Esnafı İçin Çalışan Başkan




 
Trabzon'da birlik ve beraberliğin örneğini gösteren  işletmeler bir elin parmakları ile sayacak kadar azdır. Trabzon'da birlikteliğin en güzel örneğini gösteren bir isim var ki, her zaman esnafı ile birlikte olur ve yanında olur. O isim, Trabzon Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Davut İlik. İlik, her zaman esnafının yanında ve ekmeğine sahip çıkmak için elini değil kafasını taşın altına koyar. İlik’in fırıncı esnafının içinde bulunduğu durum ve esnafa yapılan davranışlar hoşuna gitmedi ve 2014 yılında oda başkanlığına aday oldu ve kazandı. O günden beri de fırıncı esnafının adeta kaderi değişti, geliri arttı. İlik, ben oda başkanı olduğum sürece 'Esnafımıza kimse zarar veremez' mesajı verdi.
 
 
Başkan Metin’den Anlamlı Ziyaret


 
Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin,  Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret etti.Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin,  Rize, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Aksu ve Şehit Aileleri Derneği yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyaret sırasında Belediye Başkanı Metin, şehit yakınlarının kendilerine şehitlerimizin emaneti olduğunu söyledi. Şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Metin, " Şehit yakınlarımızla sık sık bir araya gelerek acılarını paylaşıyoruz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum.” dedi. Şehit yakınları da kendilerine verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Rahmi Metin’e teşekkür ettiler. Ziyaret, Belediye Başkanı  Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri arasında yapılan fikir alış-verişi ile sona erdi.
 
Ursavaş, Tübitak Bideb Başkanı Olarak Atandı


 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) bağlı Bilim İnsanı Destek Programı Başkanlığına (BİDEB) başkan olarak atandı. Ursavaş'ın BİDEB'e başkan olarak atanması RTEÜ'de sevinçle karşılanırken rektörlükten yapılan açıklamada, "Üniversitemiz camiası olarak öğretim üyemizi tebrik eder, görevinde başarılar dileriz." denildi.
 
 Erkan’dan Mesaj


 
İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan'ın İtfaiye Haftası nedeniyle açıklama yaptı. Erkan, “
7/24 saat halkın emrinde olan itfaiye çalışanları büyük ve önemli bir görevi yerine getirmektedir. İtfaiye çalışanları, insanımız ve tüm canlıları, başta yangın felaketi olmak üzere, deprem, sel gibi birçok doğal afete karşı koruyup, onlara siper olmaktadır.  Kazalara müdahale ne kadar önemliyse bir o kadarda önemli olan husus kazaların önlenmesi konusunda toplumun bilinçlendirilmesi konusudur. Bu alanda da itfaiye teşkilatımız üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmağa çalışmaktadır. Bununla birlikte itfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan bir meslek olup beraberinde büyük sorumluluklar getirmektedir.  Her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, ailelerini geride bırakan, zor şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin çalışan bütün itfaiye çalışanlarının İtfaiye Haftası'nı kutlar, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dilerim.” dedi.
 
Projeleri Ele Aldılar


 
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi’ konulu toplantıların altıncısı Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya üniversite yetkililerinin yanı sıra DOKA, Giresun Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Trabzon Teknokent yetkilileri katıldı.  Toplantıda çalışma grubunun 3 yıllık eylem planı, eğitim planlaması, TR90 bölgesi mentör havuzu çalışması, girişimcilik haftası etkinliklerinin planlanarak hazırlıkların başlatılması, saha araştırmaları ve proje önerileri görüşüldü. Toplantıda yapılacak çalışmaların amacı ve öneminden söz eden Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Tanıtım ve Koordinasyon Birimi Başkan Vekili Mehmet Sezgin şunları söyledi: “2019 yılında DOKA, TR90 bölge üniversitelerinin girişimcilik alanında hizmet veren teknoloji transfer ofisi gibi birimleri, Teknoparklar ve söz konusu birimlerin bulunmadığı üniversitelerde de girişimcilik üzerine uzmanlaşmış öğretim görevlileri ile birlikte bölgesel girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla bir çalışma grubu oluşturdu. Bu amaçla üniversitelerimizde belli aralıklarla toplantılar düzenlenmektedir. Altıncısını Gümüşhane Üniversitesi’nde düzenlediğimiz bu toplantıda 3 yıllık eylem planının yanı sıra saha araştırmaları ve proje önerileri gibi öneriler görüşüldü. Çalışma grubu, söz konusu amaç doğrultusunda girişimcilik ekosisteminde yer alan ara yüzlerin hizmet kalitesinin ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve bölgenin yatırım, girişimcilik potansiyelinin tanıtımına odaklanarak her ay düzenli olarak TR90 bölgesi illerinin birisinde toplanmaktadır.”
 
 Öğrenciler Kantin İstiyor


 
Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuyan öğrenciler, fakültenin kantininin olmamasına tepki gösterdi. Öğrenciler yetkililere çağrıda bulunarak sorunun çözülmesini istediler. Fakülte içinde bulunan  otomatlar ve fakülteye yakınında ki benzin istasyonundan  alışveriş yapan öğrenciler, artık bu durumun son bulması gerektiğini söylediler.
Editör: TE Bilisim