Trabzonspor’un keşan desenli formasını giydi, ‘Dezinden dağa her yer ayrı bir güzel’ yazarak görev ve sorumluluğun ne demek olduğunu herkese gösterdi. Böyle Kaymakam ve yöneticiler varken Türkiye’nin sırtı yere gelmez.
 
Kermak İlkleri Başarıyor
 
Murat ve Engin Kerimoğlu tarafından Trabzon’da 20 yıl önce kurulan Kermak Makine süt işleme, meyve sebze işleme, balık işleme, pestilköme hazırlama ve bal arıcılık makineleri ile alanında öncü işlere imza atıyor.
 
İşletme yönetim kurulu başkanı Murat Kerimoğlu, “İş hayatı serüvenine 1965 yılında Adapazarı Ankara caddesinde Elektrik Mühendisi Kemal Coşkun'un yanında başladım. 1973 yılında Trabzon'da küçük bir elektrik atölyesi ile ortak girişimle yokluk içinde başladığım ticaret hayatımı ilerleyen zamanlarında imalat ve üretkenlik yanını ortaya koyarak sektörüyle alakalı makineler imal etmeye ve satmaya başladım.
 
1996 yılında Trabzon’da faaliyet gösteren bir gıda sektörünün de teşvikiyle gıda makineleri imalat sektörüne tek göz dükkanla sanayi içerisinde başlayarak üretkenlik ve imalata olan yatkınlığını burada daha da ileriye taşımıştır. Bugünkü adıyla bilinen KERMAK Kerimoğlu Makine İmalat Sanayi Tic.Ltd.Şti. firmasını 1998 yılında tescilleyerek endüstriyel gıda makineleri imalat sektörüne adını yazdırdı.
 
Trabzon’un dizisinde oynamak ister misiniz?
 

Trabzon’da çekimleri devam eden Sen Anlat Karadeniz dizisinin üçüncü sezonu için yeni yüzler aranıyor. Dizinin Trabzon’da cast ajans işleri ile ilgilenen Harun Rüzgar, her yaştan yeni oyuncular aradıklarını belirterek, “Trabzon’un dizisinde Trabzonlu oyuncular oynasın. Dizide oynamak isteyen her yaştan oyuncuları Cumhuriyet Caddesi Demirgrand Otel karşısındaki ajansımıza bekliyoruz” dedi.
 
Adım Atılmasını Bekliyoruz
 
Büro Memur Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Kahraman, Adli Yıl Açılışı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.
 
Bugüne kadar çıkartılan yargı paketlerinde adalet çalışanları için iyileştirme yapılmaması on binlerce adalet çalışanını üzdüğünü ifade eden Kahraman, " Bugüne kadar çıkartılan yargı paketlerinde adalet çalışanları için bir iyileştirme yapılmaması on binlerce adalet çalışanını üzmüş ve Adalet Bakanlığına küstürmüştür.
 
Bu sıralar gündeme getirilmiş yargı reformu strateji taslağında belirtilen hukuk eğitimi almış olanların müdür olma hakkı, çıraklığı yapılmayan hiçbir işin ustalığı yapılamaz anlayışı gereği memuriyeti olmayan dışardan birisinin direk müdürlüğe alınmak istenmesi hiç doğru olmayacaktı. Adalet çalışanları, kendileri içinde Yargı Paketi yer verilmelidir.
 
Çaya Sahip Çıkmalıyız
 
Saadet Partisi GİK Üyesi ve Bey çay Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Uzun, 2017 yılında yaş çaya gelen yüzde 16, 2018 de yüzde 13, 2019 da yüzde 26 zam geldiğini kaydetti.
 
Uzun,  Çayın üretim ürünü olan elektriği yüzde 55, SGK’ ya yüzde 55 ile rastlanan üretim masrafları karşılığında kuru çaya yaklaşık 3 yıldır zam tapılmamıştı. Türkiye’ de seçim üstüne seçim yapılarak ekonomi dip yapmıştır. Devlet, Çaykur’ un zararını hazineden karşılamaktadır.

Çaykur kurulduğundan beri bankalara adeta soydurulmuştur. Özel sektör zararı da çay müstahsiline yüklemiştir. Bir kısın firmalar acımasızca bunu uygularken başta Cumhurbaşkanı olmak üzere kimse ses çıkarmamıştır. Ne yazık ki STK’ lar, özellikle çayla ilgili Ziraat Odaları ve Çay dernekleri adeta sus pus oldular Bu durum beni çok üzdü” dedi.
 
Köy Ziyaretleri Sürüyor
 
Her ayın ilk haftasında gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantılarının ardından diğer zamanlarda köy ziyaretleri gerçekleştiren Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Yeşilyurt, Boyluca, Gülaçar ve Demirkaynak köylerinde incelemelerde bulundu. 
 
İl Özel İdaresi tarafından köylerde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Erdoğdu hem mevcut çalışmalarla ilgili hem de yapılması planlanan çalışmalarla ilgili köy muhtarlarından bilgi ve taleplerini aldı.
 
Eğitim-Öğretimde Çıtayı Yükseltmek
 
9 Eylül’de başlayacak olan 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesi Giresun İl Milliği Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu merkez ilçe okul ve kurum müdürleriyle istişare toplantısında bir araya geldi.
 
Müdür Tosunoğlu, 2019-2020 eğitim öğretim yılı başlaması öncesinde okul ve kurumlarımızın hazırlıkları ve yürüteceği faaliyetlerle ilgili bilgilendirme ve hatırlatmalarda bulundu.
 
Tosunoğlu, bir önceki eğitim-öğretim yılının değerlendirilmesi yapılırken, 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesi Müdürlüğümüzün hedefleri doğrultusunda, Uyum Eğitimi Programı, çalışma takvimi, mesleki çalışmalar, kaynaştırma öğrencileri, madde bağımlılığı, eğitim kurulları ve zümreler, okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması konuşuldu.  
Editör: TE Bilisim