Burada vatandaşlarla ve İyi Partili üyelerle sohbet eden Köseoğlu daha önceden müvekkili olan Suat Sarıalioğlu’ndan da oy talep etti. Suat Sarıalioğlu seçim bürosundaki  kendi seçim afişlerini göstererek, “Sayın vekilim hoş geldiniz. Bu nazik ziyaretiniz bizi mutlu etti.

Ama eğer, siz bana bir oy verirseniz ben de size bir oy veririm” deyince karşılıklı gülüşmeler oldu. Köseoğlu şaşırdığını belirterek, “İşte demokrasinin güzelliği bu.  Bakınız üç seçim ofisi de karşı karşıya. Bundan daha güzel bir tablo olabilir mi. Hayırlısı” diyerek ilçe ziyaretlerini sürdürdü.
 
Rektör Kutladı
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla Gümüşhane Ünivresitesi rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek kutlama mesajı yayımladı. Rektör Zeybek mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: “Geçmişten bugüne toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer alan, her şartta fedakârlıklarını esirgemeyen kadınlarımızın çeşitli alanlardaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesiller de ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunuyor.Kadınlar, bir toplumun kalkınmasına yardımcı olmanın yanı sıra girdikleri her alanda gösterdikleri yüksek performansla da dikkatleri çekiyor.

Tarihimiz pek çok kadını bugüne taşımıştır. Nine Hatunlardan, Fatma Bacılara; Halide Edip Adıvar’dan Şerife Boz’a kadar birçok kadının bu ülkenin gelişime ve dönüşümüne destek olmak için erkeklerin yanında onlarla birlikte yol aldıklarını biliyoruz. Toplumsal hayatta olduğu kadar aile kurumunun da temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin sorumluluğudur. Gümüşhane Üniversitesi olarak elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabartan kadınların sayısının artması ve onların daha adil, cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir dünyaya kavuşabilmeleri için dün olduğu gibi bugün de bütün imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.Hayatımızın her aşamasında yanımızda olup bizlere güç veren, aile ve toplumun temelini oluşturan başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, onlara sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.’
 
Akşener Trabzon’a Geliyor
 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 12 Mart Salı Günü Trabzon’a geliyor. Akşener 14.30’da Atatürk Alanı’nda düzenlenecek mitingde vatandaşlar ile buluşacak. İl Başkanlığı yaptığı bilgilendirmede vatandaşları mitinge davet etti.
 
Maçka Koçhan’ı Bağrına Bastı
 
Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının başkan adayı Koray Koçhan’a ilçe halkının yoğun teveccühü var. Dün Maçka İlçesini ziyaret ettik. İlçenin Pazar günüydü. Koçhan’la ilçede biraz turladık.

Halkla kaynaştı. Halk Koçhan’a yoğun ilgi gösterdi. Maçka’nın iktidar partisi belediyesi ile buluştuğu 2014 yılından itibaren ilçeye yatırımların geldiğini, Koçhan’ın her zaman yardıma ihtiyacı olanın yanında olduğunu ifade eden ilçe halkı, Koçhan’I bağrına basarak, 31 Mart’ta rekor oy oranı ile yeniden başkan seçeceklerini söylediler.
 
Tarım-Ticaret-Turizm Ele Alınacak
 
Trabzon Ticaret Borsası’nın “3T Tarım-Ticaret-Turizm” sloganı ile her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği “12x12 Karadeniz Toplantıları”nın 3’üncüsü “Coğrafi Ürünlerde Kooperatifçilik Stratejisi” konusunda yapılacak.

Toplantı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile işbirliği yapılarak TTB Çok Amaçlı Salon’da 7 Mart Perşembe günü organize edilecek.  3 bölüm halinde yapılacak ve saat 10.00 başlayacak toplantının birinci kısmında açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. İkinci bölümdeki panelin konusu ise, “Mevzuat, Üretim, Pazarlama, İşbirliği” olacak.  California Üniversitesi’nden Araştırma Görevlisi Fatih Tatari, Metro Market Gıda Kategori Müdürü Birol Buluşan ve DOKA uzmanı Ahmet Doğan’ın konuşmacı olarak katılacağı panelin  son bölümünde ise konu ile ilgili görüş ve öneriler alınacak.
 
Saral Görevi Devraldı
 
Of Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Berkant Saral, emektar başkan Mehmet Yüksel’den görevi devraldı. Emekleri nedeniyle Başkan Yüksel’e teşekkür eden Saral; “Mehmet başkanımız uzun yıllar odamıza hizmet verdi.

Odamıza bugün içinde bulunduğumuz bu nezih çalışma ortamını kazandırmayı başardı. Bu güzel hizmetleri nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah biz de almış olduğumuz bu bayrağı en iyi şekilde taşıyacağız. Üyelerimize bu güzel ortamda daha kaliteli ve daha güzel hizmetler sunabilmenin gayretinde olacağız” diye konuştu.
 
 “Ciddi muhalefete ihtiyaç var”
 
Fatih Erbakan’ın kurduğu Yeniden Refah Partisi Araklı İlçe Başkanlığı’na İş adamı  Metin Baycan atandı. Baycan 3 Mart Günü mazbatasını Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın elinden alarak resmen görevine başladı.

Metin Baycan yaptığı açıklamada ‘Öncelikle Partimizin Ülkemize, İslam alemine ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gelinen süreçte ülkemizin ciddi bir muhalefet partisine ihtiyacı olduğu kaçınılmazdır” dedi.
 
Düzköylüler Yetkililere Çağrıda Bulundular
 
Düzköy İlçesi Çayırbağı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar alt yapı sorunlarının çözülmesi için yetkililere çağrı yaptı.

İlçede yol ve alt yapı sorunu olduğunu ifade eden Yılmaz Gör, “Sorunlar ile kimse ilgilenmiyor. Çözüm istiyoruz. Artık sorunlar ile baş edemiyoruz. Yetkililere başvurduk çözüm olmadı. Her taraf çöp, yollar düzgün değil, temiz değil. Biran önce çözüm bulsunlar” dedi.
Editör: TE Bilisim