Onsuz spor camiası mahzun, onsuz faroz sessiz, onsun Trabzon yalnız. Allahın rahmeti ve bereketi üzerine olsun yiğit insan.
 
Gümrükçüoğlu’nun Haçka Yaylası’ndaki Konuşması
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Haçkalı Hoca Baba Hazretlerini Anma Etkinliklerinin 22’ncisini dün gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, Haçka Yaylası’nda düzenlenen program için 40 otobüsle taşımacılık yaptı. Ayrıca etkinlik alanında katılımcılara 3 bin kişilik etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun etkinlik alanındaki konuşması sık, sık alkışlarla kesildi.
 
Alp’e Hak Teslimi
 
Trabzon’da sağlık sektörüne çok önemli katkılar sağlayan bir isimdir İlyas Alp. Hem Göğüs hastanesinde hem Vakfıkebir’de hem de Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanesindeki başarıları tüm vatandaşların dilindedir. Kuşkusuz diktir, kararlıdır. Bu kararlılığından dolayı zaman, zaman çekemeyenler olabilir ama o her zaman insan odaklı çalışmış, çalıştığı kurumlarda insanlara hizmetin en güzelini sunmuş bir isim olarak şimdi yeni sözleşme bekleyip, müdür olarak atanmak hakkı. Bugün hak teslimi yapılmadı mı, mutlaka bir gün yapılacaktır.
 
Altunbaş Nabız Tutuyor
 
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı Halk günlerini aksatmadan devam ettiriyor. Her hafta mutat bir şekilde devam ettirilen halk günlerinde İlçe Başkanı, Temel Altunbaş ve o günkü ekibi hazır bulunuyor. İlçe halkının dertleri,  sorunları, şikayetleri dinlenip not alınıyor. Daha sonra bu sorunları ilgilendiren birimler veya kurumlar aranarak eksiklerin giderilmesi hususunda görüşmeler yapılıyor.
Bu haftaki halk gününde İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve Halkla İlişkiler Başkanı Cemal Yıldız hazır bulundu. Bu konuda bir açıklama yapan Altunbaş şöyle dedi; Halk günleri oldukça yoğun geçiyor elimizden geldiği kadar İlçe Halkımıza yardım etmeye derdine derman olmaya çalışıyoruz.
Bize en çok işle ilgili müracaatlar var. Hamdolsun Trabzon’umuzda Cumhurbaşkanlığı İstihdam Seferberliği Projesi ile Sağlık Güvenlik Kurumundan alınan bilgiye göre Kamu’ya ve Özel Teşebbüse toplamda onbeşbin kişi alındı. Bu hedefimiz yılsonuna kadar yirmi beşbin kişidir. Gönül ister ki; Trabzon’da işsiz bir genç kalmasın ama imkânlar dâhilinde hatta imkânlarımızı da zorlayarak bir vatandaşımızın işini görmeye çalışıyoruz.’’
 
Emiroğlu’nun Askeri Var
 
Meslektaşlarımızdan Bekir Sami Emiroğlu oğlunu askere gönderiyor. Emiroğlu ailesi çocukları için uğurlama töreni düzenledi. Askerlik görevi toplumuzda kutsal görevlerden biri olarak kabule edilir ki zira şerefli bir görevdir. Bekir Sami Emiroğlu oğlunun veda töreni için: ‘’Evlat askere gidiyor bu akşam uğurlama töreni yaptık. Hadi hayırlısı, evlat Allah yolunu bahtını açık etsin vatan size emanet güle güle git güle güle gel.’’ notunu yazdı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde neşeli dakikalar da oldu.
 
Erken Hasat Uyarısı
 
Ziraat Mühendisler Odası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Kuturoğlu fındık hasadıyla ilgili önemli bir uyarı yaptı. Kuturoğlu, ‘’Erken hasat kalite düşürür’’ dedi. Kuturoğlu’nun açıklaması şöyle: ‘’Beş gün önce hasat edilen ile 10 gün önce hasat edilen fındık arasında çok ciddi fark var. Üretici hasadı ne kadar erken yaparsa o kadar az para kazanacak ama hasadı zamanında yapan üretici diğer üreticiye oranla daha fazla para kazanacak. Çünkü erken toplanan fındığın randımanı düşük olacak. Bu bir gerçek. Üreticilerden beklentimiz bu gerçeği görsünler ve Bakanlığın açıkladığı takvimlere göre hasada başlasınlar. Üreticilerimiz kesinlikle çotanakların dalında olgunlaşmasını beklesinler. Hasat dönemi sıcak havada olduğundan toplanan fındık harmana geldiği zaman bir anda suyunu çekiyor ve sonucunda kalite ve verim düşüklüğü meydana geliyor.” Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca açıklanan tarihlere uyulmasında son derece yarar olacaktır. Çünkü geçmiş yıllarda çok erken hasada bağlı olarak fındıkta kalite düşüşü çok yaşanmıştır. Aynı durumu yaşamamak adına üreticilerimizin duyarlı olmalarını istiyoruz.” dedi.
 
Laik Düzen Yok Edilmeye Çalışılıyor
 
“Müftülere Nikah Kıyma” yasa tasarısı ile ilgili açıklamada bulunan CHP Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Hava Olcayto, “iktidar bu ve bunun gibi uygulamalarla laik düzeni yavaş yavaş ve sinsice yok etmeye çalışmaktadır. Bir arada yaşamamızı sağlayan laikliğe açılan her gedik, toplumsal kutuplaşmayı derinleştirecektir. Bugün daha net görüyoruz ki siyasi iktidarın son yıllarda “dava” dediği şey laik düzenin yıkılması davasından başka bir şey değildir. Biliyoruz ki, bu düzenlemeyi getirenler en büyük korkusu direnen, mücadele eden kadınlardır. Türkiye’de kadınların sosyal statüsü 1926 medeni kanunu ile resmen tanımlanmıştır. Bizlere düşen, bu medeni kanunu daha ileriye taşımaktır” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim