Devam eden yargılamada, sayıştay uzmanlarından alınan bilirkişi raporları neticesinde belediye meclisinin encümene taşınmazda seçenekli olarak tasarruf etme yetkisi verildiği, bunun yasalara uygun olduğu, encümenin yaptığı işlemle hem belediye kasasına dönemin parası ile 7 Milyon 100 Bin TL girdiği hem de hizmet binası yapımına (çok amaçlı salon ve otopark dahil) belediye kasasından tek kuruş harcanmadığı, böylece belediyenin zarara uğraması ihtimalinin söz konusu olmadığı ortaya çıktı. 

Sanıklar savunmalarında, dönemin en büyük projesini şehrimizde gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını, bu yönde halktan ve yöneticilerden olumlu dönüşler aldıklarını, bu sayede hem metruk haldeki atapark semti ve kale yöresinin yeni bir çehre kazanarak vatandaşa bir yaşam haline dönüştüğünü, hem belediyenin modern bir hizmet binasına tek kuruş harcamadan kavuştuğunu, hem de belediye kasasına yapılan ihale ile ciddi bir kazanç girdiğini, bu nedenle kamuyu veya üçüncü kişileri zarara uğratma kasıtları olmadığı gibi, kendilerine de bir çıkar sağlamadıklarını, bu nedenle beraatlerine karar verilmesini belirttiler. 2013 yılından bu yana süren ve pek çok hakim değişikliği geçiren davada bugün karar verildi. Aralarında dönemin belediye başkanı eski Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun da bulunduğu sanıklar beraat etti. Karar sonrası mutluluk duyan encümen üyeleri ve avukatları fotoğraf çekilerek sosyal medyada paylaştılar. Avukat Hande Burma, "Beraat selfiesi.. 4 yıllık mücadele, siyasi haksızlıklar, 5 hakim değişikliği.. Çok şükür beraat" diye paylaştı.

Trabzon Örs'e Ağlıyor 

DYP'nin kurucularından, Trabzon'un tanınmış isimlerinden Hüseyin Örs'ün ağabeyi hakka yürüdü.  23 Doğru Yol Partisi'nin kurucularından Trabzonlu İsmail Örs uzun süredir tedavi gördü Çorlu'daki hastanede 65 yaşında  hayatını kaybetti. Eski Ortahisar Mahallesi Muhtarı Mahmut Örs'ün oğlu, MHP Trabzon Belediye Başkan Adayı KTÜ'lü akademisyen Hüseyin Örs'ün ağabeyi, ÖSYM İl Sekreteri Yavuz Örs'ünde amcası olan İstanbul'da ticaret ile uğraşan merhum İsmail Örs'ün naaşı bugün öğlen namazına müteakip Trabzon Merkez Yeşilova Köyü'nde kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı köydeki aile kabristanlığına defin edilecek.  Merhum Örs'e Allah'tan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz

Elikoğlu’nun Baba Acısı

Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Şefi Özer Elikoğlu babasını kaybetti. Uzun zamandır hastanede tedavi gören baba Elikoğlu dün hayata gözlerini yumdu. Merhum Elikoğlu Tokat Niksar’da aile kabristanlığına defnedildi. Merhuma Allah’tan rahmet kederli Elikoğlu ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

Vadide Eksik Var

Gazetemizi arayan Macit Yavruoğlu bir şikayetini dile getirdi, “Dönüşüm projesi neticesinde çirkinlikler abidesi Zağanos Vadisi adeta kentimizin yüzakı olmuştur. Özellikle havanın güzel olduğu günlerde ben dahil yüzlerce insan zamanımızı buralarda geçirmekteyiz. Ancak nevarki bu kadar popülasyonun olduğu bir yerde maalesef bir tuvalet bulunmaması önemli bir eksikliktir. Hatta olay bu zaruri ihtiyacın karşılanması amacıyla duvar dipleri çirkin kokuların meydana geldiği kısımlar haline gelmiştir. İlgililerimizden konuya duyarlılıklarını önemle rica ediyorum” dedi.
 
Sera Gölü’nde Çevre Kirliliği

Trabzon’un Akçaabat İlçesindeki turistik Sera Gölün’e giden yol boyunca yasak olmasına rağmen moloz dökülmesi çevrecilerin tepkisini çekti. Yemyeşil doğası ve güneşiyle Türkiye'nin sayılı turizm bölgelerinden biri konumundaki Sera Gölü inşaat sezonun başlamasıyla birlikte orman ve dere yatakları inşaat molozlarıyla adete çöplüğe döndü. Sera Gölü’nün girişine yakın mesafede ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki bölgede oluşan moloz yığınları çevreyi tehdit ediyor. Tesise giden yolun başlangıcında kamyon şoförlerinin molozları bölgeye dökmesi çevrecileri isyan ettirdi. Bölge sakinleri, Sera Gölü’ne giden yol kenarlarının defalarca temizlenmesi için Trabzon Büyükşehir ve Akçaabat Belediyesi yetkililerine bilgi vermelerine rağmen bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler. Yaşanan kirliliğin çok ciddi boyutlara ulaştığını, bir an önce kurulacak sistemin hayata geçirilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken bölge sakinleri ,çevre kirliliği ile mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, ‘’ Bölgede çevre kirliliğinin gün geçtikçe tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladığını belirterek yetkilileri göreve davet etti.

3 İlçede Elektrik Kesintisi 

Trabzon’un Sürmene, Ortahisar ve Akçaabat ilçelerinde planlı elektrik kesintisi yapılacak. Edinilen bilgiye göre kesinti yapılacak yerler tarihler ve kesinti nedeni şu şekilde bildirildi; 26.05.2017 Cuma günü Dağıtım Sistemine Bağlantı çalışması kapsamında 07:00-08:00 saatleri arasında Sürmene İlçesine bağlı Çarşı Mahallesi, Yemişli Mahallesi, Dirlik mahallesi, Ormanseven mahallesi, Aksu Mahallesi, Yokuşbaşı Mahallesi, Karacakaya mahallesi, Çiftesu Mahallesi, Ortaköy Mahallesi, Koyuncular Mahallesi, Manahoz HES, Aksu Çay Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, Sürçay AŞ., Sürbıçak Sanayi, Bilgin Çiçek, Meta Beton, Bayce Çay Fabrikası, Kibar su, Ulusoy Çay Fabrikası, Sefa Çay fabrikası, Turkcell Superraonline, 27. 05.2017 Cumartesi günü Saat 07:00 – 14:00 saatleri arasında Yatırım Tesislerinin devreye alınması çalışması Akçaabat İlçesine bağlı Ortaköy Mahallesinde; 28.05.2017 Pazar günü saat 08:00 – 12:00 saatleri arasında Dağıtım Sistemine bağlantı çalışması kapsamında Ortahisar ilçesi Yalıncak Mahallesine bağlı Gülyalı mevkii, İller Bankası, DSİ, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Avrasya üniversitesi, Devlet Malzeme Ofisi, PTT, Telekom Ambar ve Feng OTEL;
 
Editör: TE Bilisim