‘Fatma Aktaş; Sağlık Bakanlığının çok önemli bürokratı, Türkiye’nin Trabzonlu  evladı. Sağlık Bakanlığının kendisini millete adamış değerli hizmet ve bilim insanı…
 
İnsani  değerleri, insanı, insana hizmeti tüm değerlerin üstünde gören ve görev anlayışını bu bağlamda yönlendiren bilge insan. Ülkemizin neresinden gelirse gelsin Ankara da ve Bakanlıkta sorunlarına çözüm arayan tüm vatandaşların sorunlarının çözüm merkezi olan, çözüm odaklı, projeler insanı mazlumların  ablası Fatma Aktaş. Ülkemizde ne yazık ki bu gün dahi birçok bürokratın, idari amirin, müdürün yanına  vatandaşlar sorunlarını anlatabilmek için bile giremezken, onlara ulaşamaz iken Sağlık  Bakanlığının Fatma Aktaş’ı bu tür olumsuz, insani olmayan yaklaşımlardan tamamen uzak, milletiyle var olan hizmet anlayışıyla görev yapmaktadır.
 
Fatma Aktaş tüm bunların  yanında Sağlık Bakanlığınca hazırlanan, bilimi, insanı amaç edinen birçok proje ve  çalışmalarıyla gündemdedir. İşte İnsanlığıyla, çalışkanlığı ve görev anlayışıyla, projeleriyle ve bilge kişiliğiyle yıllardır Sağlık Bakanlığı Özel kalem Müdüresi olarak görev yapan Sayın Aktaş bu görevinden  alınarak eski görevi olan Bakanlık müşavirliğine verilmiştir. Trabzon Kamuoyu haklı olarak bu değişimin nedenini Trabzon un beş milletvekiline sormakta ve cevap beklemektedir. Başta Trabzon kamuoyu olmak üzere Fatma Aktaş’ı tanıyan her kes; kendisinin Bakanlık  müşavirliğinde de aynı görev, insanlık ve hizmet anlayışıyla, bilge kişiliğiyle, projeleriyle Türk  Milletine Hizmete devam edeceğine inanmaktadır.’
 
Eski Köye Yeni Adet
 
Fındıkta sıkıntılı bir dönem geçiriliyor. Ancak son dönemde üreticileri tedirgin ve huzursuz eden bir durum daha var. Bu da tüccara fındık getiren üreticilere şu denmeye başlandı: ‘Fındığınız tam kurumamış 7 TL’den alırım’ Üreticiler TMO’nun fiyatı 10 TL’den açıkladığını ve tüccarın 3 TL az fiyata almasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek ‘Önce 8 dediler şimdi 7 TL’ye indiler. Buna birisi dur desin.’
 
Şahin Küçük Ve Ahmet Dağ!
 
Şahin Küçük ve Ahmet Dağ. Şahin, Çiçekli’den Ahmet Dağ ise Yolüstü mahallesinden. Şahin minibüs sürüyor. Her sabah akşam Çiçekli’den Arsin’e iniyor çıkıyor. Aracındaki hasarı gösterdi ve yolumuz yapılsın dedi. Ahmet Dağ ise 2004 seçimlerinin BBP’den Arsin il genel melisi üyesi. Şimdi ise Ak partiye oyunu veriyor. Yollarla ilgili o da şöyle dedi: Yolüstü köyü Karaırmak deresi mevkiine bir kamyon harfiyat istedim. Bekliyorum.’
 
Eren Unutulmadı

Trabzon Araklıda Star Müzik tarafından düzenlenen 1 Star Müzik Festivalinde Trabzon Maçka’da Töreristler tarafında şehit edilen Eren Bülbül unutulmadı. Araklıda sahne alan sanatçı  Taner Eyüpoğlu Şehit olan Eren Bülbül ve Mehmetçikleri herkesin selam durmasını söylemesiyle beraber araklıda yaklaşık 10 bin kişi asker selamı vererek saygı duruşunda bulundu. Sanatçı Taner Eyüpoğlu’nun bu hareketi Araklılı vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.
 
