Vefalı Evlat

Ak Parti’nin Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinde babasını ameliyat ettirdi. Terzioğlu, babasının yanından ayrılmazken dünkü ziyaretçileri de Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Oktay Saral ile Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora oldu. Trabzon’dan Ankara’ya gelen Trabzon’daki Ak Parti ve diğer partilere mensup siyasetçilerinde ziyaret ettiği baba Terzioğlu mide ameliyat sonra nekahat dönemini yaşıyor. On gün sonra taburcu olması beklenen baba Terzioğlu’nu İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’da ziyaret ederek hastane yöneticilerden bilgi aldı. Terzioğlu,“Sayın bakanımız ve ekibi burayı her gün takip ediyor” dedi. Taka ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, doktorlar ve yüce rabbimizden şifa diliyoruz.
 
Revi Değerlendirdi
 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, TTSO seçimlerini değerlendirdi. Revi, “5 binin üzerinde iş adamımız var, sanayicimiz var. Ortam çok güzel. Böyle güzel ortamda muhakkak kazanan kaybeden olacak. Tek liste var, rakip liste var. Sonuç Trabzon’un lehine olacak. Cumhurbaşkanımız Demiryolu ile ilgili işareti verirken, yatırım adasıyla ilgili müjdeyi de tekrar etti. En kısa zamanda yatırım Adası, hem Demiryolu, hem de diğer yatırımlar, şehir hastanesi vs.. bunlar hızlı şekilde kamu yatırımı olarak hizmet verecek. Hem ticaret, hem de sanayi biraz ivme kazanıyor. Trabzon ticaret şehri ama sanayisi de olması gerekiyor. Sanayisi de olacak. 2023’e güzel şekilde ilerliyoruz” dedi.
 
 ‘1 Oy Da 1 Oydur’
 
Trabzon’da Ticaret Sanayi Odası, seçimleri dün yapıldı. Seçimlerde dikkat çeken görüntülerde yaşanıyor. Bu görüntülerden biri ise 9. Grupta yaşandı.  Başkan adayı Erkut Çelebi ve Fatih Değer’in ekibine karşı Ali Birinci ile birlikte Mehmet Öztürk’ün listelerinin yarıştığı, Plastik Alüminyum PVC Grubunda Nafız Çebi, hastane odasından kalkarak TTSO binasına gerip oyunu verdi. Kolundan rahatsızlığı olduğu öğrenilen ve hasta yatağından kalkarak oy kullanan Çebi, “1 oy da 1 oydur. değerini biliriz” İfadelerini kullandı.
 
Savunma Yoksa  Adalet Olmaz
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Köseoğlu, “Meslektaşlarımız, adil yargılanmanın temini için çok temel bir kamu hizmeti görevi ifa etmektedirler. Savunmanın olmadığı yerde hak ve adaletten bahsedilemez.” diye konuştu. Köseoğlu, “5 Nisan Avukatlar Gününü en içten duygularımla kutluyor, savunma ve hak arama görevlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.
 
Cora Kutladı
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Avukatlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Cora, “Türkiye bir hukuk devletidir. Bunun en önemli özelliği herkesin yargı önünde eşit olarak iddiada ve savunmada bulunma hakkı ve adil yargılanma hakkıdır. Adaletin de yargının da temeli hiç şüphesiz savunmadır. Savunma olmazsa adalet olmaz. Avukatlar tam da bu anlamda hak arama hürriyeti ve toplumsal huzurun tesis edilmesinde kritik bir görev yürütmektedir. Avukatların sorunları ile ilgilenen, mesleklerini daha kolay icra edebilmeleri maksadıyla sürekli bir yenilik arayışı içerisinde olan hükümetimiz bu konudaki çalışmalarını sürdürmektedir. Savunma hakkını kutsal görerek vazifelerini hakkıyla yerine getirmeyi amaç edinen, devletine ve milletine bağlı tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.
 
Şalpazarı Yasta
 
Şalpazarı tarihine bir asra yakın damgasını vurmuş olan eski esnaf ve eski muhtar İsmail Kara dün gözyaşları arasında ebediyete uğurlandı. Üzümözü Köyü’nün eski Muhtarı olan İsmail Kara, Şalpazarı Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin kurucularından olup, 1980’li yıllarda Kooperatif başkanlığı görevinde de bulunmuştu. Şalpazarı merkezinde İpragaz, Milli Piyango ve gazeteler bayiliği yapan İsmail Kara Demokrat Parti’den sonra, Anavatan Partisi döneminde siyasetle de ilgilenmişti.

AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kara‘nın dedesi olan İsmail Kara‘nın cenaze namazı Şalpazarı Merkez Camii’ndeki öğle namazının ardından cami önünde kılındı. Cenazeye,  Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, diğer bazı siyasi parti temsilcileri, işadamları ile aralarında çok sayıda esnafın da bulunduğu vatandaşlar katıldı. İsmail Kara’nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Üzümözü Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Editör: TE Bilisim