1-Santa-Işıklı-Elmaalan Cazibe suyu ile ilgili yapılacağı açıklanan arıtma tesisine oldu? Eğer yapılmayacaksa su sayaçlar neden takıldı? 2-Elmaalandan Çiçekli Kuran kursuna kadar muhteşem yapılan asfalt Yanbolu yoluna kadar uzatılıp, Santa yoluna bağlanacak mı? 3-Bir cenaze merasiminde Başkan sayın Orhan Fevzi Gümkrükçüoğlu müjde vermişti. Mollaalioğlu mahallesinden Bayramoğlu mahallesine kadar olan arada asfaltlama yapılacak mı?
 
Soylu Yeğenini Evlendirdi
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeyi Sadık Soylu ağabeyi merhum Ali Soylu’nun oğlu Necmettin Soylu ile ilgili davetiye gönderdi. Necmettin Cahit ile birlikte Efnan Kul dün saat 18.00’da Haliç’te nikah kıydılar. Sadık Soylu’nun kuzenleriyle ev sahipliği yaptığı nikaha İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte çok sayıda Bakan ve milletvekili katıldı. Bilindiği gibi Ali Soylu merhum Necmettin Erbakan’ın koruması ve MGV’nin de Genel Başkan yardımcısı idi. Ankara’dan dönerken trafik kazasında yaşamını yitirmişti.
 
İyi Partiden Zafer Açıklaması
 
İyi Partinin Trabzon Ortahisar İlçe Örgütü yazılı açıklama yaptı: ‘18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk tarihinin ve Kahraman Türk Milleti’nin destanıdır.  Türk insanı bağımsız ve özgür bir “devlet” olarak Türk topraklarında yaşamaya kararlıydı. İşte, bu kararlılık bugün üzerinde yaşadığımız toprakların varlığının temelidir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Türk Milleti, milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir.” Uzun bir geçmişe sahip olan Türk tarihine baktığımızda, kazanılan tüm zaferlerin, tüm başarıların ve bu zaferlere imza atan tüm insanların temel özelliklerinin kahramanlık ve cesaret olduğunu görüyoruz. Bu iki unsur adeta Türk insanının bir parçası haline gelmiştir. Atalarımızın başarıdan başarıya koşmasını sağlayan bu nitelikler, bugünkü özgür ve demokratik Türk Devleti'nin sağlam temeller üzerine oturmasını sağlamıştır. Çanakkale Zaferimizin 103. yıldönümünde, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ,Çanakkale savunması ile Çanakkale Destanı’nı , kanlarını dökerek tarihe yazan silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.’
 
Eroğlu,  Kurultayda

MHP’nin duayen isimlerinden Av. İlyas Eroğlu Devlet Bahçeli’nin tek aday olarak girdiği kurultayı izlemek için Trabzon’dan Ankara’ya gitti. 30-40 yıldır birlikte yürüdüğü dava arkadaşları ile birlikte kucaklaşan Av. İlyas Eroğlu aynı zamanda Trabzon il Başkanı Nihat Birinci’yi de tebrik etti. Eroğlu, ‘Bu dava kutsal bir davadır’ dedi.
 
Hasan Kandaz
 

İyi Partinin Ortahisar ilçe başkan yardımcısı Hasan Kandaz’la ilgili değerlendirmemizde soyadını sehven ‘Boz’ olarak  yazdık. Hasan Boz, MHP eski disiplin kurulu Başkanı ve halen partisinde. Boz ise Meral Akşener’le yürüyor.
 
“Çanakkale Şehitlerimize Armağan Olsun”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı TSK’nın Afrin’de kentte kontrolü sağlamasının ardından açıklama yaptı. Gedikli; “Afrin tamamiyle kontrol altına alınmıştır. Var olsun Türk Silahlı Kuvvetleri!!! 57. günde gelen Afrin zaferi; Çanakkale şehitlerimize armağan olsun.18Mart Çanakkale zaferimizin yıldönümünde, Afrin Zaferini de ekleyen Türk Silahlı Kuvvetlerimize selam olsun” dedi.
 
Araklı Afrin İçin Tek Yürek 

Trabzon Araklı Afrin için tek yürek oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin kırsalında yürütmekte olduğu ''Zeytin Dalı Harekâtı’na destek vermek amacıyla bugün bir araya geliyorlar. Faaliyet  Araklı ilçesinde  faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve siyası parti gençlik kollarının katılımıyla saat 13.00’da Camii önünde gerçekleştirilecek.
 
“Aynı İman, Sevda Ve İnançla Bırakacağız”
 
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Karal, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla zaferle sonuçlanan destansı hikâyenin ardından 103 yıl geçti. İman ve vatan sevdasının birleştiği anda ortaya çıkan destansı mücadeleyi tarihe altın harflerle yazdıran Şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. ALLAH’ın izniyle atalarımızdan emanet aldığımız bu kutsal vatan topraklarını bizden sonraki nesillere aynı iman, sevda ve inançla bırakacağız. Bu ruh bizde var olduğu sürece bizi 15 Temmuz’lar yıldıramayacak. Ne DEAŞ ne YPG ne PKK ne de maşa konumunda olup ülkemizi bölme arzusunda olanlar kanlarımızla sulanan bu kutsal vatan topraklarından bir karış bile alamayacaklar. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun.”

Editör: TE Bilisim