Rüzgar Hayata Merhaba Dedi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun korumalığını yapan Gökhan Çolakoğlu’nun Rüzgar ismini verdiği oğlu dünya geldi. Taka Gazetesi ailesi olarak Gökhan ve Gonca çiftine hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayata merhaba diyen Rüzgar bebeğin ailesine hayırlı evlat olmasını diliyor Allah hayırlı ömürler versin diyoruz.

Yıldırım'ın Filmine Ödül
 
Giresunlu film yönetmeni Ömür Yıldırım geçtiğimiz günlerde Trabzonda yapılan Uluslararası Film Festivalinde ulusal kısa film kategorisinde "DARI" adlı filmi ile dereceye girerek jüri özel ödülüne layık görüldü. Espiyeli genç yönetmenimizin Darı filmi Antalya ve yurt dışıda dahil olmak üzere bir çok film festivalinde gösterim alıyor ve yöremizin gelecek vaat eden bir film yönetmeni olarak ödül sahnelerinde boy gösteriyor olması bizleri aurıca mutlu ediyor,yönetmen hemşehrimiz Ömür Yıldırım'ı kutlar başarılarının ve meslekteki ilerleyişinin daim olmasını dileriz. Darı filmi: Annesi babası ölmüş dedesi tarafından büyütülen bir çocuğun köyden ayrılış hikayesini anlatıyor.
 
Eren’in İsmi Manisa’da Yaşatılacak

Trabzon'un Maçka ilçesinde teröristlerce şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün adı Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki bir sokakta yaşatılacak. Turgutlu Belediyesi meclis toplantısında, ilçede yaşayan Necip Karabulut isimli vatandaşın talebi üzerine, Özyurt Mahallesi'ndeki Bülbül Sokağı'nın adının değiştirilmesine ilişkin önerge görüşüldü. AK Parti ve MHP'li belediye meclisi üyelerinin oy birliğiyle aldığı karar sonucu Bülbül Sokağı'nın adı "Şehit Eren Bülbül Sokağı" olarak değiştirildi.

Hayati Öneme Sahipler
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Zabıta Haftası münasebetiyle Akçaabat Belediyesi'nde çalışan Zabıta Personellerinin haftalarını kutladı. Başkan Türkmen yapılan her hizmetin güzel ve kutsal olduğunu belirterek "Daha önce de ifade ettiğimiz gibi zabıtalarımız, belediyemiz bünyesinde görev veren en önemli birimlerden biridir. Toplum sağlığı ve huzuru için hayati öneme sahip olan zabıtalarımızın daha sağlıklı çalışması için lütfen zabıta personelimize yardımcı olalım. Mesai gözetmeksizin gece gündüz demeden özveriyle çalışan tüm arkadaşlarımızın Zabıta Haftası’nı kutluyor,  tüm zabıta mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Sadece Hastayı Değil Tüm Toplumu Kapsar
 
Trabzon Halk sağlığı Müdürü Dr Köksal Hamzaoğlu 3-9 eylül tarihleri arasında kutlanan halk sağlığı haftası ile ilgili açıklama yaptı. Hamzaoğlu;  “Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır.  Halk sağlığı uygulaması sağlıklı bireyin sağlıklı toplumu oluşturacağı anlayışından yola çıkarak, bireyin anne rahminden hayatının sonuna kadar olan tüm süreçte sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını amaçlar. Bireyi fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak görür, sağlık hizmetini kişiye hem sağlıklı iken hem hasta iken sunar. Sadece hastaneye ulaşanları değil tüm toplumu kapsar. Sağlık, insan yaşamının sürdürülmesinde, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde ve korunmasında özel bir öneme sahiptir. Hedefimiz "Minimum Hastalık Riski, Maksimum Sağlık" tır.  Halk Sağlığına gönül veren tüm sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın Halk Sağlığı Haftasını kutlar, Sağlıklı mutlu günler dileriz.
 
Editör: TE Bilisim