İşini odaklanmış bir  değer. Kendi sorumluluk sahasındaki her yanı yatırımlarla ördü ve örmeye devam ediyor. Onun döneminde Ovit tüneli tamamlandı ve açıldı, Zigana tüneli de tam gaz gidiyor. Kanuni Bulvarının da önemli istimlakleri yapıldı. Selahattin Bayramçavuş’un önü açık. Allah nazardan saklasın.
 
Seymenoğlu Aktif
 
Trabzon eski Milletvekili Safiye Seymenoğlu, 24 Haziran seçimleri için Trabzon’da. Seymenoğlu’nun 2009 yerel seçimlerinde Beşirli’den girip Kalkınma ve Konaklar Mahallesine kadar yaptığı çalışmalar hala hafızalardadır. Bugün de Trabzon’da milletvekillerine katkı sağlıyor ve çalışma yapıyor. Zaman zaman Ankara’ya gidip gelen Seymenoğlu son 3 günde de önemli katkı sağlayacak.
 
Kirazlık için itiraz..
 
Dün Gazetenin hemen yanında mütedeyin bir insan önümüzü kesti. Şunu söyledi:

‘Akçabaat Kirazlık köyündenim. Köyümde 3 cami var. Ancak şimdi dördüncü cami için Akçaabat müftüsünü köye çıkardılar. Gerek var mı? Ne kadar cami yapılıyorsa insanımız  mahalle, mahalle ayrılıyor.
Bu konuyla ilgili Akçaabat müftümüz dikkatli olsun’ dedi.
 
Dava Kadını
 
Gülen Demir… Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları Başkanı… İsmi gibi güler yüzlü soy ismi gibi sağlam bir insan… Tam bir dava kadını. Partisine yürekten bağlı. Hiçbir çıkar beklemeksizin gece gündüz çalışan ve Lideri Devlet Bahçeli’ye gönülden inanan bir kadın. Parti içerisinde kendinden küçüklere ablalık yapan, samimi ve içten muhabbetiyle herkesime kendini sevdiren, saygı duyulan bir anne o… Geçtiğimiz milletvekilliği seçimlerinde aday gösterilen ve 24 Haziran seçimleri için aday adayı olan Gülen Demir, birinci sıra adayı gibi çalışmalarını sürdürüyor. ‘Ben bu davanın emekçisiyim’ diyen Gülen Demir, “Davama aşığım, Liderimiz Devlet Bahçeli’ye olan inancım tam. Tam bir devlet adamı. Onun her zaman yanında yürüyeceğiz. Cumhur ittifakı için çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Demir, partisinin vekil adaylarıyla bir yandan çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan da kadın teşkilatıyla birlikte kapı kapı dolaşıp destek istiyor, emek harcıyor… çalışmaları takdirlik bir insan..
 
Batum Başkonsolosluğu Uyardı
 
Batum Başkonsolosluğu dolandırıcılığa karşı uyardı. Konsolosluktan yapılan açıklamada; “ Farklı milletlerden (Türk vatandaşları dahil) bazı kötü niyetli kişilerin turistleri eğlence mekanlarında fazla hesap düzenleyerek dolandırmaları olaylarıyla özellikle turizm sezonunda sıkça karşılaşılmaktadır. Bu tür olayların yaşanmaması için lütfen yeni tanıştığınız şahısların (sınırda tanışılan kişiler ve taksi şoförleri dahil olmak üzere) tavsiye ve referanslarına güvenerek hiçbir eğlence mekanına gitmeyiniz ve aracınıza tanımadığınız şahısları almayınız. Bu tür olayların yaşanması halinde başvurabileceğiniz telefon numaraları aşağıda kayıtlı olmakla birlikte, para iadesi ve suçluların cezalandırılmasının uzun sürebilen adli süreçleri gerektirdiğini saygıyla dikkatinize sunarız. Acara Polisi: 112, Başkonsolosluk : +995 422 255 800 (Gürcistan hattı) , +90 312 218 60 43 (Ankara Hattı), +90 466 213 15 00-01-02-03 (Artvin Hattı)” denildi.
 
Üreticileri Uyardı
 
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim yaş çay üreticilerini uyardı. ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ikinci yaş çay sezonunun başlamasıyla birlikte yaş çay üreticilerine hasat olgunluğuna erişmiş çaylarını toplamaları yönünde uyarıda bulundu. Alim, üreticilerin bu şekilde yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçebileceklerini kaydetti.  Alim, yaptığı açıklamada, ikinci sürgün yaşçay alımlarını 19 Haziran 2018 Salı gününden itibaren başlattıklarını anımsatarak, üreticilerin kampanya sürecinde herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için henüz yoğun alımlar başlamadan biran önce hasat olgunluğuna gelen çaylarını bekletmeden evsafına uygun bir şekilde toplaması gerektiğini kaydederek, ikinci sürgünün hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu. Öte yandan ÇAYKUR, üreticilerin kayıtlı cep telefon numaralarına Genel Müdür Vekili Alim’in uyarı mesajını SMS göndererek, üreticilere yönelik uyarılarını sürdürüyor.
 
Mobil Sicil Uygulamasından 5 Bin Esnaf Yararlandı
 
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından başlatılan Mobil Sicil Uygulaması kapsamında bugüne kadar ilçelerdeki yaklaşık 5 bin esnaf ve sanatkâr, şehir merkezine gelmeden işlemlerini gerçekleştirdi. TESOB Başkanı Metin Kara, esnaf ve sanatkârların zaman ve iş kaybını önlemek için 14 Kasım 2016 tarihinde Mobil Sicil Uygulaması başlattıklarını hatırlatarak şunları söyledi: 'Uygulama kapsamında Sicil Müdürlüğü görevlilerimiz ayın belirli günlerinde ilçelere gidiyor. Bugüne kadar TESOB'da yapılabilen sicil işlemleri, 1.5 yıldır görevlilerimiz tarafından ilçelerdeki esnaf odalarında gerçekleştiriliyor. Böylece ilçelerdeki esnafın işyerini kapatıp veya yerine başkasını bırakıp Trabzon'a gelmesinin, zaman ve iş kaybetmesinin önüne geçmiş bulunuyoruz. Tüm ilçelerimizde yoğun ilgiyle karşılaşan uygulamamızdan esnaf ve sanatkârımız çok memnun. Olumlu geri dönüşler aldık. Hepsi hizmetin ayaklarına kadar getirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bugüne kadar geçen sürede 5 bine yakın esnaf ve sanatkârımız Mobil Sicil Uygulamasından yararlandı. İşlemlerini merkeze gelmeden kendi ilçesinde veya yakın ilçedeki mobil sicil noktamızda gerçekleştirdi. Yapılan işlemlerin yoğunluğuna göre Mobil Sicil takvimimizi de yeniledik.'
Editör: TE Bilisim