Şimdi yeni bir seçime doğru gidiliyor ve yine hem Büyükşehir hem de Ortahisar da tercihlerini AK Partiden yana yapacaklar. Bu seçimin önemli olduğunu söyleyen il eski başkanı Ali Rıza Akdeniz, ‘Bu seçim 24 Haziran seçimlerinden de önemli. Şunun için, Başkanlıktan sonra yapılacak olan ilk seçim. Sistemin yerelde de oturması söz konusu.

Onun için bu seçim Türkiye’nin 2023 ve daha sonraki süreci için de önünü açacak ve sistemi oturtacaktır. AK Parti MHP ve CHP-İYİ Parti HDP ittifakının sebebi de budur.’
 
Erdoğan Rize’ye Geliyor
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 2 Mart'ta Rize'ye gelecek. Erdoğan, 2 Mart Cumartesi günü babaocağına gerçekleştireceği ziyarette 31 Mart seçimleri dolayısıyla Rize mitingini yapacak. Erdoğan'ın mitingi saat : 13.00'da başlayacak. Miting ise meydandaki çalışmaların yetişmesi halinde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında olacak. Meydan yetişmezse miting Valilik önünde olacak.
 
Saral Amcasını Uğurladı
 
Of Ticaret Sanayi Oda Başkanı Erdal Saral’ın amcası Turgay Saral kansere yenik düştü. Of Sahil Camisinde cuma namazı sonrası kılınan cenaze ye iş dünyasından siyaset dünyasına kadar bir çok kişi katıldı. MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Of Kaymakamı Eyüp Fırat,  siyasi parti temsilcileri, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve vatandaşlar  Saral ailesini yalnız bırakmadılar. Sevilen kişiliğiyle ön plana çıkan Turgay Saral gözyaşlarıyla toprağa verildi.
 
Öğrenci Sempozyumu Trabzon’da Yapılacak
 
11’inci Ulusal Öğrenci Sempozyumu İşbirliği Protokolü Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve protokol üyeleri arasında imzalandı.

Valilik B Toplantı Salonunda düzenlenen protokol imza törenine Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra, Ortaöğretim Genel Müdürü Cevdet Vural, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Şükrü Gündoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş katıldı. Trabzon Valiliği ev sahipliğinde 29-30 Nisan 2019 tarihlerinde Osman Turan Kongre Merkezi’nde yapılacak olan sempozyumun güzel bir şekilde gerçekleştirilmesi için ilgili kurumlarla koordineli olarak çalışacakların ifade eden Vali Ustaoğlu, “Bu sempozyum; Sosyal Bilimler Liselerimizin kurumsallaşmasına, gelişmesine ve kamuoyunda farkındalık oluşturmasına vesile olacaktır” dedi. 
 
2019 Yılı Fındık Gençleştirme Yılı
 
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, "Fındıkta verim ve kalite kaybının önüne geçilmesi için 2019'u fındıkta gençleştirme yılı ilan ettik. Gençleştirme projesiyle örnek bahçelerde en az yüzde 70 verim artışı bekliyoruz." dedi. Karan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin fındık üretim ve ihracatında dünya liderliğini sürdürebilmesi için ürüne daha çok sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
Oda olarak hem üreticileri teşvik etmek hem de üründe verim ve kalite kaybının önüne geçmek için fındık bahçelerini gençleştirme projesi başlattıklarını dile getiren Karan, "Fındıkta verim ve kalite kaybının önüne geçilmesi için 2019'u fındıkta gençleştirme yılı ilan ettik. Gençleştirme projesiyle örnek bahçelerde en az yüzde 70 verim artışı bekliyoruz." diye konuştu. Karan, bu yıl 10 örnek bahçede gençleştirme çalışması yapacaklarını, görevli tarım danışmanlarının çalışmalara başladığını ifade etti.
 
Arsin’de Her Şey ‘İyi’ Olacak
 
İyi parti Arsin’de vatandaşlar için yeni bir umut oldu. Yapılan saha çalışmalarında Arsin’in bir değişim yaşamasının zamanının geldiğini savunanlar oldukça fazla. Arsin’i mahalle mahalle, sokak sokak gezdiklerini belirten Belediye Başkan Adayı Suat Sarıalioğlu ilçede büyük bir siyasi boşluk olduğunu gördüklerini ve bu boşluğu doldurmak için vatandaşların İYİ Partiye büyük teveccüh gösterdiğini söyledi. Önceki gün İY Parti ‘den Milletvekili Aday Adayı olan Tuna Taşkın ile bir araya gelen Sarıalioğlu uçuk projelerle halkın karşısına çıkmayı düşünmediklerini belirtti ve şunları söyledi:

“Yıllardır yapılan vaatleri herkes gördü. Siyaset vaat etmek değil yapmaktır. Biz yapamadığımız bir şeyin vadini vermiyoruz. Arsin’de yapılması gereken en önemli iş, bize göre kutuplaşmanın önüne geçmektir.  Eğer birliğimiz olmazsa dirliğimiz de olmaz. Ben değil, toplumsal düşünce içinde birlikte adım atmanın önünü açacağız. Her fikre saygı duyacağız. Arsin’deki genç kardeşlerimizi ilçemizde tutmak için yapılması gerekenleri bilimsel ve akademik insanlarla bir araya gelerek çözüm bulmaya çalışacağız. İş adamı ve İYİ Parti Milletvekili adayı Tuna Taşkın ise, tüm Türkiye’de olduğu gibi Arsin’de de İyi partiye ilginin her geçen gün arttığını belirtti ve Arsin’in bugüne kadar çok şey kaybettiğini söyledi.
 
 “Karar tekrar gözden geçirilmeli”
 
Trabzon Ticaret Odası Meclis Üyesi Eğitim Komisyon Başkanı Alper Bekar Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında resmi faaliyet gösteren Özel Öğretim Kurslarının kapatılmasının gündeme gelmesi ile ilgili açıklama yaptı. Bekar, “ Özel Öğretim Kursları eğitim sistemimizin bir ihtiyacı olup, Milli Eğitim Bakanlığı’mızın izni ve denetimiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.

Aileler çocuklarını, Üniversiteye Giriş sınavlarına hazırlamak ve derslerine takviye amacıyla, kendi tercihleri doğrultusunda kurslarımıza göndermektedir. Özel Öğretim Kurslarının faaliyetlerini sürdürememesi, eğitim sistemimizde telafi edilemeyecek olumsuz sonuçlara yol açacağı kanaatindeyiz.  Öğrencilerin yanı sıra bu kurumlarda çalışan öğretmenlerin, personellerin ve de zor şartlarda yatırım yapmış kurum sahiplerinin mağdur olacağı aşikardır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanımız ve yetkili mercilerin bu konu ile ilgili kararlarını bizleri de dikkate alarak tekrar gözden geçirmelerini arz ederiz” dedi.
Editör: TE Bilisim