Aydoğdu’dan Keskin’e Destek
 
AK Partinin Trabzon’daki kurucu il Başkanı İbrahim Keskin ile aynı yönetimde bulunmuş efsane siyasetçi Abdurrahman Aydoğdu aradı. Aydoğdu, Keskin’in kuruluşundan beri AK Parti çizgisini bozmadığını söyleyerek, ‘Bu dönem listede olmasını çok arzu ediyorum’ dedi.
 
Rize Zümrüt Ve Bakoğlu
                             
Türkiye’de bugün, Rize’den Edirne’ye kadar 81 il ve yüzlerce ilçede yayımlanan binlerce yerel gazete vardır. Türkiye’de yerel basının halkla bütünleştiği ve en etkin olduğu dönem ise şüphesiz Kurtuluş Savaşı yıllarıdır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, M.Kemal Atatürk’ün, Fazilet Adaları olarak tanımladığı yerel gazeteler, o sıkıntılı yıllarda hem kurtuluş hareketinin öncülüğünü yapmış, hem de Anadolu’nun düşman işgali karşısında gösterdiği direnişin sesi olmuştur. Atatürk, mücadelesini her zaman bir yayınla desteklemiş, mesajlarını ve Anadolu insanının desteğini o dönemin zor imkânlarıyla yayımladığı gazetelerde duyurmuştur. Geçmişten özet olarak vermiş olduğum bu bilgiden sonra, gelelim benimde yıllardır gönüllü olarak yazar ve muhabir olarak katkı sağladığım, Rizelinin ve Rize’nin sesi, gözü kulağı sloganının künye ve jeneriğinde yer aldığı, Rize’nin en çok tanınan, en eski ilk ofset ve vasıflı gazetesi Zümrüt Rize gazetesine. Rize’de Pazar günü hariç 69 yıldır bazen renkli olarak 8 sayfa ve her sayfasında resimli haberlerin ve onlarca her görüşten köşe yazarının yazıların yer aldığı, Rize’nin en eski günlük vasıflı siyası halk gazetesi Zümrüt Rize gazetesinin imtiyaz sahipliğini, Rize’nin en kıdemli gazetecisi, spor yorumcusu sn. Faik Bakoğlu’nun mahdumu olan sn. Ali Gökay Bakoğlu, gazetenin sorumlu yazı işleri müdürlüğünü ise, sn. Duygu Bakoğlu yürütmektedirler.
 
Mustafa Amcaya Son Görev
 
MHP’nin Trabzon il eski yönetim kurulu üyesi Yakup Dumuş, Murat Durmuş ve Metin Durmuş’un sevgili babaları Hacı Mustafa Durmuş hakkın rammetine kavuştu ve Trabzon’un Arsin ilçesi Yeşilce Mahallesinden(Holefter) Son yolculuğuna uğurlandı. Merhumun kuran tilyaveti Tekke camisinde okundu. Merhuma Allah’tan rahmet kederli Durmuş ailesine de sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Büyükşehir Belediyesinden Hayrat’a Yatırım Yağmuru
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Hayrat ilçesindeki altyapı ve yol çalışmaları yatırımlarının toplam maliyeti 46,3 milyon TL’ye ulaştı.  Trabzon’un tüm ilçelerinde çalışmalarını titizlikle sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde nüfuslarına oranla ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor. TÜİK verilerine göre 6 bin 692 kişinin yaşadığı Hayrat’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan, sürdürülen ve 2018 yatırım programına alınan projelerin toplam maliyeti 46,3 milyon TL’ye ulaştı.  Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğünün Hayrat ilçesinde tamamladığı, sürdürdüğü ve 2018 yılı yatırım programına aldığı toplamda 17 projenin yapım maliyeti 38,5 milyon TL olarak belirlendi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi tarafından Hayrat ilçesinde 2014-2018 yıllarında yapılan asfaltlama, betonlama, korkuluk, taş duvar, menfez ve beton kanal gibi yol yatırımlarının maliyeti ise 7,8 milyon TL olarak gerçekleştirdi. Böylece 4 yılda Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayrat’ta tamamlanan, sürdürülen ve yatırım programına alınan yatırımların toplam maliyeti 46,3 milyon TL’yi aştı.  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede 2018 yılında il genelinde 350-400 bin ton asfaltlama yapmayı planladıklarını kaydederken, “Son 4 yılda il genelinde 1 milyon ton asfalt serdik. Bu yıl büyük bir rekor kıracağız. Elbette bu önemli asfaltlama ve bunun yanı sıra betonlama çalışmalarımızdan da her ilçemiz olduğu gibi Hayrat’ımız da payını alacaktır. Böylece Hayrat’taki yatırımlarımızın tutarı daha da yukarı çıkacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon’umuzun genelinde seferberlik halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.  Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca Hayrat’ta doğalgaz çalışmalarına devam edildiğini, düzenli otobüs seferlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından titizlikle sürdürüldüğü sözlerine ekledi.
 
MHP Üzerine Düşen “Görevi Eksiksiz Yapacaktır”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il Başkanı Bakir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Tarım; “ Yeni Kapı ruhuyla Turkiye'nin muhattap olduğu tüm sorunlar, karşılık beklenmeksizin, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben ilkesiyle göğüslenmiş. Tıkanan yönetim sisteminin açılması konusunda Devlet Beyin işaret ettiği şekilde MHP üstüne düşen görevi eksiksiz yapacaktır” dedi.
 
Ayyıldız TTSO’yu Ziyaret Etti
 
AK Parti Trabzon milletvekili aday adayı Dündar Ayyıldız Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Ayyıldız ve Cevher, ekonomik konularla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Editör: TE Bilisim