Kulislerde Futbol eski Şube Sorumlusu  Büyükaydın’ın sorumluluk alması gerektiği vurgulandı. Taraftarlar, ‘Siyasi sorumluluk almış işinde başarılı, duruşu ile birlikte Yılmaz Büyükaydın bu dönem kaçamaz’ deniliyor. Büyükaydın’ın tüm yönetim pozisyonlar için uygun görüldüğü yönünde görüşler var.
 
Efsane İçin Tören
 
Trabzonspor’un efsane stoperi adam gibi adam Kadir Özcan’ı anma töreni 23 Ekim 2018 tarihinde saat 14.00’da Akçaabat Dürbinar mahallesindeki kabri başında anılacak. Kadir Özcan’ın ağabeyi Arif Özcan, tüm dostlarını anma etkinliğine beklediğini ifade etti. Özcan duygularını içeren birde yazı hazırlıyor.
 
İmza Günü Cuma
 

İstanbul’da 25 yıl Günaydın Gazetesinde çalışan ve Trabzonspor’a Yusuf Güney adı ile kaset besteleyen Yaşar  Kamçı meslek ve sanat hayatını kitaplaştırdı. Cuma akşamı saat 18.00’da Trabzon Ortahisar Belediyesine ait çok amaçlı salonda yapacağı imza günü ile birlikte sevenleriyle buluşturacak.
 
Kölemenlerin Acı Günü
 
Eski Bankacı ve Kölemenoğlulları Derneği Başkanı Osman Ayhan Kölemenoğlu, uzun zamandır yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak tedavi görmekte olduğu hastanede dün vefat  etmiştir. Osman Ayhan Kölemenoğlu, bu gün Düzköy Aykut Mahallesinde öğle namazını müteakip  aile mezarlığında defnedilecektir. Taka Gazetesi olarak merhuma rahmet aile yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
 
Üretimi Artırmak Zorundayız
 
Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erol Sayın 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle açıklama yaptı. Sayın, “ FAO bu yıl Dünya Gıda Gününün AÇLIĞA SON teması çerçevesinde kutlanmasını kararlaştırmıştır. Açlık; Bu gün Dünya insanının yaşadığı en önemli sorunların başında gelmektedir. Yaklaşık 850 Milyon insan açlıkla savaşmaktadır. Bunun yanında; israf çok yüksek seviyelere ulaşmıştır. Yıllık olarak israf edilen gıda miktarı 1.3 Milyar ton dolayındadır. Bu miktar, Dünyadaki açlık sorununu çözebilecek düzeydedir.
 
Bununla birlikte; Her geçen gün artan dünya nüfusunu, yeterli ve sağlıklı gıda ile beslemek için kırsaldan kentlere göç önleyerek, üretimi artırmak zorundayız.  Gıda güvencesi ve güvenliğinin sağlanmasında veteriner hekimlere önemli görevler düşmektedir. Gıda güvenliği ile ilgili riskin % 90’ı hayvan kökenli gıdalardan kaynaklanmaktadır. Bunun yanında zoonoz hastalıklar riski nedeniyle, hayvansal kökenli gıdalar halk sağlığı açısından özel öneme sahiptir. Bütün olumsuzluklara rağmen, topraklarına sahip çıkarak üretmeye çalışan, geleceğine sahip çıkan tüm gıda üreticilerine minnettarlarımızı sunar,Dünya Gıda Gününü kutluyorum” dedi.
 
Trabzon’un En Eski Esnafı Uğurlandı
 
Fatih Devlet Hastanesi’nde 93 yaşında hayata veda eden Manifatura ve Tuhafiyeci Hacı Mustafa Özer Şalpazarı’ndan ve Trabzon’dan yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle Trabzon’da ebediyete uğurlandı.

1925 yılında Şarlı’da dünyaya gelen Mustafa Özer, 1942 yılında Trabzon’a giderek amcası manifatura ve tuhafiyecilikle uğraşan Merhum Veysel Özer‘in iş yerinde çalışmaya başlamıştır. 1950 yılında Trabzon’un en işlek yeri olan Semerciler yokuşunda küçük bir göz mağazada kendi işletmesini açmıştır. Daha sonra mülkünü satın aldığı binada, oğullarıyla birlikte, “Özer Kardeşler Koll. Şti.” adıyla manifatura, tuhafiye, tekstil, hazır giyim toptan ve perakende satışını sürdürmüştür.
 
Yüce’ye Ziyaret
 
Rize’de görev yapan basın mensupları, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Rize’de basın sektöründe görev yapan İlyas Gür, İbrahim Köroğlu, Ali Köroğlu, Muhittin Sandıkçı, Muhammed Delal, Alihan Telatar, Ali Kemal Atik, Selim Denizalp, Eyüp Toptan ve, ikinci kez ÇAYKUR Genel Müdürü olarak dün göreve başlayan Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerini iletti. ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin ‘basın mensubu kardeşlerim’ diyerek konuk ettiği gazeteciler, samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Yüce’ye görevinde başarılar dileyerek fikir alışverişinde bulundu. Yüce, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, basın mensubu kardeşlerine teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim