İbrahim Çakır dün Of Çataldere Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra aynı yerdeki aile kabristanlığında ebediyete uğurlandı. Cenaze merasimine siyaset ve iş dünyasının yanı sıra çok sayıda vatandaş katılarak Çakır ailesinin acısını paylaştı. Merhuma Yüce Allah’tan rahmet, Çakır ailesine de sabır ve başsağlığı dileriz.
 
O Projeler Bize Ait
 

Beşikdüzü eski Belediye Başkanı Ramis Uzun Beşikdüzü’nde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin billboardlarda ilan ettiği içme suyu, kanalizasyon ve derin deşarj projeleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Ramis Uzun yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Beşikdüzü billboardlarında, ‘içmesuyu, kanalizasyon, derin deşarj 35 milyon TL’ diye reklam yapıyor.
 
Görünce çok şaşırdım. Beşikdüzü İçmesuyu ‘Büyükliman İçme ve Kalkınma Suyu Projesi” olarak 2009-2014 yılları arasında Vakfıkebir, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Eynesil ilçeleri ve Yalıköy Beldesi Belediye Başkanlarımızla el ele vererek başardığımız önemli, hayati projedir. 2014 yılı Mart ayından itibaren bölge halkımız Karadağ Yayla suyumuzu içiyor ve dua ediyor. Beşikdüzü Belediyesi olarak dönemimizde kanalizasyon ve derin deşarj projesini hazırlayıp 2013 yılında ihale ettirdik. 2013 yılında kanalizasyon ve derin deşarj konusunda önemli çalışmalar yapılmış ve 2014 yılı sonunda bitmesi gerekiyordu. 2014 yerel seçimleri yapıldı ve yönetim değişti. İlgisizlik, bilgisizlik ve takipsizlik sonucu bu projeler hala tamamlanamadı. Durum bu iken, billboardlardaki, ‘içmesuyu, kanalizasyon ve derin deşarj’ ibareleri ne kadar doğru hizmetler yaptığımızın kanıtıdır. Bu projeler bize aittir. Kimse sahiplenmeye kalkmasın. Halkımız her şeyi biliyor ve şahidimizdir” dedi.
 
Şalpazarı’nda neler oluyor?
 
Yerel seçimler yaklaştıkça Şalpazarı’nda gündem her geçen gün daha da ısınıyor.  Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın ilçesine yaptığı hizmetler, iktidar partisi ile yürüttüğü uyumlu çalışma süreci, referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde gösterdiği yoğun gayretler kendisini olası AK Parti - MHP ittifakının en önemli Belediye Başkan adayı olarak ön plana çıkarmıştı. Başkan Kurukız lehine yaşanan bu olumlu havadan rahatsız olan bazı kesimlerin Kurukız’ın önüne kesebilmek amacıyla bir takım hamleler yaptığı ifade ediliyor.  Başkan Refik Kurukız’ın hafta içerisinde bir açıklama yaparak bu hamlelere cevap vermesi bekleniyor.
 
Müdür Bektaş’dan Ziyaret
 
İller Bankası Bölge Müdürü Volkan Bektaş, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında ilçeye yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili olarak görüş alış verişinde bulunuldu. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Hepimiz bulunduklarımız makamlarda en güzel hizmetleri verebilmek için gayret gösteriyoruz. İller Bankası Bölge Müdürümüz Volkan Bektaş ile de ilçemize yaptığımız ve yapmayı planladığımız hizmetlerle alakalı olarak istişareler yaptık. Kendisine ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Kim aday olur?
 
Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu yeniden Beşikdüzü Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı konusunda net bir açıklama yapmıyor. Edindiğimiz bilgilere göre Başkan Bıçakçıoğlu adaylık konusunda gönüllü olmasa da partinin ileri gelenleri ve genel merkez devam etmesi yönünde bir karar alarak Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nu bir dönem daha aday gösterebilir. Akıllara Orhan Bıçakçıoğlu’nun aday olmaması durumunda kiminle seçime girileceği sorusu da geliyor. Aldığımız bilgilere göre bu olasılığın gerçekleşmesi halinde AK Parti’nin Belediye Başkan Adaylığı için en güçlü ismin İlçe Başkanı Harun Demirci olacak. İlçe Başkanı Harun Demirci her fırsatta Beşikdüzü’ne yapılan hizmetlerin devamı için Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun göreve devam etmesi gerektiğini ifade ediyor.
 
Vakfıkebir’de Hüzün
 
Vakfıkebir Körez Mahallesi’nden, merhum Tapu Sicil Müdürü Yusuf Ziya Alp’in  eşi Fatma Alp Hakkın rahmetine kavuştu. Birgül Alp, Şaduman Şener, Perihan Alp, Zehra Hacıfettahooğlu, Şengül Alp, Nermin Hacımemişoğlu ve Ayşegül Şan’ın babası İsmail Şener, Araştırmacı - Yazar İsmail Hacıfettahoğlu, Turan Hacımemişoğlu, merhum Reşat Alp ve Yılmaz Şan’ın kayınvalidesi olan Fatma Alp dün öğle namazına müteakiben Vakfıkebir Merkez Eski Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Körez Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi. 
 
Editör: TE Bilisim