Soylu mesajında; “Bir milletin, bir şehrin, dünyada kurulmak istenilen zulüm düzenine başkaldırısının 100. Yıldönümünün idraki içindeyiz. Anadolu’nun köklü medeniyetiyle Aziz Milletimizin değerlerinin buluşması, dünyada kurulmak istenilen zulüm düzenine karşı en büyük engel olmuş;  insanlığın onurunu, gücün değil hakkın üstünlüğünü öne alan bir anlayışın temsilcisi olmuştur.

Birinci Dünya Savaşı sırasında “Hasta Adam” olarak nitelendirilen Osmanlı topraklarına Batı medeniyetinin vahşi taarruzuna karşı Aziz Milletimizin her ferdinin yaptığı gibi Trabzon şehrinin de kahramanca karşı durması, itirazı, şehadeti nimet bilerek mücadele etmesi, zulmün o karanlık anlayışının ebedi mahkumiyetinin ilk işaretlerinden biri olmuştur. Atalarımızın bundan tam yüzyıl önce gösterdiği onurlu duruş, kararlılık ve mücadele azmi, bugün de gerek Afrin’de, gerekse terörün bulunduğu her yerde zulme karşı verdiğimiz mücadelede bizlere ışık tutmaktadır. Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşu uğrunda şehit düşen, gazi olan, o mücadelede emek veren bütün geçmiş büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyor, bu kutlu direnişin 100.Yıldönümünü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 “Bu millet asla esareti kabul etmeyen bir millettir”

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla açıklama yaptı. Vali Yavuz; “ Trabzon’umuz, düşman işgali sırasında yaşanan her türlü acı, çile ve kayıpların ardından 24 Şubat 1918’de işgalden kurtulmuştur. Bugün kurtuluşumuzun 100. yıl dönümünü idrak etmekteyiz. Türk Milleti tarihi boyunca esareti asla kabul etmeyen necip ve asil bir millettir. Kurtuluş mücadelesinde canını feda eden bütün şehitlerimizi, her türlü sıkıntıya göğüs gerip bizlerin bugünlere kavuşmasını sağlayan fedakâr ve cefakâr ecdadımızı şükran ve minnetle yâd ediyor; Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü en içten duygularımla tebrik ediyorum” dedi. 

Sarıalioğlu Güven Tazeledi

Arsin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’nda genel kurul dün yapıldı.  Arsin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’nda genel kurul bugün yapıldı. Arsin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi binasında gerçekleşen ve 265 kişiyle çoğunluk sağlanan genel kurul seçiminde mevcut Başkan Ali Sarıalioğlu tekrar başkan seçilerek güven tazeledi.   Sarıalioğlu yaptığı konuşmada, katılımdan ötürü üyelere teşekkür ederek şu sözlere yer verdi: “Odamıza kayıtlı olan bütün esnafımızın böyle önemli bir görevi bana yeniden verdiklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada Arsin Esnafımızın hak ve menfaatlerini korumaya ve hak etmiş oldukları noktaya ulaşmaları için her türlü gayreti göstereceğim. İlçemiz adına her şeyin hayırlı olmasını dilerim.”

Hüzne Boğdu

Trabzon'un Araklı ve Düzköy ilçeleri TEDAŞ eski şefi Salih Tayar 65 yaşında geçirmiş olduğu beyin kanaması sonucu kaldırıldığı Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 10 gündür hastanede tedavi altında olan Tayar'ın vefatı ailesini ve diğer yakınlarına büyük üzüntü yaşattı. Dayılarını kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını söyleyen Akçaabat Murat Gayrimenkul'den Murat Tayar, "Hiç bir çaba sonuç vermedi. Allah rahmetini esirgemesin, mekanı cennet olsun, onu çok özleyeceğiz." dedi. Tayar' cenazesi bugün Düzköy ilçesi Çalköy Ortamahale'de kılınacak öğle namazına müteakip cenaze namazıyla aile kabristanlığına defnedilecek.

Akçaabat Önemli Bir Değerini Kaybetti

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat’ın yetiştirdiği efsane müdürlerden biri olan Aydın Berberoğlu’nun yaşama veda etmesi nedeniyle başsağlığı mesaj yayınladı.  Başkan Türkmen mesajında, “Uzun yıllar boyunca eğitim camiasında Akçaabat’a hizmet veren değerli müdürümüz Aydın Berberoğlu’nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. 76 yaşında yaşama veda eden Aydın Berberoğlu, emekliliği sonrasında Anavatan Partisi’nden Akçaabat Belediye meclis üyeliğine seçilen ve Akçaabat Belediyesi Başkan vekilliği de yapmıştı. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim." dedi.

Mermertaş’a Ödül

Kadim Değerler Kısa Film ve Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri takdim edildi. KABİP STK'larda Kadın Birliği Platformu ve Keçiören Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilen 'Kadim Değerler Kısa Film ve Fotoğraf Yarışması'nın kazananları belli oldu. Yarışmada Yeni Şafak muhabiri 15 Temmuz Şehitleri'nden Mustafa Cambaz adına juri özel ödülü verildi. Ali Mermertaş'ın "Mısır" isimli fotoğrafıyla kazandığı ödülü, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak takdim etti.
 
Editör: TE Bilisim