Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altında olan Anne Asiye Boz ile Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ile Trabzon milletvekili Adnan Günnar yakından ilgileniyor. Köksal Boz da bugün yarın yeniden Ankara’ya uçacak ve annesinin tedavisi ile ilgilenmeye devam edecek. Boz, ‘Doktorlar ameliyat için karar veremiyorlar. Verdikleri anda operasyon başlayacak’ dedi. Boz ailesine geçmiş olsun derken anamıza Allah’tan sağlık diliyoruz.
 
Hızır Aktaş Değişiyor İddiası
 
Cumhurbaşkanlığı hükümet modelinin uygulamaya geçmesiyle özel sektör deneyimi olan kişiler değişik bakanlıklara atanmaktadır. Bunlardan biri de Prof Dr Sn. Ziya Selçuk. Toplumun her kesimi sayın Selçuğa umutla bakmaktadır.
 
AK Partinin milli eğitimdeki dönüşümü Ziya Selçuk’la sağlayacağına inanmaktadır. Bu da tabiki kendi ekibini ve kadrosunu kurması halinde gerçekleşecektir. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müsteşarı Yusuf Tekinin bakanlığa veda etmesi bu durumun ilk işareti anlamına gelmektedir. Yenilenmenin taşraya yansıyacağını düşünmekteyiz. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ın durumunun ne olacağı merak konusu.
 
Hızır Aktaş eski müsteşar Yusuf Tekin’in hocası ve bugüne kadar onun desteğiyle koltuğunu korumuştu. Tekin görevden ayrıldı. Şimdi Trabzon il milli eğitim müdürünün de kapsamlı bir kararname ile değişeceği iddia edildi. Bu yönde Trabzon milletvekillerinin de ortak görüşte olduğu gelen bilgiler arasında. Hayırlısı diyelim.
 
Büyükşehir‘den Önemli Bir Merkez
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde şehit yakınları ve gaziler koordinasyon birimi kuruldu. Birimin sorumluluğuna   Aynur Özdemir getirildi. Özdemir, amaçlarının şehit yakınlarını evlerinde ziyaret etmek ihtiyaçlarını karşılamak ve yine şehit ve gaziler arasındaki diyaloğu artırmak olduğunu söyledi. Özdemir şöyle dedi:
 
‘Böyle bir birimi kurmamızın asıl amacı vatan için canlarını ödeyen şehitlerimizin hatırasına sahip çıkmak ve yakınlarını unutmamaktır. Onlar için ne yapsak azdır.
 
Belli aralıklarla yapacağımız programlar ile şehitlerimizi anacağız ve şehit yakınlarımıza sahip çıkacağız.’
 
Vakfıkebir MHP’ye Yeni Başkan
 
Milliyetçi Hareket Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanlığına Orhan Burhan Baltürk atandı. Orhan Burhan Baltürk başkanlığında oluşan yönetim kurulunda; Alper Bahadır, Ünsal Anlaş, İnanç Sağlam, Emine Şaffak, Göksel Türkdemir, Gökhan Berber, Nihal Hacıhametoğlu, Mustafa Haliloğlu, İsmail Güç, Alper Aydın,  Mehmet Türkel, Mustafa Aynacı ve Recep Baltürk yer aldılar.
 
Uzun Sahaya İndi
 
Tarım ve Orman Bakanlığının Daire Başkanlarından Trabzon Akçaabatlı hemşehrimiz Mustafa Uzun saha çalışmasına başladı. Hafta sonu Akçaabata gelen ve Belediye Başkanlığı için nabız yoklayan Mustafa Uzun aday adaylığı müracaatı için karar verdi. Önümüzdeki günlerde istifa ederek aday adayı olacak olan Mustafa Uzun, tabandan gelen baskıları dikkate alarak başkan adayı olacağını söyledi.
 
 “Sanki tapulu arsası”                    
 
Trabzon'un Ortahisar Ilcesi Kemerkaya Mahallesinde bir kargo şirketinin kolileri yola sermesi tepkilere neden oldu.

Trafik yoğunluğunun yaşandığı Cumhuriyet Caddesinde yolun bir şeridini tapulu arsası gibi işgal eden kargo şirketi çalışanları zaman zaman trafik sıkışıklığına da  neden oldu. Sürücüler kargo şirketi yetkililerine tepki gösterirken yetkililerden de cezai işlem uygulamasını istediler.
 
İlk Hedef Yerel Seçimler
 
Kuruluşunun 1.yılını kutlayan İYİ Parti’de Gümüşhane teşkilatı İl Başkanı Ali Ateş başkanlığında yeniden yapılandırıldı. Partinin kurucu başkanı da olan Ateş, parti genel merkezinin atamasıyla seçim sürecinin ardından yeniden Gümüşhane İl Başkanı olarak atandı. Partiyi yeniden yapılandırmak ve güçlendirmek için yürüttükleri çalışmalar neticesinde İl Yönetim Kurulunun oluşturulduğu bilgisini aktaran Ateş, ilk hedeflerinin yaklaşan yerel seçimler olduğunu söyledi. İl teşkilatının oluşturulmasının ardından, ihtiyaç duyulan ilçelerde de gerekli çalışmaların başlatıldığını ve tamamlanma aşamasına gelindiğini kaydeden Ateş, “Öncelikli hedefimiz yaklaşmakta olan yerel seçimlerde, ilimizi İYİ şehirler ve akıllı şehirler vizyonu ile tanıştırmak için çalınmadık kapı, kucaklanmadık vatandaş bırakmamak için seferberlik başlatmaktır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim