Trabzon siyasetinin önemli mihenk taşlarından birisi olan ve Albayrak liman işletmesinin Mali işler müdürlüğünü yapan Çakır’ı kutluyor ve başarılar diliyoruz.

Toprak Ailesinin Acı Günü

Rize’nin köklü ailelerinden İsmail, İshak, Mehmet Emin ve Nuğman Toprak'ın Babaları, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Cemal Şeref Ramazanoğlu'nun Kayınpederi, İbrahim Toprak ikindi namazına müteakip Eski Orta Camiinde kılınan cenaze namazı sonrası ebediyete uğurlandı. 

Cenaze namazına, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, ilçe ve belde belediye başkanları, STK yönetim kadroları, kamu kurum ve kuruluşlarının daire müdürleri ile  siyasi parti temsilcileri, AK Parti teşkilat üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toprak cenaze namazının ardından Yeni Güzel Köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Alemdağ İstifa Etti

Trabzon CHP İl Başkan adaylarından Ceyhun Alemdağ, partisinden istifa etti.  AK Parti Muhammet Balta'nın mecliste yaşanan kavgada bacağının ısırıldığı iddiaları beraberinde tartışma yaratmıştı. Muhammet Balta'nın bacağındaki ısırığı adli tıp raporuyla kanıtlaması üzerine CHP Trabzon İl başkan adaylarından Ceyhun Alemdağ partisinden istifa etti. Ceyhun Alemdağ, CHP'ye istifasını sunarak sosyal medyadan duyurdu.  Alemdağ,‘’13 Ocak 2017 tarihinde sosyal medya hesabımdan duyurduğum, ‘’AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Muhammet Balata ısırıldığını doktor raporuyla ispatlarsa partimden istifa edeceğim ve konu hakkında bir daha eleştiri yapmayacağım’’ sözünün arkasında durarak çok sevdiğim Cumhuriyet Halk Partimden üzülerek istifa ettiğimi bildiririm’’ dedi.

TRT Radyosundan Bir İlk

Yayın hayatına yeni başlayan TRT RADYO HABER, ulusal bazda bir ilke imza atıyor. İlki 19 Ocak 2017 Perşembe Günü 12:15 - 12:45 saatleri arası gerçekleştirilecek "Basın Ekspres" programında her hafta perşembe tam otuz dakika sadece ve sadece Trabzonspor konuşulacak. Programı hazırlayan ve sunan TRT'nin deneyimli spikerlerinden Süha Üner olacak. TRT RADYO HABER'in Basın Ekspres programındaki bu ilk, ulusal bir radyo kanalında her perşembe tam yarım saat sadece Trabzonspor'un konuşulacağı "tek program" olma özelliği taşıyor. TRT RADYO HABER'i, Trabzon'da 95.5 İstanbul'da 88.8 frekanslarından ve TRT'nin resmi  internetten sitesinden dinlemek mümkün.

Ayvat Atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Aralık 2016 tarihinde yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesinde herhangi bir atama yapılmayarak boş bırakılan Giresun Doğankent Kaymakamlığı görevine son olarak Ordu ili Korgan ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevi yapan 104.Dönem Kaymakam Adayı Mustafa Ayvat’ın atandığı belirtildi. Kaymakam Adayı Mustafa Ayvat’ın Doğankent Kaymakam vekilliğine atanması, ilçe halkı tarafından; yarım kalmış yatırımların takibi ve sonuçlandırılması için olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Muhtar Memiş’ten İyi Haber

Trabzon’un 3 nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Engin Memiş’in yanlışlıkla kendisini yaralamasının ardından son durumu hakkında haber geldi.   Olay geçtiğimiz haftalarda Trabzon’un Ortahisar İlçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. Kendine ait evde silahını belinden çıkarmak isteyen Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Engin Memiş, silahın ateşlenmesiyle kendini karnından yaraladı.   Apar topar hastaneye kaldırılan Memiş, KTÜ TIP Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.   Durumu kötü olan Memiş’in tedavilere olumlu cevap verdiği ve yoğun bakımdan çıkarıldığı öğrenildi. Trabzonspor Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, muhtar Memiş’i ziyaret etti. 

O Göreve Öztürk Getirildi

Büyükşehir Belediyesinin yeni kurduğu şirketin genel müdürlüğün Sait Gürsoy’un atanması ardından Gürsoy’un hem meclis üyesiyim hem de belediye başkanının personeli gibi bir duruma düşmek istemiyorum diye kabul etmediği görevi Trabel’in genel müdürü Metin Öztürk’ün vekaleten yürütmesine karar verildi. Yeni kurulan şirketin diğer üst düzey yöneticilerinde bir değişiklik olmadı. Hüseyin Fidan, otogarlardan, Mahmut Kalaycı park ve bahçe iştiraklerinden Hasan Öztorun da genel koordinatör olarak görevini devam edecek.

Altuntaş İş Başı Yaptı

Trabzon Ak Parti Kadın kolları başkan yardımcısıyken, Diyarbakır belediyesi özel kalem müdürlüğüne ataması yapılan Emine Altuntaş, iş başı yaptı. Dün, facebookundan Diyarbakır’dan yer bildirimi yapan Altuntaş Diyarbakır’un Ulu Cami’nden yaptığı yer bildiriminde “Huzur” diye de ifade kullandı. Altuntaş, bir müddet Diyarbakır belediyesi özel kelam müdürlüğü görevini yaptıktan sonra Trabzon’a Sosyal hizmetler il müdürlüğüne yatay geçiş yapacak.
 
Editör: TE Bilisim