Geçmişten günümüze ülkemizin en çok yağış alan kesimi konumunda olan Doğu Karadeniz’de bugüne kadar meydana gelen böylesi afetlere rağmen özellikle dere yataklarındaki yapılaşmalar insanlarımızın hayatına mal olarak canımızı yakmaktadır.
 
Bu gibi benzeri felaketlerin yaşanmaması için yetkili ve ilgili kurum ile kuruluşların gereken tedbirleri alması gerektiğini bir kere daha belirtirken, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz. '' ifadelerine yer verdi. 
 
Hemşerileri İle Buluştu
 
Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın seçim çalışmalarına destek olmak amacıyla İstanbul’a gitti. Yaklaşık 10 gündür İstanbul’da bulunan Başkan Sarıalioğlu, seçim çalışmaları kapsamında hemşerileriyle bir araya gelme fırsatı buldu.

Seçim çalışmaları kapsamında hemşehri derneklerini ziyaret eden Başkan Sarıalioğlu, dernek yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi. Pazar günü yapılacak seçimde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a destek istedi. İstanbul’da yapılacak olan seçimin sadece bir belediye secimi olmayacağını işaret eden Başkan Sarıalioğlu; “Birlik ve beraberliğimizin daimi ve istikrarın devamı için desteklerinizi bekliyoruz. Yaşanan sürecin çok önem arz ettiğini hepimiz biliyoruz. Tüm hemşerilerimizin bu seçimleri ciddiye alacağını ve sandığa giderek tercihini Başkan Adayımız Binali Yıldırım’dan yana kullanacağını düşünüyorum. Bu seçimlerin telafisi yok. Bu vesile ile bizleri ağırlayan dernek başkanlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Mursi Her Zaman Dik Durdu
 
Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda hayatını kaybetti. Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Mursi’nin şehadete yürüdüğünü söyledi.

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ölümünün ardından yaptığı açıklamada, “Mısır’da yedi yıl önce yapılan seçimde oyların yüzde 51.73'ünü alarak seçilmiş Cumhurbaşkanı olan ve darbe ile görevden uzaklaştırılan Dr. Muhammed Mursi, darbecilere ve dış güçlere değil, Hakk davasına olan teslimiyet anlayışını her vesileyle ortaya koyan, dik duruşundan ve davasına olan inancından hiçbir şekilde taviz vermeden, hayatı boyunca inandığı gibi yaşayarak 17 Haziran’da mahkeme salonunda son nefesini verip şehadete yürümüştür.  Sömürüye, zulme ve işbirlikçilere karşı dik durma şuuruna sahip Mısır halkının onurlu mücadelesinin bütün bu zulme ve zorluklara rağmen, Muhammed Mursi’nin şehadetinden sonra da en güçlü şekilde devam edeceğine ve er ya da geç zafere ulaşacağına olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, şehadet şerbetini içme şerefine nail olan Muhammed Mursi’ye yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm Müslümanlara sabrı cemîldiliyorum.Mekanı cennet, makamı âlî olsun.”
 
Gerekeni Yapmaya Hazırız
 

Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Doukas Marinopoulos, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. TTSO Başkan Yardımcısı Murat Zeki Solak ise “Komşumuz Yunanistan ile turizm başta olmak üzere ekonomik ve ticari ilişkilerimizin gelişmesini arzu ediyoruz. Bu toplantı vesilesiyle ikili iş görüşmeleri ve devamında işbirliklerini kurmak için çalışmalar yapılabilir” dedi. Doukas Marinopoulos, ticaret ve turizm alanlarında işbirliği amaçladıklarını belirterek, “Karşılıklı turizm hareketinin hızlandırılması için her konuda yardımcı olmaya hazırız. Ticaret için de ne gerekiyorsa yapacağız. İthalat ve ihracat konularında taleplere göre birbirimize yardımcı olalım. Organik ürünlerin üretimi ve satışı çok önemli bir sektör haline geldi. Bu konuda işbirliği yapabiliriz.” dedi.
 
2 Ülke Adına Katkı Sağlayacak
 
İran Bonab Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Hossein Piri ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sajjad Hashemi, akademik iş birliği faaliyetleri düzenlemek amacıyla Gümüşhane Üniversitesi’nde ziyarette bulundu.

Gümüşhane Üniversitesi’ni eğitim, araştırma ve mühendislik gibi alanlarda iş birliği ve ikili ilişkiler kurmak amacıyla ziyaret eden heyet; akademik personel ve öğrenci hareketliliğinin hızlandırılması, ortak veya bağımsız araştırma için ileri düzeyde mezun ya da profesyonel öğrenci değişimi, bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi, akademik materyal, yayın ve diğer alanlarda bilgilerin değişimi gibi konularda görüş alışverişinde bulunarak bu konularda bir anlaşma imzaladı. İki üniversitenin bilimsel alanda işbirliğinin amaçlandığı anlaşma için Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu: “Üniversitemizin kuruluşundan bu güne temel önceliklerimiz arasında Dış İlişkiler Ofisimizin faaliyetlerini artırmak yer alıyordu. Bu kapsamda 2017 yılı Temmuz ayı içerisinde Girne Amerikan Üniversitesi ile bir işbirliği protokolü yapmış, akabinde 22-24 Temmuz 2018 yılında da 1. Uluslararası Afet Yönetimi Kongresi’ni düzenledik. Bir başka işbirliği anlaşmasını da İran’dan Bonab Üniversitesi ile yapmış oluyoruz. Biz inanıyoruz tarihi bağları güçlü, bölgesel ve küresel güç odağı adayı olan iki komşu ülke arasındaki işbirliği ne kadar artarsa hem diğer İslam ülkelerine örnek olacak hem de iki ülke adına önemli katkılar sağlayacaktır. Fen Bilimleri Enstitüsü doktora öğrencisi Mansour Nasiri Khalaji’ye de teşekkürlerimi sunuyorum.”
 
Adı Orta Afrika’da Yaşayacak
 
Bayburt ile Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken Derebaşı virajlarında bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşen AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarında akıntıya kapılarak şehit olan Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mustafa Gidergelmez adına Orta Afrika ülkesi Çad’da su kuyusu açıldı.

İmam Hatip ve İlahiyat Gönüllüleri Derneği (İLK-DER) Başkanı Yaşar Bağbekleyen, yaptığı açıklamada, Gaziantep’in İslahiye ilçesi nüfusuna kayıtlı şehit Gidergelmez için hayırseverlerin katkısı ve Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği'nin (İDEA) aracılığıyla, Çad'ın Kalendank kenti kırsalındaki Bumari köyünde su kuyusu açtırdıklarını söyledi.
 
Giresun’da Engeller Aşılıyor
 
Giresun Belediyesi özel gereksinime sahip vatandaşlar için harekete geçti. Beyaz masaya dilekçe ileten bir özel gereksinimli vatandaşın isteği üzerine yolları betonladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, ““Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, beyaz masamıza dilekçe talebini ileten engelli vatandaşımızın Çaykara Mahallesi 69 Nolu Sokak üzerindeki evine engelli aracı ile daha rahat ulaşım sağlaması isteğini hızla dikkate alarak çalışma başlattı. Vatandaşımızın talebine olumlu cevap veren müdürlük çalışanları, engelli aracının gidiş geliş yapacağı yola önce çakıl sonra da beton dökerek talebi gerçekleştirdi. Belediye ekiplerimiz Engelsiz bir şehir için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.” denildi.
Editör: TE Bilisim