YAHYA BAŞ


 
AK Parti’nin Trabzon Merkez ilçe Teşkilatlarında görev yapmış Fırıncılar Odası’nın eski başkanı Yahya Baş kurucu il Başkanı İbrahim Keskin’in toplantıları ile ilgili olarak, ‘Bizler birlik ve beraberlik için çalışma yapıyoruz, asla bölücü olmayız. İbrahim Keskin beyin il Başkanlığını isteyen arkadaşlarımız var ama son kararı kendisi verecektir. Bizler Cumhurbaşkanımızın 2023 ideallerine hizmet etmek ve ona destek vermek için buluşuyoruz’ dedi.
 
 
Akçaabat ne istedi?


 
Akçaabat Muhtarlar Derneği’nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde, muhtarlar Akçaabat’ın istenilen hizmeti alamadığına vurgu yaptı. Dernek başkanı Eyüp Gedikli: “İlçemiz Trabzon’un en büyük ilçesi olmasına rağmen istenilen hizmeti alamıyor. Büyük Şehir Belediye başkanımız sayın Murat Zorluoğlu’nun biz muhtarların sorunlarına daha çok eğilmesini bekliyoruz. Kendisine her türlü yardıma hazır olduğumuzu hatırlatıyoruz ” derken, Belediye yeni özel kalem müdürü Kadir Hatipoğluise“ Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak en çok işimiz muhtarlarla oluyor. İl sınırlarımız engebeli bir arazi yapısı içinde olduğundan çalışmalarda gecikmeler olabiliyor. Belediye personeli olarak bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirme gayretindeyiz. Amacımız Trabzon halkına daha iyi hizmet edebilmek” karşılığını verdi.
 
 
Geçmiş Olsun Çavuşoğlu


 

Trabzon Basının duayen gazetecilerinden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı  ve Trabzonspor Sicil Kurulu Başkanı Osman Çavuşoğlu Ankara'da başarılı bir operasyon geçirdi. Sağlık durumu çok iyi olan Çavuşoğlu iki üç gün hastanede kaldıktan sonra eve çıkacak. Çavuşoğlu’nun sevenleri kendisiyle olan fotoğraflarını yayınlayarak ve hastanede de ziyaret ederek moral verdiler. Çavuşoğlu’na geçmiş olsun ve şifa dileklerimizi iletiyoruz.
 
 
Akv’de Faaliyet Dönemi


 
Trabzon’un önde gelen sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Araştırma Kültür Vakfı Trabzon Şubesi bu sene de sosyal, kültürel ve dini hizmetlere yönelik çalışmalara başladı. İki haftadır devam eden Pazartesi günleri Mehmet Sağır Hoca’nın sunumuyla saat 19.00’da başlayan tefsir dersleri aralıksız sürecek. Vakıf yönetimi ilerleyen dönemde güncel konular üzerinde de Perşembe ve Cuma günleri de konuk edeceği misafirlerle katılımcıları bilgilendirecek. AKV Trabzon Şubesi, şehir sakinlerini bu önemli programlara davet ediyor.
 
Ocak Ve Köse Anıları Konuştu


 
Trabzon’un sevilen futbol adamlarından gazeteci yazar Cevat Ocak ve Süper Lig eski hakemlerinden İsmail Köse’nin tatlı sohbeti bu kez Hamsiköy Sütlacı mekanındaydı. Trabzon’da alternatif restaurantları bilen ve lezzet seçimine dikkat eden iki isim Trabzon Lisesi karşısında açılan yeni yerde bir araya geldi. Trabzon üzerine konuşan Ocak ve Köse zaman zaman futbol muhabbetinden de geri durmadı. Neşeli ve pozitif yönleriyle tanıdığımız ikili, anıları da yadederek iyi bir gün geçirdi.
 
