Bir dönem de Arsinspor Başkanlığı yapan ve merkez bankasından emekli olan Birinci’nin Pazar günü seçilen yeni yönetimde Başkanlık divanında da olması bekleniyor. Birinci, Trabzonspor’la ilgili olarak da yaptığı değerlendirmesinde, ‘Artık Trabzonspor Başkanlığı konusunda İbrahim Usta ve Usta ailesi harekete geçmeli. İbrahim Usta’nın  zamanı geldi ve kendisine çok da yakışır. Bütün yüreğimizle yanındayız’ dedi.
 
Çebi’ye Destek Çebilerden
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu duyuran Akif Hamzaçebi’ye Araklılıhemşehrilerinden destek geldi. Araklıspor eski başkanlarından işadamı Reşat Çebi: ‘Çok Değerli aile büyüğüm değerli vekilim CHP genel sekreteri Akif Hamzaçebi Türkiye cumhuriyeti’nin 5 ayrı başbakanıyla çalışmış bulunduğu tüm görevlerde başarılı olmuş liyakat sadakat ve adalet devlet adamlığı kimliğinden asla taviz vermemiştir. Çalışmış olduğu tüm Başbakanlarının en Çalışkan bürokratı olmuş, İstanbul defterdarı Ankara defterdarı Milli Emlak Genel Müdürü,Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü görevlerini başarıyla yapmıştır. 2019 yerel seçimlerinde CHP İstanbul büyük şehir belediyesi aday adaylığını açıklamıştır. Çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum, İstanbulumuz’a çok çok yakışır, yolu da bahtı da açık olsun çok kıymetli abim.’’ dedi.
 
Kent Konseyi Surlarda
 
Trabzon’un tarihi surlarını heyetle gezen Ortahisar Kent Konseyi, gördüğü manzaralar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, “Hep söylüyoruz 4 bin yıllık kültür şehri Trabzon diye. Bugün burada gördüğümüz manzara hiçte iç açıcı tablolar değil. Biz Ortahisar Kent Konseyi olarak arkadaşlarımızla beraber bundan sonra bu bölge ile ilgili araştırma ve incelemelerimiz devam edecek. Bu bölgenin Trabzon turizmine kazandırılması için neler yapabiliriz diye tartışacağız. Trabzon’daki yerel yöneticiler, muhtarlar ve yöredeki insanlar birlikte hep birlikte bir araya gelerek tarihi surların mutlaka turizme kazandırılması gerekiyor. Baktığımızda maalesef Trabzon tarihini koruyamadığını görüyoruz. Trabzon’da bundan sonra tarihi dokumuzu ortaya çıkarmak için gelişi güzel yapılan konutları yapmak değil yıkmak gerekiyor. Turizm şehri olan Trabzon’da çalışmalar hızlandırılmalıdır” dedi.
 
Tersine Dünya Sahne Alacak
 
Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Derneğinin üyeleri, kuruluşlarının yıl dönümüne kendilerinin yazıp, provalarını yaptıkları oyunla sahneye çıkacak. Dernek üyelerinden oluşan grubun  "Tersine Dünya" ismini verdikleri 30 dakikalık 7 perdeden oluşan oyun, genç bir kızın rüyasını anlatıyor. Dernek binasında son provalarını yapan ekip, iki aylık çalışmanın ardından 10 Mart Cumartesi günü ilk kez sahneye çıkarak, seyirciyle buluşacak. Derneğin kurucu üyesi görme engelli Muhammed Kandil, 2013 yılında kurulan dernekte 6 spor dalında birçok üyelerinin milli takım forması giydiğini söyledi. Kandil, derneğin 5. yıl dönümü dolayısıyla hazırladıkları programda üyelerinin farklı bir etkinlik yapmak istediğini ifade etti.
 
Birliğe tam destek..

 
Afacan Yılmaz. Adana’dan aradı. Arkadaş  grubuyla birlikte. Trabzonspor kongre çalışmalarını yakından izliyor. Başkan adayı olacak mı? Yılmaz, Mayıs ayında 50 milyon avroluk bir ödemenin bulunduğunu öğrenince ‘Yapılacak birliğe tam destek veriyorum’ dedi. Trabzonspor, kısa vadede bu borçla birlikte uzun vadede 300 milyon TL’lik bir ödemesi bulunuyor.

Demir Leydi Harekete Geçti
 
Bu sütunda, emekliliği gelen ancak taşeron prosedürüne takılanlara bir sefere mahsus kadro haklarının verilerek emekli edilmesine yönelik yazımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu’nu harekete geçirdi. Malatya’da konuşan Julide Sarıeroğlu,  bunun üzerinde bir çalışmanın devam ettiğini söyledi. Demir Leydi olarak bilinen bakanın bu adımı atması  partisine önemli kazanımlar sağlayacak.
 
İstiklal Marşı Milletimizin Tarihidir
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 97. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Köseoğlu, “İstiklal Marşı milli bir mutabakat belgesidir. Milletimizin tarihi ve tarifidir.” dedi. Köseoğlu, mesajında Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletine armağan ettiği İstiklal Marşı, vatan ve bayrak sevgisinin, samimi inanç ve bağımsızlık aşkının en veciz ifadesi olduğunu ifade etti. Köseoğlu, şunları söyledi: “İstiklal Marşı milli bir mutabakat belgesidir. Milletimizin tarihi ve tarifidir. Sadece bu marşa bakıp tarih içinde nereden nereye geldiğimizi, neler için mücadele ettiğimizi, varlık sebeplerimizi anlamamız mümkündür. İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u 97. anma gününde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum.”
 
Her Şeyi Yerinde İnceliyor
 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Sürmene'de devam etmekte olan Doğalgaz çalışmalarını her gün sokak sokak kontrol ediyor. Başkan Üstün Doğalgaz çalışması yapmakta olan Aksa Çalışanlarına işlerini temiz yapmaları konusunda sürekli toplantı halinde. Üstünü, Sürmene Çarşı Mahallesi,Orta Mahalle,Çamlıca ve Soğuksu Mahalleleri’nde devam etmekte olan doğalgaz borusu döşeme ve baca çalışmalarını yerinde inceliyor.
 
Editör: TE Bilisim