‘Aslen Nevşehirli olan Emekli öğretmen dostum Bayram Ali Çiftçibaşı kış mevsimini Trabzon’da Dr. olan kızının yanına geçirmek üzere geldiğinde İlimiz ve insanlarımız çok hoşuna gittiğinden Trabzon’dan bir ev aldı. Yakalandığı amansız hastalığının bir kısım tedavilerini KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde yaptırdı. Geçen hafta rahatsızlığı artınca kaldırıldığı Hastanenin göğüs cerrahi servisine yatırıldı. Bugün ziyaretine gittim. Hastamızı iyi gördüm. 

Ancak bana anlatılanlardan şok oldum. İlim ve insanları adına utanç duydum. Hastamız gündüz saat 14.00 sularında hastaneye yatırılmış, tedavi için antibiyotik verildi. Eşi tedaviye başlanmasını istediğinde görevli hemşire  “Hastalara farklı saatlerde tedavi uygulayamayız akşam saat 10.00 (22.00)da başlayacağız sizde saat 10’u  (22.00 ) bekleyin” cevabını vermiş. Hastamızın eşi de “Tamam saatli olduğunu bende biliyorum. Siz benim hastamın tedavisine başlayın ve zamanı ona göre ayarlarsınız.”  demişse de akşam saat 10(22.00) den önce antibiyotik tedavisine başlanmamış. Sabah kahvaltısında çay yumurta ve peynir varmış. 

Hastasının yumurta yemesi gerektiğini ve bir tane de yumurta isteyince, “yumurta verelim amma peyniri geri alacağız.” cevabını almış. Refakatçi, Reyhan Hanım bir başka serzenişte bulundu. Refakatçilere yemek verilmiyor. Buralı olanlara yakınları yemek getiriyor. İl dışından gelen bizim gibi çok sayıda hasta var. Parasını alsınlar ve refakatçilere da yemek verilsin” dedi.

Metin Ağabeyi Kaybettik

Arsin Belediye eski Başkan vekillerinden Rüstem Aydın ile Rauf Aydın’ın sevgili ağabeyi, Arsin’in fedakar kasabı Metin Aydın’ı kaybettik. Uzun süredir kanser rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören Metin Aydın’ın cenazesi dün Aydınoğlu mahallesinden son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli Aydın ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Diyarbakır’dan Esenler’e!

Her Yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Diyarbakır valisi akrabası Hüseyin Aksoy’u ziyaret ederek İstanbul’a döndü. Döndü dönmesine ama durmadı ve bürokrasiyi gezmeye devam ediyor. Öztürk, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin’i de makamında ziyaret etti. Arsin Kaymakamlığında Besni’ye oradan Sungurlu’ya sonra Dilovası’na geçen Şahin valiliğe doğru adım adım gidiyor ve Esenler’de görevine başladı. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Atalay’ın Yenge Acısı

Trabzon’un yetiştirdiği önemli bürokratlardan Gençlik ve Spor ve Basın İlan Kurumu eski genel müdürü Mehmet Atalay yengesini kaybetti. Trabzon’un Of ilçesinin 97 yaşındaki asırlık çınarı Asiye Nine hakka yürüdü. Asırlık Çınar Asiye Atalay, Of ilçesi Kumludere Köyü’nde kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi. Cenazeye Of ve Hayrat ilçesinden Asiye nineyi sevenler, aile dostları, akrabaları katıldı.  Bizler de Atalay ailesine başsağlığı diliyoruz.

Of’tan Ardeşen’e
 
Diyanet İşleri Başkanlığı beklenen İlçe Müftü ve İl Müftü Yardımcı atamalarını gerçekleştirdi. Uzun zamandır boş olan Ardeşen İlçe Müftülüğüne ise Trabzon İli Of İlçe Vaizi Mustafa Koç atandı. Yeni Müftü Mustafa Koç'un önümüzdeki günlerde Ardeşen'e gelip göreve başlaması bekleniyor.

Çayırbağı Muhtarı İl Mütevelli Heyetine 

Trabzon Düzköy Çayırbağı mahalle Muhtarı Azmi Köroglu Trabzon il mütevelli heyetine seçildi. 692 muhtarın oy kullandığı seçim 3 Aday arasında geçti. Seçimde en çok oyu Alan Köroğlu il mütevelli heyetine seçildi.

Emniyette Yeni Atamalar

Emniyet Teşkilatı Personelinin, 2016 Yılı Genel Atamaları çerçevesinde, 2. Sınıf Emniyet Müdürü, 3. Sınıf Emniyet Müdürü, 4. Sınıf Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbelerinde bulunan personellerin atama ve yer değiştirme işlemleri gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirmiş olduğu tayin ve terfilerde 9 üst rütbelinin yeri değiştirildi. Atamalar kapsamında biri asaleten 4 tane üçüncü ve dördüncü sınıf emniyet müdürü Trabzon'a atandı.

14 Bin Lira Ödüllü Yarışma!

Trabzon’da fotoğraf yarışmaları diğer büyükşehirlere göre daha az olsa bile bu konuda Akçaabat, Tonya ve Arsin’de düzenlenen fotoğraf yarışmaları örnek olarak gösteriliyor. Maçka Belediyesi de ‘4 Mevsim Maçka’ konulu fotoğraf yarışması düzenlediğini duyurdu. Yarışmaya son katılım tarihi 29 Ocak 2017 olarak belirtilirken toplamda verilecek ödül ise 14 bin lira. 

Yarışmanın juri üyeliğini Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, fotoğraf sanatçıları Ali Kahveci, Metin Öztürk, Mustafa Reşat Sümerkan ve Selman Uzun yapacak. Yarışmanın konusu şartnamede şu şekilde ifade ediliyor: “Türkiye’nin ve Trabzon’un en önemli turizm ilçesinden biri olan Maçka’nın tarihi ve doğal güzellikleri ile yaşam alanlarını belirleneceği fotoğraflar.” Yarışmaya katılacak olan fotoğrafçılar toplam 4 fotoğrafla katılacak ve fotoğraflar renkli veya siyah beyaz olacak.
 
Editör: TE Bilisim