Ziyarete bir süre sonra Selamet Tosun da katıldı. Bir tarafta AK Partiden 5 isim ve Evet kadrosu diğer tarafta ise CHP’li Selamet Tosun ve hayır kanadından. Birlikte fotoğraf verdiler ve 16 Nisan Türkiye için hayırlı uğurlu olsun dediler, Ömer Tosun şimdi Selameti de evet noktasına getirmek için çalışacak. Bakalım başarılı olacak mı, ya da Selamet bu kadrodan kime çengel atacak ve yanına çekecek? Ziyaretçi dostlar Yusuf Turgut’un acısını da paylaştılar.

Şimşek’in Ataması Yapıldı

Tonya Polis Merkezi Karakol Amirliği’ne atama yapıldı. Uzun süreden beri vekaleten yürütülen Tonya Polis Merkezi Karakol Amirliği’ne Ali Osman Şimşek’in ataması yapıldı. 1990 yılında Bayburt’ta doğan Şimşek, Polis Amirleri Eğitim Merkezi’nden mezun olduktan sonra stajını Samsun’da tamamladı.

Trabzon Çarşı Polis Merkezi Grup Amirliği’nde beş buçuk ay görev yaptıktan sonra Tonya’ya atanan Şimşek, görevine başladı. Tonya Emniyet Amirliği görevini ise vekaleten Vakfıkebir Emniyet Amiri Hüseyin Gürbüz’ün sürdürdüğü öğrenildi.

İhracatçının Gözü Erdoğan'da

Karadenizli ihracatçılar gözlerini Erdoğan'ın Rusya'ya yapacağı ziyarete çevirdiler. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ay Rusya Federasyonu’na yapacağı ziyaret kapsamında yaş sebze ürünlerindeki ihracat yasağını ve iş adamlarına vize uygulamalarını gündemine alarak, Rusya Devlet Başkanı Putin’e aktaracağına dikkat çekerken, 

"Bu sayede önümüzdeki günlerde yaş sebze ürünlerimizdeki yasağın kalkacak olması, ihracatımızda ayrı bir doping etkisi yapacak ve bu olumlu hava ülke ve bölge ekonomimize büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

 ‘Köprü İstiyoruz’

Sürmene ilçesinin Erikli mahallesinin 40 yıldır köprüsü yok. Sürmene ilçesi kırk haneli Erikli mahallesinde yaşayan vatandaşlar artık köprü istiyorlar. 

Kış yaz asma bir köprüden ulaşım sağlayan Mahalle sakinleri Karayollarından Mahallelerine köprü yapılmasını istediler. Rumlar zamanında yapılan köprünün yıkılmasının ardından yıllardır dolaşmalı veya asma köprüyü kullana Erikli Mahallesi sakinleri adına konuşan Hasan Şenol ”Mahallemize ulaşmak için asma köprüyü kullanmaktayız. 

Mahallemizde yaklaşık 35 öğrenci çocuk ta bu köprüyü kullanmakta asma köprü kullanım süresini doldurmuş olduğunu düşünüyorum.30 yıl öncede o köprüden geçerdim. Şimdi ise torunlarımız kullanıyor.25 metrelik mesafeye bir köprü istiyoruz. Sayın karayolları bölge Müdürümüz bizim bu sesimize kulak vereceğini düşünüyorum” diye yardım istedi.

Otopark Ve Cami İnşaatı 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmalarına başlanılan Ahi Evren Hastanesi Altı Otopark ve Cami inşaatı ikinci ihalesi 28 Mart Salı günü gerçekleştirilecek. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan cami inşaatına yüklenici firmanın sorumluluklarını yerine getirememesi nedeniyle bir süreliğine ara verilmişti. 28 Mart’ta gerçekleştirilecek ihalenin ardından yeniden başlanacak olan çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor. 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, halka verdikleri sözler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken, “Soğuksu Mahallesi’nde yapmakta olduğumuz cami ve otopark ile mahallenin iki önemli ihtiyacı karşılanmış olacağız. 600 kişilik caminin yanı sıra bölgeye 32 araçlık otopark kazandıracağız. 

Yüklenici firmanın çalışmaları sürdürememesi nedeniyle yeniden ihale yaparak çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.  Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Vakfıkebir ilçesinde bulunan mezbahaneyi de daha modern bir hale getiriyor. Vakfıkebir Mezbahasının ikmal ihalesi 24 Mart Cuma günü yapılacak. 

Ortamahalle’de Düzenleme

Akçaabat Tarihi Ortamahalle'de elektrik hatları yeraltına alınıyor. Çoruh EDAŞ Ekipleri şehir içindeki alt yapı çalışmalarına hızla devam ediyor. 

Modern bir şehir görünümünü sağlamak amacıyla Akçaabat Ortamahalle'de elektrik telleri yer altına alınmaya başladı. Çoruh EDAŞ ekipleri, çalışmanın kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

41 Milyon Dağıtıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KOBİ’ler için Nefes Kredisi projesi kapsamında Trabzon’da bugüne kadar 41 milyon liralık destek sağlandığını söyledi. Piyasaların rahatlaması için TOBB önderliğinde başlatılan Nefes Kredisi projesinin tüm hızıyla sürdüğünü belirten TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “10 milyon ile başlamıştık. 

Talep oldukça ilaveler ile devam ettik. Son olarak 15 milyon lira daha ekleyerek 41 milyon liraya ulaştık. Her firma azami 100 bin liraya kadar yararlanabiliyor. Nefes Kredisi dağıtımı devam ediyor. 

İhtiyaç duyan işletmelerimizin yararlanması mümkündür” dedi. Başkan Hacısalihoğlu, “Bu proje kapsamında aylık yüzde 0,83, yıllık yüzde 9,90 oranında faizle, 1 yıllık vadeyle KOBİ’lere kredi sağlanıyor. KOBİ’ler yüzde 15 –18 arasında faizle kredi kullanıyor, faiz baskısından nefes alamıyordu. KOBİ’lere yıllık faizi yüzde 10’un altında kredi kullandırarak nefes almalarına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim