Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ile ilgili, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon’a gönderdi ise başımızın üstünde yeri vardır. Sayın Büyükşehir Beledidiye Başkanımız da güzel hizmetler yaptı ve Zorluoğlu’nu da güzel karşıladı. Trabzon tek yumruk seçime gidiyor ve AK Parti’nin rakibi görünmüyor’ dedi
 
Beşikdüzü’nde sürpriz olur mu?
 
Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinde CHP’nin adayı Ramis Uzun oldu. Uzun’un rakibi kim olacak? AK Parti ile MHP’nin ittifak yapacağı ilçede mevcut başkan Orhan Bıçakçıoğlu mu, Harun Demirci mi yoksa bir başka isim mi? AK Parti kulislerinde sürpriz isim olarak da Metin Kalay da konuşuluyor.
 
Teknoloji Körelmeye Yol Açtı
 
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet KURT;  “İl Müdürlüğü binasına komşu bakkala gittiği sırada kadın girişimci Songül birincinin babasının tedavisi nedeniyle hastanede refakatli olduğunu öğrenmesi üzerine kurumda görevli şube müdürü ile birlikte Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine ziyarete gitti.  Ziyarette “hayırlı evlat” modeline uygun davranış biçimi sergileyen Songül Birinciye geçmiş olsun dileklerini ileten Kurt gelişen iletişim teknolojilerinin birincil ilişkilerde körelmeye yol açtığını, insanların ekran başından “taziye ve şifa dilekleri gibi geleneksel duygu paylaşımlarını emek sarf etmeden tuşlarla gidermede ciddi artış yaşandığını bu durumun samimiyetlere ket vurduğunu dolayısı ile gönüllere dokunan duygu paylaşımlarının yerini sığ ve geçiştirme sanal paylaşımlar ile usulen yerine getirilen yapay ilişkilerin aldığını,  bu durumun toplum sosyolojisi açısından olumsuzluk teşkil ettiğini belirtti ve ekledi: “ Gelin ekrandan ekrana  değil yüz yüze bir araya gelelim ve gönüllere dokunmaktan gönül bağlarını kurmaktan kendimizi alıkoymayalım” dedi.
 
Çözüm Bulunsun
 
Gazetemizin yazarlarından Mustafa Mazlum yetkililere çağrıda bulundu. Mazlum, “Bu aylarda köyler boşalınca yine hırsızlara gün doğuyor. Geçen sene benim ve beş komşunun evine girip tarumar ettiler. Şimdide başka köyden dışarıdaki Dışarıda ki muslukları,kapı kollarını ve diğer metalleri söküp almışlar.Çalınan metallerden kimlerin yaptığı anlaşıldığına göre önlem için en azından köy girişlerine bir kamera takılmalı, köy bekçileri aktif hale getirilmeli ve metal toplayan araçlar, hurdacılar plaka, tarih ve belge ile teslimat yapılmalı, gerektiğinde bu bilgilerden sonuca ulaşmak hızlanacaktır. Umarım başka canlar yanmadan dikkate alınır” dedi.
 
Vali Ustaoğlu Oylamaya Katıldı
 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak 3 fotoğraf için oy kullandı. Fotoğraflar hakkında AA Trabzon Bölge Müdürü Zafer Sel'den bilgi alan Ustaoğlu, yurt içi ve dışında çekilen fotoğrafların birbirinden güzel olduğunu belirterek, haber kategorisinde Ali Jadallah'ın "Direnişe 'engel' yok", yaşam kategorisinde İlhami Çetin'in "Ali dede ve kedisi", spor kategorisinde ise Burak Akbulut'un "Karatenin sultanları" fotoğrafına oy verdi. Ustaoğlu, fotoğrafların içerikleri nedeniyle çok anlamlı olduğunu ifade ederek, AA'nın gerçekleştirdiği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına her yıl katılmaktan dolayı mutlu olduğunu sözlerine ekledi.
 
Projeler Ele Alındı
 
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek başta vakıf çalışmaları olmak üzere çeşitli plan ve projeleri değerlendirmek için Ankara’da ki temaslarına devam ediyor. İki yıl içerisinde üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda büyük başarılar kazandığını dile getiren Rektör Zeybek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 25 Ocak 2017 tarihinde bizi göreve atamasının üzerinden yaklaşık iki yıl gibi bir süre geçti. Göreve geldikten sonra zaman zaman üniversitede yapılan işlerle ilgili açıklamalarda bulunduk. Yaklaşık iki yıl boyunca pek çok konuda çalışmalara imza atıldı. Önümüzdeki dönemlerde de çalışmalarımızı artırarak hedeflerimize ulaşmak arzusundayız. Bu bağlamda temel hedefimiz kaliteli eğitim, memnuniyet seviyesi yüksek akademik personel, idari personel ve öğrenci sayısını artırmaktır. Gerçekleştirdiğimiz temasların da başlıca amacı budur. Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın H. Osman Akgül, Sayın Cihan Pektaş ve 26’ncı dönem Ak Parti Ankara Milletvekili Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurulu üyesi Ahmet Gündoğdu ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyesi Tuna Koç ile görüşmeler yaptık. Temel amacı dar gelirli öğrencilerimize burs imkânı tanımak ve öğretim üyelerimizin bilimsel araştırmalarına maddi desteği artırmanın yanında, öğretim üyelerimizin şehrimizde yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu ürettiği bilimsel bilgileri ilk elden şehrimizle paylaşarak şehir-üniversite bütünleşmesine katkıda bulunacağı vakıf çalışmalarımız hakkında da bilgiler verdik. Kendilerinden çok güzel geri dönüşler aldık. Bu sebeple de katkı sağlayan herkese teşekkür eder, tek hedefimizin hep daha ileriye yol almak olduğunu paylaşmak isterim” dedi.
 
Vali Taşbilek’ten Tebrik
 

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, ‘Ben tok yatıyorsam herkes tok yatsın’ diyerek harçlığından biriktirdiği parayı fırınlara ihtiyaç sahiplerinin ekmek alması için bırakan 18 yaşındaki üniversite öğrencisini makamında kabul etti. Annesini de telefonla arayarak böyle güzel bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür etti, projenin de ‘Biz toksak herkes tok yatsın Gümüşhane’de’ şeklinde devam etmesini istedi.
Editör: TE Bilisim