Bıyık'ın ölümü ailesini ve sevenlerini yasa boğarken, cenazesi dün Yomra ilçesine bağlı Demirciler mahallesinde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığına göz yaşları arasında defnedildi. Bizde Taka Gazetesi olarak merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.
 
Yağmur Yağdı Sabır Taştı
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Konaklar Mahallesi’nde vatandaşlar isyan etti. Aşırı yağmur nedeni ile yollarda yürümekte zorluk çeken vatandaşlar çözüm istedi. Karayolları Müdürlüğüne çağrıda bulunan vatandaşlar, “2 dakika yağmur yağdı yollar taştı. Ana caddede yürünmez bir hal alındı. Turistik oteller bölgesi olan bir yere bu şekilde mi turist bekliyoruz. Acilen burada bu sorun çözülmeli. ilerleyen zamanlarda daha fazla yağmur yağdığı durumda daha büyük sorunlar ile karşılaşabiliriz” dediler.
 
Kolot Gibisi Gelmedi
 
Akçaabat’ın saygın emlakçılarından Murat Gayrimenkul sahibi Murat Tayar, iş hayatında olduğu kadar spor ve siyasette de sözü olan biri. Tayar, Akçaabat Sebatspor’un en zor dönemlerinde yöneticilik yaptı. Kazım Kolot’un son kez kulüp başkanlığına getirildiği süreçte de yanında oldu. Tayar’ın özlemi Kolot gibi spor adamlarının yetişmemesi. Kazım Kolot’un beyefendi kişiliği, tecrübesi ve insani yaklaşımlarıyla geçmişte Akçaabat Sebatpor’u başarıdan başarıya koşturduğunu söyleyen Tayar: ‘’Kendisini rahmetle anıyorum, Akçaabat için bir değerdi günümüz spor dünyasında böyle saygın isimler çok azaldı üzüntümüz buna’’ dedi.Tayar kısa bir siyasi sohbette gerçekleşirken, Tayar şunu söyledi: ‘’Biz başında beri sayın liderimiz Devlet Bahçeli ile beraber olduk, ülkücülerin yeri MHP’dir’’
 
KYB Görev Bölümü Yaptı
 
1991 yılında Trabzon’da kurulan KYB’ geçen ay yaptığı olağan genel kurulunda seçilen yönetim görev bölümü yaptı. Buna göre yönetim listesi şu şekilde oluştu: Başkan: Sebahattin Saruhan, Başkan Yrd.:  İpek Cansel Şahin, Genel Sekreter: Necmi Koç, Muhasip: İsmail Topal, Üye: Nazmiye Güven Yazıcı
Üye: Ahmet Yayla, Üye: Hayati Ayçiçek. Bölgenin sanat ve kültürüne hizmet için çalına birlik önümüzdeki dönemde de yoğun programlar gerçekleştirerek projeleri hayata geçirecek.
 
Çocuk Raporunda Çarpıcı Detaylar
 
2017 yılında güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuk sayısı 2016 yılına oranla yüzde 5 artarak 335 bin 242’e ulaştığı görüldü.  ITS Medya ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında, konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Gerçekleştirilen medya incelemesinde, güvenlik birimleriyle ilgili 2017 yılında 3 bin 571 haber çıkışı belirlenirken, çocuk suçlularla ilgili de 2 bin 676 haber tespit edildi. Raporda, güvenlik birimine gelen 335 bin 242 kişinin yüzde 66,1’inin erkek çocuklarının oluşturduğu görülürken, yüzde 33,9’unu ise kız çocuklarının oluşturduğu kaydedildi. Bu çocuklar güvenlik birimine çeşitli sebeplerden ötürü getirilirken, yüzde 46,2’sinin mağdur olarak geldiği görüldü. Yüzde 32,2’sinin ise kanunlarda suç olarak tanımlanan bir fiil işlediği anlaşılırken, yüzde 13,7’sinin bilgisine başvurma, yüzde 3,4’ünün kayıp, yüzde 4,4’ünün ise başka nedenlerden dolayı getirildiği saptandı. Suça sürüklenen çocukların da en çok yaralama olayına karıştığı gözlendi. Elde edilen veriler neticesinde, güvenlik birimine getirilen çocukların yüzde 68,5’i ailesine teslim edilirken, yüzde 19,8’inin adli birimlere, yüzde 3,4’ünün ise sosyal kurumlara teslim edildiği kaydedildi.
 
Neziroğlu’ndan Sudan Notları
 
Tatil için memleketi Trabzon’da bulunan Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, 9 aylık görev süresini değerlendirdi, Türk iş adamlarına bu ülkeye yatırım çağrısında bulundu. Büyükelçi Neziroğlu, Türkiye'nin Sudan ile ilişkilerinin güçlü olduğunu ve aralarında kültürel, etnik ortak değerler olduğunu belirtti. Neziroğlu, "Afrika'nın artık her tarafında varız. Sudan'da bunlardan bir tanesi. Sudan ile bizim; tarihi ve kültürel ortaklıklarımız var. Sudan'ı, Türkiye'nin Afrika'ya açılan kapısı olarak görüyoruz. İlişkilerimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın,  en son ki ziyaretinden sonra çok ciddi şekilde siyasi ve ekonomik anlamda arttı. Karma ekonomik komisyon toplantısı ve istişare toplantıları yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Bakanların ziyaretlerinde de ciddi bir artış var. Gerek Türkiye'den Sudan'a giden bakanlar, gerek Sudan'dan Türkiye'ye gelen bakanlar kamu kurumları arasında her alanda işbirliği var. Sağlık, eğitim, savunma, ulaştırma gibi alanlarda ciddi bir işbirliği var" dedi.
 
Tuğgeneral Ercan Pürsünlü Trabzon'a Atandı 
 
Trabzon’da konuşlu bulunan 17.  Komando Tugay Komutanlığının yeni komutanı belli oldu. Bugün resmi gazetede yayınlanan atamalara göre Tuğgeneral Ercan Pürsünlü, Trabzon 17. Komando Tugay Komutanı oldu.  Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri General Atama Listesi bugün resmi gazetede yayınlandı.  Yayınlanan listeye göre Trabzon’da konuşlu bulunan 17. Komando Tugay Komutanlığına Tuğgeneral Ercan Pürsünlü atandı.  Son YAŞ kararı ile birlikte Tuğgeralliğe terfi ettirilen Ercan Pürsünlü, daha önce Sakarya’da görev yapıyordu.  Trabzon'da yeni kurulan 17. Komando Tugay Komutanlığı görevini Tnk Kıdemli Albay Osman Akyıldız yürütüyordu.
 
Alışveriş poşeti ücrete tabi!
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2018 yılında yayımlanan yönetmelikle 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren ülkemizde hâlihazırda satış noktalarında ücretsiz verilen plastik alışveriş poşetlerinin tüm satış noktalarında ücretli olarak temin edilmesi yönünde düzenleme yaptı. Bakanlık, uygulamaya geçiş noktasında AB Direktifinde öngörülen geçiş süreleri de esas alınarak zorunlu uygulamanın başlatılması için ilgili sektöre bir yıl geçiş süreci verdi.
 
Öngörülen plastik poşetlerin ücretlendirilmesine ilişkin düzenleme, gereksiz plastik poşet tüketimi ciddi oranda azaltacak, tüketicileri alışveriş yaparken yanlarında getirebilecekleri tekrar kullanımlık poşet, çanta, tekerlekli alışveriş arabaları kullanımı yönünde teşvik edecek. Tüm satış yerlerinde plastik poşetlerin ücretli olarak temin edilmesine ilişkin uygulama 1 Ocak 2019 tarihi itibarı ile hayata geçecek.
Editör: TE Bilisim