İnşaat mühendisi olan ve Rusça ile ingilizceyi iyi bilen Çapkınoğlu Azerbayan’dan geldi, Katar’a gitti, oradan da döndü. Önümüzdeki günlerde Polanya ve Macaristan seferine çıkacak. Sorduk ‘Fetih mi var’ Çapkınoğlu cevap verdi: ‘İhracat keşfi yapıyoruz’

Şimşek’in Maşallahı Var

Trabzon’un Yomra ilçesinde uzun yıllar DYP ve DP ilçe Başkanlığını yapan iş adamı Haydar Şimşek, Bakan Süleyman Soylu ile birlikte Ak partiye katılmıştır. Siyaseti iyi bilen ve taban siyaseti yapan Haydar Şimşek bir süre önce kalp rahatsızlığı geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Trabzon ve Ankara tedavileri olumlu geçti. Maşallahı var turp gibi. İbrahim Sağıroğlu ile birlikte Yomra ile dertlenen Şimşek, ilçeye yapılan hizmetlere ciddi katkı veriyor.

Aydınlı Duygulandırdı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun basın işlerini yapan Selahattin Aydınlı, Şırnak Şenoba’da düşen helikopterde şehit olan komutan Aydoğan Aydın’la arasında yakın zamanda geçen diyaloğu anlatarak duygulandırdı. Aydınlı aralarında geçen hatırayı şöyle anlattı: “Geçen Hafta Kato Dağı'na aynı helikopter ile gittiğimiz kahraman komutanımız Tümgeneral Aydoğan Aydın komutanım ile konuşmamızı hiç unutamıyorum. Hele bizi Cizre havalimanından Ankara'ya uğurlarken bana söylediklerini. Haberimiz hangi kanalda çıkacak, izlemek istiyorum demişti. TRT ana haber de çıkacak komutanım dememin üzerine mutlu olmuştu. Bana son sözleri ise "Bundan sonra da çokça görüşeceğiz, sizleri hep buralara bekliyoruz. Kahraman komutanım çokça görüşeceğiz dediniz ama kısa bir sürelik görüşmemiz oldu. Sizin kahramanlıklarınızı hiç ama hiç unutmayacağız. Allah’ım mekanını cennet eylesin.”

15 Parkın İsmi Değişti

Ortahisar Belediye Meclisi Trabzon’da 15 parkın adını değiştirdi.  İsmi değiştirilen parklarda özellikle şehit ismi veya şahıs ismi olmamasına özen gösterildiği kaydedildi.   Mecliste adı ‘Yeşil Park’ olarak değiştirilen parkın ismi en çok tartışma yaratan oldu. Bu ismin sadece olduğu ve yanına bir isim daha eklenmesinin gerektiğini kaydedilince meclis üyeleri önerilerini sundu.  Ancak hiçbir öneri kabul edilmeyince parkın ismi olduğu gibi kaldı. İşte adı değişen parklar:  2. Nolu Beşirli Parkı: (Portakal Çiçeği Parkı), Trafo Parkı: (Sevgi çiçeği Parkı), Sevilen Sokak Dinlenme Parkı: (Zambak Parkı), Sahra Sokak Parkı: Gündönümü Parkı), Şelale Parkı: Sevgi Bahçesi Çocuk Parkı), Kindinar Parkı: (Minik Eller çocuk Parkı), Selam Parkı: (Yeşil Park), Zabıta Ormanı Parkı: (Orman Gülü Parkı), Kisarna Caddesi Parkı: (Günbatımı Parkı), Merdivenli Sokak Parkı: (Gökkuşağı Parkı), Tugay Parkı: (Vatan Parkı), Üst Geçit Parkı: (nefes Çocuk Parkı), Taşlık Parkı: (Hanımeli Çocuk Parkı), Bülbül Parkı: (Gençlik parkı), Farabi Parkı: (Güldeniz Parkı)

Başkan, Usta’yı Kabul Etti

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Belediyesinin birlikte düzenleyeceği “Kardeşlik İftarı” için Trabzon’a gelen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’yı makamında kabul etti. Başkan Usta da Trabzon’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Çebi Projelerin Sıkı Takipçisi

Ankara'da Bakanlık binasında Turup ile ilgili toplantıya katılan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi projenin gerçekleşmesi için yapılması gerekenlerin nasıl neticeye varacağı ve ne gibi yol izleneceği konusunda planlamaların konuşulduğunu ifade etti. Öte yandan Araklı'da FİSKOBİRLİK binasının bulunduğu kısma yapılması planlanan belediye ve kaymakamlık binasını barındıracak olan yeni hizmet binasının çok yakında temelinin atılacağının müjdesini verdi. Bu projenin faaliyete geçmesinin Kent Meydanı projesine hayat vereceğini söyleyen Belediye Başkanı Recep Çebi projelerini sıkı bir şekilde takip etmeye devam ediyor.​

Cemaat Sokağa Taştı
 
Trabzon’da Ramazan ayının ilk cuma namazında camiler dolup taşarken, yer bulamayan cemaat namazını sokakta ve meydanlarda kılmak zorunda kaldı. Trabzon’un tarihi İskenderpaşa Camisi, Ramazan ayının ilk Cuma Namazı'nda dolup taşarken, camide yer bulamayan vatandaşlar sokakta saf tutmak zorunda kaldı. Vatandaşlar Ramazan ayanın ilk Cuma namazını heyecanını yaşarken, namaz sonrasında Şırnak’ta düşen helikopterde şehit olan 13 asker içinde dualar edildi.
 
Editör: TE Bilisim