 
 
AŞIK’TAN AÇIKLAMA VAR


 
İYİ Parti’nin Ortahisar İlçe Başkan yardımcısı Atilla Aşık yazılı açıklama yaptı. İşte o açıklaması:   ‘İYİ Parti’nin kuruluşu ve ona hayat veren temel ilke, prensip ve kararları bellidir. Buna rağmen; kendi menfaat ve çıkarları için Partimiz adına tezat, söylem tavır ve dizayn çabası içinde bulunanlara tavsiyem; geçmişiniz, politikalarınız, siyaseten içinde bulunduğunuz enkazın çerçevesinde kalmanızdır. Bizi kendi oyunlarınıza alet etmeye kalkmayın lütfen! Son zamanlarda mesnetsiz bir şekilde ortaya atılan iftiralar ve yön verme çabalarını kınıyorum. Bu çabalar asla bizleri yolumuzdan döndürmeyecektir. Sayın Genel Başkanımız, Cesurlar hareketinin Lideri Meral AKŞENER’le beraber onun hareketi doğrultusunda tüm varlığımızla beraber çalışmaya ‘İYİ’lik Güneşi’ mücadelesini güçlü bir Türkiye olma yolunda azim ve kararlılıkla devam ettireceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu davaya inanmayanlara ve oynanan oyuna alet olanlara tavsiyem; 17 yıldır parti kurulamayan buna cesaret dahi gösterilemeyen Ülkemizde İYİ Partinin hangi zor şartlarda, hangi mücadelelerle kurulduğuna bir kez daha dönüp bakmasıdır. Gün; adaletten yoksun devlet gücüyle hareket eden siyasi hegomanyalara inat birlikte daha da güçlenerek Partimizi daha geniş tabana yayıp ‘İYİ Türkiye’ çağrısını yurdumuzun dört bir yanına yaymaktır. Saygılarımla.’
 
Vakfıkebir’e Hayırlı Olsun


 

Vakfıkebir’de İlçe Müftülüğünün öncülüğünde hayırsever iş adamları tarafından yaptırılan ve yaklaşık olarak 15 milyona malolan Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu açılıyor. 29 Eylül Pazar Günü saat 14.00 yapılacak olan açılışa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katılacağı öğrenildi. Vakfıkebir Kirazlık Mahallesi Sahil Camii arkasında yapılan ilim irfan yuvası bölgede ilk olma özelliği taşıyor. Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, “açılışa tüm hemşehlerimizi açılışımıza bekliyoruz” dedi.
 
Başkan Beşel’den Başkan Uzun’a Ziyaret


 

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’u makamında ziyaret etti. Başkanlar Büyükliman Yöresi’nin iki kardeş ilçesinin heralanda işbirliği içerisinde olduklarını ifade ederek yörenin kalkınması ve gelişmesi için bu işbirliğinin devam edeceğini söylediler.
 
 
Esnafları Ziyaret Ettiler


 
Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Abdul Vahit Aksoy ile birlikte ilçede yarım asırdan fazladır esnaflıkla uğraşan ve halen daha aktif esnaflık yapmakta olan esnaf ve zanaatkarları ziyaret ederek hem günlerini kutladılar hem de hasbihal oldular. Başkan Kadem Sağlam, “Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik Teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üretici tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur. Bu gün sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile ilçemizde yarım asırdan fazladır esnaflıkla uğraşan ve halen daha aktif olarak işinin başında olan değerli büyüklerimizi ziyaret ederek onların gününü kutlayarak hal ve hatırlarını sorduk” dedi.
 
 
Sorunları Çözeceğiz


 
TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, beraberindeki Genel Müdür Yardımcıları ile birlikte Şalpazarı ilçesini ziyaret etti. Burada önce Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile makamında görüşen Tekataş daha sonra muhtarlar ve Belediye Meclis üyelerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda ilçenin su ve kanalizasyonla ilgili sorunları istişarelerde bulundu. Genel Müdürü Ali Tekataş sorunların çözümü için yoğun bir gayret gösterdiklerini ifade ederek, “hep birlikte daha çok çalışacağız” dedi.
Editör: TE Bilisim