Yılmaz Muhtarlığa Talip
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çağlayan Mahallesine Nihat Yılmaz, muhtar adaylığını açıkladı. Uzun yıllar siyasetle uğraşan Yılmaz, parti yöneticiliği dahil bir çok görevde de bulundu. Şimdi de 60 senedir ikamet ettiği, esnaflık yaptığı mahallesine muhtar adaylığını açıklayan Yılmaz, halkın teveccühü ile aday olduğunu söyledi. Yılmaz, Çağlayan’da uzun yıllar esnaflık yaptığını belirterek, “Halkla her zaman iç içeyim. Bu kutsal göreve halkımızın desteği ile çıktım. İnşallah bu görev tevdiğ edilirse hizmetin en iyisini yapacağım” dedi.
 
Sağlık Tek Kelime İle Muhteşem
 
Trabzon’da hastaneler, sağlık ocakları öylesine iyi işlere imza atıyor ki insanın hastalanıp hastaneye gidesi geliyor.

Doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar, güvenlik görevlileri, sekreterler, memurlar hasta yada yakınları ile o kadar ilgileniyor ki, hastalar, “Biz acaba hastaneye mi geldik yoksa tatil köyüne mi’ demekten kendini alamıyor. Bu hizmetlerde en önemli pay da tabii ki İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ve ekibinin. Usta ve ekibine nice başarılı çalışmalar diliyoruz.
 
Gazi Atmaca’ya Geçmiş Olsun Ziyareti
 
Hakkâri’de vatani görevini yerine getiren Uzman Çavuş Muhammet Atmaca roket atarlı saldırı sonucunda şarapnel parçalarının başına isabet etmesi sonucu yaralanmıştı.

Bir süredir tedavi altında olan Atmaca, hastanedeki tedavisinin ardından Trabzon'un Akçaabat ilçesi Doğanköy'deki evine döndü. AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu Atmaca’yı evinde ziyaret etti,  geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayvazoğlu, “Kuzey Irak'ta şarapnel parçasının başına isabet etmesi ile ağır yaralanan hemşehrimiz, kardeşimiz Muhammet Atmaca'yı Akçaabat Doğanköy'deki evinde ziyaret ettik. Gazilik mertebesine erişen kardeşimizin sağlık durumu gayet iyi. Rabbim Muhammet ve silah arkadaşlarını korusun, esirgesin. Allah onlardan razı olsun” dedi.
 
Birinci Olan Fotoğrafı Hediye Etti

 
Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları’nın gösterilerinde çekilen fotoğrafların yer aldığı yarışmada Trabzonlu fotoğrafçı Ali Fatih Akçay, Türkiye 1’incisi oldu.

Trabzon sahil bandındaki Şehitler Anıtı ve Türk Yıldızları’nın aynı karede yer aldığı fotoğrafla, elemelerden sonra yapılan halk oylamasında birinciliği kazanan Ali Fatih Akçay, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü, birinci olan fotoğrafını hediye etti. Başkan Hacısalihoğlu, Türkiye birinciliği nedeniyle Akçay’ı kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi.
 
Erkut Vatandaşları Dinledi

 
Çukurçayır Muhtar Adayı Hüseyin Erkut sahaya indi.  Çukurçayır muhtarlığı için esnafı gezerek destek isteyen Erkut, halk pazarında da vatandaşlarla sohbet etti, desteklerini istedi. 

Erkut, mahalledeki sorunlara vakıf olduğunu ve çözümlerini halkla istişare yaparak ortaya koyacaklarını da anlattı... Vatandaşlarla sıcak temas kuran Erkut, içten ve samimi davranışlarıyla güvenlerini kazandı ve birikmiş sorunların çözüm sözünü de verdi. Diğer muhtar adayı Mahmut Sarı ile de karşılaşan Erkut, birbirlerine şans dilediler...
 
Bekaroğlu’ndan Anayasa Değişikliği Önerisi
 
24 Haziran 2018’de yapılan genel seçimle devreye giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ‘Ucube’ye benzeten CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 24 Haziran’dan bu güne kadar Meclisin işleyişi ile ilgili ciddi sorunlar ortaya çıktığını, bunun bu ucube sistemin çöktüğünün göstergesi olduğunu söyledi. Bekaroğlu,  sistemi düzeltmek için Anayasa değişikliği önerdi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yapan Bekaroğlu, ‘Ucube’ diye nitelediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yürümediğini, bunun Saray tarafından da görüldüğünü ve yeni bir hazırlık içinde olan Saray’ın, zaten işlevsiz hale getirilen TBMM’nin tüm yetkilerini üzerine almayı planladığını ifade etti. Saray çevrelerine dayanılarak yapılan kulis haberine değinen Bekaroğlu, “Bir kulis haber var, her zamanki gibi özellikle sızdırıyorlar. Haber şöyle; ‘TBMM yasa yapma fabrikası olmaktan kurtarılacak!’ Aslında bu tür hazırlıklar olduğunu biliyor ve böyle bir adımı bekliyorduk. Çünkü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi başladığından bu güne kadar TBMM’nin işlevinin azaltılması bir yana işleyişi ile ilgili çok ciddi problemler var. Meclis’in kanun yapmakla ilgili problemleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin çöktüğünü gösteriyor.” diye konuştu.
 
Vali Çeber’e Ziyaret
 
Yeniden Refah Partisi Rize Kurucu İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, beraberinde Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Cemil Çolak, il yönetim kurulu üyeleri ve Merkez İlçe Kurucu Başkanı Ensar Özçelik ile birlikte Rize Valisi Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Vali Çeber’e Yeniden Refah Partisi’nin kuruluş amacı, hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren İl Başkanı Zerdeci, Rize ile ilgili konularda da Vali Çeber’le fikir alışverişinde bulundu. Başkan Zerdeci, ayrıca, kabulünden dolayı Vali Çeber’e teşekkür ederek yeni görevlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu.
Editör: TE Bilisim