyet Devletini sonsuza tek koruyup kollayacaktır.  Trabzon Barosu olarak; 100 yıl önce başlatılan kurtuluş ve kuruluş mücadelesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ nin ilke ve devrimleri doğrultusunda aynı inanç ve azimle mücadele edeceğimizi belirtiyor, ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını kutluyoruz.’
 
Öztürk’ten 19 Mayıs Açıklaması
 
AK Parti’nin 24 Haziren seçimleri Trabzon Milletvekili aday adaylarından Mimar Hatice Öztürk Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gün olan 19 Mayıs 1919 ile ilgili açıklama yaptı: ‘Bağımsızlık ateşini yakarak, 100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun'da milli mücadeleyi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'mizin sonsuza dek yaşaması dileğiyle, 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı’mız kutlu olsun.’
 
Park İsyanı
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Moloz Mevkiinde park edilen araçlar vatandaşları isyan ettirdi.

Yolun sağına ve soluna park edilen araçlar ile ilgili vatandaşlar çözüm istedi. Yaptıkları açıklamada, “Burada yol düzenlemesi yapıldıktan sonra durak buraya taşında. Durağın arkasında kalan tek şerit yolun ise her tarafına araç park ediliyor.  Yetkililerden buraya çözüm istiyoruz” dedi.
 
Zorluoğlu’nu Ziyaret Ettiler
 
Trabzon Seyyar Semt Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti.

Zorluoğlu’na ‘Hayırlı Olsun’ dileklerini ileten Emirzeoğlu, “Zorlu bir göreve seçildiniz. Sizlere başarılar diliyorum. Göreviniz hayırlı olsun. Bizler seyyar semt pazarcıları olarak Trabzon Halkına hizmet ediyoruz. Sorunlarımızla ilgili sizlerle zaman zaman istişare yapacağız” dedi.
 
Personelle İftar Sevinci
 
Trabzon’un Sürmene İlçe Belediye Başkanı Rahmi Üstün, iftarını belediye personeli ile açtı. İlçede bir restaurantta düzenlenen iftara belediye personelinin yanı sıra AK Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu’da katıldı.

Personeli aile olarak gördüğünü ifade eden belediye başkanı Üstün, “Biz bir aileyiz düsturu ile şirin ilçemize birlikte hizmet ediyor, ilçemizi birlikte güzelleştiriyoruz. Belediyemizde ki her çalışma arkadaşımız bizler için değerlidir” dedi.
 
 ‘Özgürlük Meşalesi 19 Mayıs’da Yakıldı’
 
Trabzon MÜSİAD Başkanı 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramı sebebiyle yazıl açıklama yaptı. Açıklama şöyle: ‘Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 100. yıl dönümünü kutlamanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesinin aydınlığı büyük bir hızla tüm yurda yayılmıştır. 
 
Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün Atatürk tarafından, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimiz, ülkemizi daha da ileriye taşıma noktasında gerekeni yapacak, araştıran, üreten, sorgulayan, aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız. Sizleri seviyor, sizlere güveniyoruz ve her daim yanınızdayız. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, sonsuz minnet duyguları ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudu gençlerimizin de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.
 
Araklı MHP’de Yeni Yönetim
 
Milliyetçi Harekat Partisi Araklı İlçe Başkanlığına atanan Metin Hacıhasanoğlu yönetim kurulu listesini belirledi.

Metin Hacıhasanoğlu Başkanlığında; Ali Harbi, İrfan Topal, Semih Terzioğlu, Abdurahman Horoz, Hasan Bal, Ali Erbay, İslam Baytürk, Nedim Dilber, Osman Demirtürkoğlu, Metin Hasan Civelek, Mustafa Harbi, Ali Çebi, Öksüzali, Mustafa Müzennet, Alibey Akyıldız, Yakup Akkuş, Adem Bayzan, Aslan Kibar, Metin Hasançebi, İsmail Seçim, Adem Gümrükçüoğlu, Şenol Günçiçek, Salim Yılmaz, Osman Voyvotoğlu.

Editör: TE Bilisim