Ömer Bilgin Kimdir?
 
1979 yılında Trabzon'un Sürmene ilçesinde doğan Ömer BİLGİN; ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. Üniversite hayatına ilk olarak Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile başlamışsa da daha sonra buradan ayrılarak 2000 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni kazanıp mesleğine esas teşkil eden öğrenim hayatına başlamıştır. 2007 yılında Trabzon Kaymakam adayı olarak başladığı Mülki idare mesleğinde, Antalya-İbradı ve Tokat-Pazar ilçelerinde Kaymakam vekilliğinde bulunduktan sonra 2010-2012 yılları arasında Kütahya-Çavdarhisar, 2012-2014 yılları arasında da Adıyaman-Gerger, 2014-2015 yılları arasında Düzce-Çilimli, 2015-2016 yılları arasında Balıkesir-Kepsut 2016-2019 Mardin Yeşilli yapan Bilgin son kararname ile Yalova Çiftlikköy kaymakamlığına atanmıştır.
 
Külekçi, Soylu’ya Projeleri Anlattı
 
Kardeş Şehirler ve Biz Anadoluyuz projesi kapsamında Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde güzel ve çok değerli projelere imza atan Ahmet Külekçi kardeşimiz Ankara’da İçişleri bakanı Süleyman Soylu yu ziyaret ederek yeni projeler üzerine görüşme yaptı. Bakanlık personeli aynı zamanda yazarımız Külekçi kardeşimizi başarısından azminden ve gayretinden dolayı tebrik ediyoruz.  Güneydoğu ve Doğu Anadolu da gerek basınla gerek sivil toplum örgütleri ile gerek esnafla halkla çok güzel diyaloglar kurarak kardeşliğimizin pekişmesi noktasında projelerine önünüzdeki dönem de devam edecek.
 
Bakkallar Bayram Alışverişine Benziyor
 
Bakkalım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman, Trabzon Halkının bayram alışverişini bakkallardan yapmasını istedi. Bakkalların ekonomik olarak zor günler geçirdiklerini ifade eden Ataman, “Sosyal bağların güçlenmesinde katkıları devam eden bakkal esnafımız son günlerde ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Esnafımız her bayram olduğu gibi bu bayramda piyasadaki hareketlilikten bir nebzede olsa nasiplenmek istemektedir. Bu bağlamda her zaman bakkal esnafına sahip çıkan Trabzon halkına bir kez daha teşekkür ediyorum. Esnaflarımıza kabus olan zincir marketler ve üç harfliler yerine, yerel esnaftan alışveriş yapılsın. Bu üç harfliler her bayram öncesi olduğu gibi yine türlü oyunlarla etiket indirimi altında reklam yapıyor. Bunlar sadece reklamdır. Bakkalın özü sözü birdir. Sözü de senettir. Gelin kucaklaşalım, bayramlaşalım. Halkımızın bayramı şimdiden mübarek olsun” dedi.
 
Ülkü Ocaklarında Bayrak Değişimi
 
Yaklaşık 1.5 yıldır Trabzon Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini sürdüren, yaptığı çalışmalar ile takdir toplayan, projeleri ile her kesim tarafından sevilen Emirhan Bostan görevini Altan Şahin'e devretti.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sn. Sinan Ateş konuşmasının ardından görevi devreden Emirhan Bostan'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edip, yeni atanan Altan Şahin'e başarılar diledi.
 
Çayı Ucuza Almak, Çayımızın Değerini Düşürmektir
 
Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’in bu seneki uygulamalarının müstahsilleri rahatlattığını ve daha çok vatandaşın bahçesine girdiğini dile getiren Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, “Hayde Çaya Bakalım” kampanyasına destek verdi.  Eskiden dedesi ile birlikte elle çay topladıklarını belirterek sözlerine başlayan İNCE o dönemlerle ilgili olarak şunları ifade etti; “Eskiden mutlaka bahçelerin bakımını yapardık; budama yapardık, Lazca da ‘poruş’ olarak tabir edilen toprağı çapalayarak havalandırma işlemini yapardık. 70li yıllarda çayı seçerdik ve memnunduk. Çayları ezmezdik, kasalarla taşırdık.  Bugün bakımı çiftçinin yapması gerekirken durum taşeron sisteme dönmüş durumda. Ben çayımı yarıcıya veriyorum, o da gidip Gürcü tutuyor. Çünkü parayı beğenmiyoruz. Hâlbuki dikkatlice değerlendirildiğinde çay fiyatı gayet iyidir. Türkiye’deki diğer tarım ürünlerini de biliyoruz. Bizim çayımız gibi ürün yoktur. Bu bize verilmiş bir nimettir. Ama kıymetini bilmiyoruz. Gün gelip çaylıklarımız Rusya’daki gibi ağaç olursa o zaman iş işten geçmiş olacak.  İş işten geçmeden hepimizin taşın altına elini sokması lazım. Özel sektörü, Çaykur’u, üreticisi ile hepimizin bu çaya iyi bakmamız lazım. Çünkü tüketici kaliteli çaya bakıyor. Çayımızın en büyük özelliği ilaç kullanılmaması ve kışın üzerine kar yağmasıdır. Fakat bunun haricinde kalite standardını tutturmada sorun yaşıyoruz. Selüloz oranı yüksek çıkıyor. Çaykur Genel Müdür Vekili sayın Alim’den Allah razı olsun. Bu seneki uygulamaları müstahsili rahatlattı. İlk günlerde baya sıkıntı oldu her gün nasıl bahçeye gireceğiz diye ama sonrasında herkes alıştı. Düzen olmadığı yerde başarı olmaz. Hayde Çaya Bakalım kampanyasının geç kalınmış ama önemli bir kampanya olduğunu düşünüyorum. Pazar Ziraat Odası olarak elimizi taşın altına sokuyoruz ve her türlü desteği vermeye hazırız.Çay bizim hayatımız,eğer çay olmazsa hepimiz buralardan gitmek zorunda kalacağız.Bu düşüncelerle ben de elbette ki‘hayde çaya bakalım’ diyorum.”
 
Günümüz Standardını Yakaladık
 
 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO)  restoran ve lokanta işletmecilerinin oluşturduğu 29. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi olan Mustafa Kalaycı, turizmde şehirler kadar o şehirlerdeki restoranların da önemli bir hale geldiğini söyledi. Restoran işletmecilerinin turizm sektörünün en önemli dinamiklerinden biri olduğunu belirten Mustafa Kalaycı, “Restoranlarımız günümüz standartlarını yakalayıp kurumsal bir yapıya bürünerek şehrimizin turizmine hizmet etmektedir. Bu özellikleri ile birçok restoranımız klasik yeme içme yeri mantığından çıkmış, Trabzon’a gelince mutlaka görülmesi gereken bir destinasyon haline gelmiştir. Yörenin yerel lezzetlerini misafirlerle buluşturan restoranlarımız, sektörde binlerce kişiye istihdam oluşturmakta ve onlarca tedarikçiden alışveriş yaparak şehrimiz ekonomisine katkı sağlamaktadır” diye konuştu.
 
Yazıcı Genel Sekreter Yardımcılığına
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nde (İBB) yeni yönetim şekillenmeye devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Genel Sekreter Yardımcılığına Çaykaralı hemşehrimiz Murat Yazıcı atandı.
 
 
 
Editör: TE Bilisim