1921 Trabzon doğumlu olan Tosun, Orta öğrenimini 1939 yılında Trabzon Lisesi'nde tamamladıktan sonra Mülkiye'den mezun oldu. 1944 yılında Trabzon Maiyet Memuru olarak göreve başladı. Ardında sırasıyla, Maçka, Küre, Sason, Aşkale ve Akçaabat Kaymakamlığı; Mülkiye Müfettişliği, Sinop Valiliği, Mülkiye Başmüfettişliği, Tunceli ve Merkez Valiliği görevlerinde bulundu. 1982 yılında emekli oldu. Türk İdareciler Derneği, Trabzonspor Kulübü, Mülkiyeler Birliği ve Anadolu Kulübü'nün üyesidir. Fransızca bilen Tosun, evli ve üç çocuk sahibidir.  Tosun, Trabzon Valiliği önünde yapılan törenin ardından Aydınlıkevlerde babası adına yaptırılan Hacı Murat Tosun Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından, Bostancı Mezarlığında defnedildi.
 
Genç Kutladı

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç, yaklaşan Kurnan Bayramı öncesi tüm Trabzon halkının bayramını kutlarken vatandaşlara çikolata ikram etti. Taka Gazetesi’ne de çikolota göndermeyi unutmayan Genç, tüm İslam ailesinin mübarek Kurban Bayramını en içten dilekleriyle kutladığının belirtti.

Gutbetçileri takip ediyorlar!
 
Trabzon’un Ortahisar ilçesi Uğurlu mahallesinde yaşanan hırsızlık olayında kimliği belirsiz kişi yada kişiler, gurbetçi Murat Aslan'nın evini hedef aldı. Son zamanlarda Derecik Mahallesinin farklı birçok noktasında yaşanan hırsızlık olaylarının şimdiki durağı Uğurlu mahallesi oldu. Özellikle gurbetçilerin yurt dışına dönüşlerini takip eden hırsızlar, son olarak Almanya’dan izne gelen Murat Aslan’a ait evi soydu. İki gün önce yaşanan hırsızlık olayında Aslan’ın evde olmadığı anı gözeten hırsızlar evden yüklü miktarda döviz çalıp sırra kadem bastı. Eve döndüğünde neye uğradığını şaşıran genç gurbetçi durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen ekipler yaşanan olayla ilgili çalışma başlatırken, son birkaç haftadır Uğurlu’dan bu yönde ihbarlar aldıklarını ve vatandaşların şüpheli durumlarda kendilerine haber vermelerini istedi.
 
Kadınlar plajı’nda büyük skandal!
 
Trabzon Sürmene Kadınlar Plajı'nda 'DİKİZLEME' krizi Trabzon’da bu yıl hizmete açılan Sürmene Kadınlar Plajı’na sosyal medyadaki tepkiler dikkat çekti. Trabzon’un Sürmene ilçesi Aşağı Çavuşlu mahallesinde Karadeniz Sahil Yolu kenarındaki kadınlar plajına bu sene yoğun ilgi gördü. Plaja 10 yaşından büyük erkekler alınmazken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan plajın etrafı brandalarla çevrildi. Kadınların plajda güneşlenirken görülmeyeceği şekilde branda ile sarılmasına rağmen Karadeniz Sahil Yolu’nda seyir etmekte olan bazı araç sürücülerinin yol kenarında duraklamaları tepkilere neden oldu.  Araç sürücülerinin durakladıkları yerden kumsal görünmezken denize giren kadınların görünmesi sosyal medyada bazı kadınlar tarafından eleştirilere neden oldu. Araç sürücülerinin plajı gözlemlendiği görülen fotoğrafın üzerinde, ‘’Sürmene kadınlar plajı, etrafı kapalı bir yerden görünmüyor. Rahatça denize girebiliriz diye gidiyoruz ama manzara bu. Plajın çıkışından bu şekilde görünüyor. Yukarıda Zeytinli Mahallesi’nden tamamen görünüyor. Kendim gidip tespit ettim, gördüm Dikkate almak isteyenler adına paylaşmak istedim’’ ifadelerine yer verildi. Öte yandan plaja giden kadınların bu konuda şikayetçi oldukları ve şikayetlerini yetkililere bildirdikleri kaydedildi.
 
3. Ordu Komutanı Trabzon’da
 
3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve beraberindekiler Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a nezaket ziyaretinde bulundu.  Valilik Şeref defterini imzalayan Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve beraberindekiler  Vali Yücel Yavuz ile valilik makamında bir süre görüştü. Görüşme sonrasında ziyaret anısına Vali Yücel Yavuz, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş telkari işlemeli yöresel bir hediye takdim etti.
 
Merkez İlçeye Köse Atandı
 
AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı İshak Alim’in İl Başkanlığına atanmasıyla boşalan AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığına Merkez İlçe Siyasi ve Hukuki İşleri Başkanı, Merkez İlçe Başkan Vekili Fatih Mehmet Köse atandı. Köse, AK Parti Genel Merkez Binasında düzenlenen törenle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’tan mazbatasını aldı.
 
Büyük Felaketi Unutmadı
 
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin ÖRS, 17 Ağustos 1999 tarihinde Gölcük’te büyük yıkıma yol açan Marmara Depremi’nin 19. Yıldönümünde acıların hala taze olduğunu söyleyerek bir mesaj yayınladı. ÖRS, depremin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “17 Ağustos 1999 günü meydana gelen, birlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan Gölcük depremi, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Yaşanan bu felaketin ardından halkımız örnek bir dayanışma ruhu ile elindeki tüm imkânları harekete geçirerek, büyük bir fedakârlıkla ihtiyaç içindeki vatandaşlarımıza yardım elini uzatmıştır. Böyle bir felaketin ve acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Kaçı açıldı kaçı kapandı?
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayınlanan kurulan ve kapanan şirket istatistikleri temmuz sayısı yayınlandı. Tüm Türkiye'de kurulan, kapanan, tasfiye edilen şirketlerin istatistiklerinin yayınlandığı listede Trabzon'un grafiği şu şekilde oldu. 2018 yılı Temmuz ayı içerisinde Trabzon'da 45 şirket 6 gerçek kişi ticaret işletmesi kurulurken, bu şirketlerden 6 tanesi kapandı 2 tanesi ise tasfiye edildi. Geçen yıla göre artış gözlemlendi Öte yandan 2017 Temmuz ayı istatistiklerine göre Trabzon'da geçen yıl 22 şirketin kurulduğu, bu sayıya bu yıl 23 şirketin daha eklendiği görüldü. Kurulan şirket sayısının artmasıyla birlikte, kapanan şirket sayısı da geçen yıla göre 5 rakam artarak 6 oldu.
Editör: TE Bilisim