Önceki dönem Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu’nun Teknik İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan, yerel seçimlerde aday olarak Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevine seçilenBaşkan Mehmet Murat Çalık sohbet sırasında gazetemiz aracılığıyla tüm Karadenizli hemşehrilere selamlarını ilettiğini ifade etti.
 
Engelliler Haftasını Kutladı
 
Gümüşhane Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında, “Ülkemizde engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılması vekonunun önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. İnsanlık tarihinin başlangıcından bugüne gelinceye dek toplumda engel durumunun yol açtığı sıkıntıları en aza indirebilmek, bunları paylaşabilmek, engelli diye tanımlanan insanlarımızı hayata daha rahat adapte edebilmek adına çeşitli çalışmalar ve etkinlikler yapılıyor.
 
Engellilik, doğal yaşamın bir sonucu olarak tüm canlılarda bulunabilen bir niteliktir. Ama asla utanılası bir durum değildir. En büyük engelin zihinlerde ve kalplerde olduğu bir gerçektir. Engelli vatandaşlarımızın, gündelik hayatta yaşadıkları sorunların çözülerek, toplumumuzun tüm fertleriyle eşit hak ve özgürlüklere sahip olması ve toplumda aktif roller üstlenmesini sağlamada hepimizin önemli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Gümüşhane Üniversitesi olarak, eğitim konusunda engellilerin hayata dair beklenti ve hedeflerini yerine getirecek her türlü gelişmeyi sağlamakla sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz. Engellerin ortadan kaldırılması ve toplumun bu konuya daha duyarlı olması adına da eğitim alanında daha hassas olmak gerektiğine inanıyoruz.’ dedi.
 
Aktürk’ten Vali Doruk’a Ziyaret
 
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Artvin Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Cin ile yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Vali Doruk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette muhtarların talepleri ve ihtiyaçları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Artvin Muhtarlar Derneği Başkanlığına seçilen Hasan Cin ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Vali Doruk, çalışmalarında başarılar diledi. Muhtarlığın geçmişten günümüze en köklü kurumlardan birisi olduğunu belirten Vali Doruk, muhtarlığın devlet ile mahalle sakinleri arasında üstlenmiş olduğu aracı rolüne vurgu yaptı. Ziyaret günün anısına çektirilen fotoğraf ile sona erdi.
 
Helal Olsun Bu İlçeye
 
AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, ilçede yıllardır süren geleneği devam ettirme kararı aldı. AK Parti Trabzon teşkilatları içinde en çok çalışan, en çok didinen, en çok çaba sarf eden şüphesiz Akçaabat teşkilatıdır. Teşkilatın takım kaptanlığında şimdi Ahmet Hüseyin Altıntepe var.

Altıntepe, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile 5 ekip oluşturdu. Her ekip iftarda bir mahalleye konuk oluyor. Güvecini, pidesini, tatlısını alıyor, çorbayı köyden getiriyorlar ve birlikte oruçlarını açıyorlar. Altıntepe’de her hangi bir mahalleye gidiyor 5 ekipten biri ile. Akçaabat’ta gelenek böyledir ve Ramazan’da 73 mahalle mutlaka ziyaret edilir. Sorunlar yerinde çözülür, kararlar yerinde verilir. Seçim zamanı gidilmez. Başarılar.
 
Şenlikoğlu’ndan Ramazan Mesajı
 
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun  First Lady eşi Meryem Şenlikoğlu, Ramazan Ayı’nın, mübarek üç ayların sonuncusu 11 ayın sultanı olarak bilindiğine dikkati çekerek açıklamalarda bulundu. Meryem Şenlikoğlu: “ Ramazan ayı İslam Dini’nin önemsediği kutsal aylardan biridir. Bizlerde bir vatandaş olarak birlik ve beraberlik içerisinde bir Ramazan geçirmeyi temenni ediyoruz.

Ramazan’ın bizim için önemli olmasının asıl nedeni dinimizin bir gereği olması. Bu vecibemizi hep birlikte yoksulumuzla, zenginimizle  bütün insanımızla birlikte birlik ve beraberlik, huzur, barış ve mutluluk içerisinde yaşanması gereken bir ay olduğunu düşünüyorum. Zamanla yaşadığımız herşey bizi eskilere götürdüğü gibi Ramazan’da bizleri eski anılara götürüyor. Çünkü çocuklukta yaşadığımız duygular, o anki heves şimdilerde yok tabi. Bu yaşımızda aynı heyecanı yakalayamıyoruz. Bu Ramazanlar, bu günler, aylar bizlere inşallah huzur, mutluluk, birlik ve beraberlik getirir.”ifadelerini kullandı.
 
Bakan’dan O Anneye Çiçek
 
Rize'nin Fındıklı ilçesinde oturan 53 yaşındaki Havva Latifoğlu, yaklaşık 30 yıl boyunca "Gurbet 53" adlı teknesiyle balıkçılık yaparak 4 çocuğunu büyütüp okuttu.

Rahatsızlığı nedeniyle ellerini kullanamayan eşi Mustafa ile yaşamını sürdüren Havva Latifoğlu, yaklaşık bir yıl önce teknesini ve kayıkhanesini sattı. Bir yıldır bahçe işleriyle uğraşan Latifoğlu, balıkçılıkla uğraşan akrabalarına da zaman zaman ağ onarımı gibi işlerde yardım ediyor. Fedakar annenin yaşam hikayesini öğrenen Bakan Pakdemirli, Rize İl Tarım ve Orman Müdürü Şafak Bulut aracılığıyla "Anneler Günü" dolayısıyla Latifoğlu'na çiçek gönderdi. Bulut, çiçeği teslim ettiği Latifoğlu'na, Pakdemirli'nin tebrik ve selamlarını iletti.
Editör: TE Bilisim