‘’Trabzon’da geçen hafta yaşanan bir olayda şahıs belinden çıkardığı ruhsatlı silahı ile etrafa rast gele ateş açıyor. Şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılıyor. Birinin mi ölmesi lazım yazık çok yazık.’’

Trabzon ‘Evet’ Diyor 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu TV NET canlı yayınında 16 Nisan’daki referandum öncesinde Trabzon’un durumunu değerlendirdi. “TV NET ve Yenişafak Yollarda” programına Atatürk Alanı Meydan Parkı’nda canlı yayın konuğu olan Başkan Gümrükçüoğlu, Bensu Polat’ın sorularını yanıtladı. Programdaki değerlendirmesinde Trabzon’un Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine açıkça destek verdiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon halkı tarihten beri her zaman bu vatanın ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünden, temel insan hak ve özgürlüklerinden, demokrasiden yana oldu. İnsanlarımız referandum için açıkça ‘evet’ten yana tavır almıştır” dedi.

Ayyıldız’a Ödül Geldi

İstanbul Üniversitesi Trabzonsporlular kulübü tarafından her yıl dağıtılan ‘EN’ler yarışmasında Habertürk’ün başarılı ve seviler spor yazarı Haluk Ayyıldız 2017 yılının en başarılı spor yorumcusu seçildi. Ayyıldız ödülünü 23 Mart 2017 akşamı alacak. Kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Fotoğraf Adnan Bayram!

Dün Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin Çanakkale sergisinin açılışına katılanlar arasında Adnan Bayram da vardı. Bayram açılışı izleyen Başkan yardımcısı Firar Bayrak’ı cep telefonu ile ama profesyonelce görüntüledi ve bize de ulaştırdı. Bayram, siyasette iş dünyasında başarılı idi, fotoğraf sanatçısı da olabilir.

Kaya O Çağrıyı Neden Yaptı?

Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe eski başkanı Ahmet Kaya ‘’Karar verin’’ başlıklı bir çağrı yaptı. Kaya, eski CHP’lilere: ‘’Ne zaman renginizi belli edeceksiniz, seçimden sonra mı?’’ dedi. İşte Kaya’nın ifadeleri: ‘’CHP’nin yönetim kadrosunda görev yapmış eski arkadaşlar ve görevde olanlar; Çağrım sizedir...Bırakın paylaşımlar yapmayı...Seçime bir ay kaldı! Referandumda ki tercihinizi belirleyemediniz mi? Oyunuzun rengini açıklayıverinde,bizde öğreniverelim.Ne zaman renginizi belli edeceksiniz,seçimden sonra mı?Aranızda referandumda evet oyu verecekler kimlerdir?Oyunuzun rengini açıklayınız,kendinizi saklamayınız ki,bizde sizi öğrenelim!’’

Koçhan Yüzde Kaç Bekliyor?

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan referandumla ilgili şöyle bir değerlendirme yaptı, “Hollanda’ya baktığımızda aklınıza gelebilecek her türlü kötülük orada serbest ve bu serbestliği savundukları tek şey herkesin yaşama özgürlüğü var. Dünyanın en demokratik ülkesi dedikleri yer! Yaşanan olaylar ile ne kadar demokratik olduklarını gördük. Bu olayların tek nedeni var, Müslüman olduğumuz ve bu referandumdan sonra bizlere gem vurmayacakları, bizlere müdahale edemeyecekleri için. Konsolosluk demek Türkiye’nin toprağı demek, bunların demokrasi anlayışları budur. Avrupa’nın bu korkusunu görmek beni daha çok mutlu ediyor ve hırslandırıyor. Referandum çalışmaları kapsamından her kapıyı çalışıyoruz. 16 Nisan’da Maçka’da %75’e yakın Evet oy çıkacağına inanıyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilisim